8 zile în Maafushi

Dacă ați citit primul articol al seriei noastre despre Maldive, poate ați observat că am prezentat această destinație într-o lumină puțin diferită de cea în care este prezentată de agențiile de turism. Părerea generală despre Maldive este că este o destinație de lux, greu accesibilă din punct de vedere financiar, ideală pentru luna de miere. Nu o să negăm că afirmațiile acestea nu sunt adevărate. Însă Insulele Maldive nu se reduc doar la aceste etichete. Noi am ales să prezentăm această destinație într-o altă lumină, mai puțin clișeică, am vrea noi să credem. Iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu am fi ajuns pe insula Maafushi.

Despre Maafushi

Maafushi este una dintre insulele locuite care fac parte din Atolul Kaafu. Aflată la aproximativ 27 km de capitala republicii, Male, are 1,25 km lungime și 260 m lățime. Iar populația sa este de aproximativ 1200 de locuitori. Principala sursă de venit a localnicilor este turismul, iar sursa secundară este pescuitul.

Vorbim, deci, despre o insulă micuță, care, la prima vedere, nu ar fi prima opțiune pentru o vacanță în Maldive. Dar, dacă vreți să vă familiarizați cu obiceiurile și cultura maldiviene, noi vă sugerăm să luați insula Maafushi în calcul. În cele ce urmează vă vom povesti cum ne-am petrecut noi 8 zile pe insulă, iar concluziile le trageți voi.

Maafushi

Cum ajungeți în Maafushi

Singura opțiune (din Male, dar și din insulele din preajmă) este cu barca. Aici aveți două opțiuni: feribotul public din Male și speedboat.

Feribotul pleacă din Male în fiecare zi (cu excepția zilei de vineri) la ora 15:oo. Prețul unui bilet este de aproximativ 2 sau 3 dolari americani pe sens. Până în Maafushi veți face aproximativ o oră și jumătate.

Cea de-a doua opțiune vă spuneam că este speedboat-ul. Sunt destul de multe companii care au curse din Male în Maafushi și retur și presupunem că serviciile sunt similare. Noi îi recomandăm însă pe cei de la iCom Tours, care au 3 curse pe zi din Male către Maafushi. Drumul durează 30 de minute, iar prețul unui bilet dus-întors este de 25 de dolari. Ca să fim sinceri, am văzut cum arată feribotul public și ne-am bucurat că am ales cea de-a doua opțiune.

Maafushi

Dacă nu ați mai mers până acum cu o barcă de mare viteză și nu sunteți chiar adrenaline junkies, vă avertizăm că e o experiență în sine, chiar și când marea este lină. Să nu mai vorbim dacă prindeți marea agitată, așa cum am prins noi la plecarea de pe insulă. Să zicem doar că zburatul pe valuri nu a fost chiar una dintre experiențele pe care ne așteptam să le avem în Maldive 🙂

Ce reguli trebuie să respectați în Maafushi

Religia oficială în Maldive este cea islamică. Iar condiția de care trebuie să țineți cont dacă alegeți să vă cazați în Maafushi sau pe orice insulă locuită este că trebuie să respectați regulile religiei musulmane. Prin urmare, nu veți putea consuma carne de porc și alcool. Localnicii sunt însă inventivi și au găsit o soluție pentru turiștii care vor să consume alcool. Este vorba despre yacht-ul ancorat la câțiva metri de țărm, despre care v-am vorbit în primul articol. Nu veți putea merge pe insulă doar în costum de baie și se cere o ținută decentă. Doamnele pot purta fără probleme pantaloni scurți sau fuste scurte, maiouri sau rochițe în bretele, în limita decenței, evident. Plajă în costum de baie se poate face doar pe plaja special amenajată, denumită bikini beach. Pe celelalte plaje ale insulei veți putea sta doar îmbracați.

Nu vă simțiți îngrădiți, însă. Sunt niște reguli de bun simț, iar când veți cunoaște localnicii vă veți da seama că este foarte ușor să le respectați. Cu riscul de a ne repeta, nu am mai întâlnit până acum oameni atât de prietenoși, de umili și respectuoși ca localnicii din Maafushi. Și credem că respectarea regulilor de pe insulă este un semn de respect pentru acești oameni absolut minunați.

Unde vă cazați în Maafushi

Întrucât principala sursă de venit a locuitorilor insulei este turismul, veți găsi pe insulă aproximativ 6o de guest houses și hoteluri. Ținând cont că vorbim de o insulă de 1 km lungime și 200 m lățime, unități de cazare găsiți una lângă cealaltă. Totul depinde de bugetul pe care îl aveți. Mai mult, pe insulă se construiește foarte mult, și nu ne-am mira dacă ne-am întoarce în 2 ani și nu am mai recunoaște nimic din ce am găsit acum.

