5 hoteluri inedite din Europa

De ce am ales să vorbim despre 5 hoteluri inedite din Europa? Răspunsul e simplu: pentru majoritatea dintre noi cazarea este unul dintre elementele esențiale ale unei vacanțe. Noi, de exemplu, preferăm hotelurile sau apartamentele în regim hotelier în favoarea hostelurilor, deși prețurile camerelor în hosteluri sunt mult mai mici. Totuși, nu cochetăm cu ideea de a împărți camera cu necunoscuți sau de a avea dușul și toaleta pe hol. Dar voi v-ați imaginat vreodată să vă petreceți o noapte într-o cameră de hotel care seamănă cu o celulă dintr-o închisoare? Sau într-un iglu? De ce nu într-un hotel plutitor? Deja credem că v-am stârnit interesul, așa că vă prezentăm:

5 hoteluri inedite din Europa

Locul 5 – Hôtel de la Cité, Carcassonne, Franța  – Carcassonne este un oraș medieval din Franța, fondat de vizigoți în secolul al V-lea și situat în provincia Aude a Franței. Hôtel de la Cité, la orgini un castel medieval, este amplasat în interiorul zidurilor circulare din Carcassonne și oferă o experiență de lux turiștilor care aleg să se cazeze aici. Dacă v-ați dorit dintotdeauna să experimentați senzația de a locui într-un castel, acum este momentul și acesta este locul potrivit pentru voi. Se pare că odată ce se lasă seara și turiștii se retrag pe la hotelurile lor, cei care au privilegiul de a fi cazați la Hôtel de la Cité au partea de atmosfera aceea învăluită de magie a castelelor medievale. Trebuie să mai știți și că pentru o noapte la Hôtel de la Cité va trebui să scoateți din buzunar aproximativ 300 de euro, dar vi se promite o experiență de neuitat, iar cea mai simplă cameră arată cam așa:

5 hoteluri inedite din Europa
5 hoteluri inedite din Europa – locul 5 – Hôtel de la Cité (sursă foto)

Locul 4 – Alcatraz Hotel am Japanischen Garten, Kaiserlautern, Germania – Acest hotel este inedit întrucât, inițial, el a fost o închisoare și este primul hotel de acest fel din Germania (datează din 1867). Hotelul oferă atât camere standard, cât și camere sub forma unor celule de închisoare, în care oaspeții “beneficiază” de gratii la ferestre, paturi originale de închisoare și o toaletă și o chiuvetă în cameră. O cameră dublă la acest hotel vă costă 69 de euro pe noapte, un preț rezonabil am zice noi, pentru cei care vor să experimenteze acest gen de cazare.

5 hoteluri inedite din Europa
5 hoteluri inedite din Europa – locul 4 – Alcatraz Hotel am Japanischen Garten (sursă foto)

Locul 3 – STF Jumbo Stay Stockholm, Arlanda, Suedia – Acest hotel este inedit întrucât este amenajat într-o fostă aeronavă Boeing 737, chiar lângă aeroportul Arlanda din Stockholm. Dacă avioanele sunt pasiunea voastră și vă doriți să dormiți în cabina piloților puteți face asta la STF Jumbo Stay. O noapte la acest hotel vă va costa 214 euro, dacă alegeți suita deluxe.

Top 5 al celor mai inedite hoteluri din Europa
5 hoteluri inedite din Europa – locul 3 – STF Jumbo Stay Stockholm (sursă foto)

Locul 2 – Igloo Village Kakslauttanen, Finlanda – Hotelul, situat în zona Laponiei finlandeze, este o experiență inedită în sine, întrucât oferă cazare în igluuri de sticlă și are și cea mai mare saună cu fum din lume. Dacă vă ia frigul doar când vă gândiți cum ar fi să dormiți într-un iglu, nu trebuie să vă faceți griji, întrucât igluurile din Kakslauttanen sunt din sticlă termică, pentru a păstra temperatura optimă chiar și în condiții meteorologice arctice.

Top 5 al celor mai inedite hoteluri din Europa
5 hoteluri inedite din Europa – locul 2 – Igloo Village Kakslauttanen (sursă foto)

Locul I – Road Stop Dortmund  – Ne-am tot gândit ce hotel ar merita să ocupe locul I dintre cele 5 hoteluri inedite din Europa și am decis ca fericitul câștigător să fie Road Stop Dortmund. Principalul motiv este că oferă camere cu tematică variată: de la camere sub forma unei celule de închisoare, cabane din bușteni, camere pentru fanii Harley Davidson sau camere care amintesc de Central Park din New York . Hotelul, după cum v-ați dat probabil seama, are specific american, iar o noapte de cazare variază de la 39 de euro la 95, în funcție de tematica aleasă.

Top 5 al celor mai inedite hoteluri din Europa
5 hoteluri inedite din Europa – locul I – Road Stop Dortmund (sursă foto)

Acestea sunt, în opinia noastră, câteva dintre cele mai năstrușnice hoteluri din Europa. Nouă ni se par toate foarte interesante și chiar credem că măcar o noapte de cazare în oricare dintre acestea ar fi o experiență neobișnuită, demnă de luat în calcul.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.