Noi vă recomandăm 2 hoteluri: Triton Beach Hotel & Spa și Velana Beach Hotel. Dacă alegeți Velana, asigurați-vă că rezervați o cameră cu balcon, întrucât unele camere nu au deloc balcon și nici geam care să se deschidă 🙂

Unde mâncați în Maafushi

Majoritatea hotelurilor de pe insulă au și restaurante. Sunt hoteluri care, în fiecare seară, au bufet de tip all you can eat, pentru 12$ (suma aceasta nu include băuturile), la care se adaugă taxele locale de aproximativ 22%. Am încercat bufetul de la Arena Beach Hotel și nu am fost impresionați, ba din contră, nu ni s-a părut că a meritat 15$.

Vă recomandăm însă 3 restaurante. Restaurantul hotelului Triton Beach are o gamă largă de preparate și este foarte accesibil ca prețuri. O opțiune puțin mai sofisticată ar fi restaurantul Symphony Lagoon, situat la parterul hotelului Crystal Sands. Iar dacă vreți un restaurant mai sofisticat, spre high-end, atunci puteți încerca restaurantul Kaalama, situat la parterul hotelului Velana Beach.

Ce puteți face într-o vacanță în Maafushi

Dacă vă gândiți la o vacanță în care să experimentați tot felul de petreceri în fiecare seară, vă spunem, cu regret, că Maafushi nu este locul pentru o astfel de vacanță. Pe insulă nu există cluburi de noapte. Cel mult am văzut câteva localuri care aveau muzică live în anumite seri.

Dacă vă doriți o vacanță de relaxare și în care să aveți niște experiențe pe care le găsiți mai greu prin Europa, atunci nu strică să luați în considerare insula Maafushi. Și ca să fim mai exacți, vă povestim în cele ce urmează ce activități puteți întreprinde în 9 zile de vacanță.

 • Plajă – e destul de evident că unul dintre scopurile principale ale unei vacanțe în Maldive este plaja. Imaginile care circulă pe net cu nisipul acela alb și marea turcoaz nu sunt prelucrate, ci reflectă realitatea. În primele două zile când am ajuns în Maafushi încă nu ne venea să credem că suntem acolo și că ne putem bucura în voie de apa aceea și de plaja absolut minunată. Plaja este destul de mică, însă, deși avea tendința să devină aglomerată, nu am avut niciodată senzația aceea apăsătoare pe care o avem în Mamaia, de exemplu. Plaja nu este amenajată cu șezlonguri și umbrele. Însă, puteți închiria șezlonguri contra sumei de 6 dolari pe șezlong, pe zi. Umbra este naturală, asigurată de palmierii care străjuiesc plaja.

Maldive

Maafushi

 • Night Fishing – Maafushi este foarte ofertantă din punctul de vedere al excursiilor pe care le puteți face. Noi am ales să mergem într-o seară într-o excursie de pescuit noaptea. Am rezervat excursia la hotelul Triton Beach & Spa și a costat 25 de dolari de persoană. Această sumă a inclus și prepararea cinei pe baza succesului la pescuit :). În jurul orei 17.30 am plecat cu o barcă de pescuit pe mare, însoțiți de 2 pescari. Am mers în jur de 30 de minute în larg, prinzând și apusul soarelui. Apropo, în Maldive soarele răsare la ora 6 dimineața și apune în jurul orei 6.30 seara. Nu vă așteptați să primiți undițe, ci mai degrabă un mosor, iar acela va fi instrumentul de pescuit. De momeală și de instrucțiuni se ocupă pescarii și, dacă ești mai puțin norocos, stau lângă tine până prinzi cel puțin un pește :). Excursia în sine a durat aproximativ 3 ore, iar la final am mers la restaurantul hotelului Triton unde ni s-a pregătit peștele pe care l-am prins. Ca să fim sinceri, am mâncat mai mult pește decât am reușit noi să prindem, dar presupunem că face parte din ospitalitatea maldiviană de care v-am tot povestit.

Maafushi

Maafushi

 • Excursie de jumătate de zi – este una dintre cele mai populare activități pe insulă. Practic, excursia include snorkeling la 2 recifuri, croazieră cu delfinii și o vizită la sandbank. Noi i-am ales pe cei de la iCom Tours și am plătit 15 dolari de persoană, în această sumă fiind incluse echipamentul de snorkeling, o gustare și băuturi răcoritoare. Snorkeling se face la Biyadhoo Reef, unde îl puteți vedea pe Nemo și puteți să vă pozați cu el :). La Turtle Reef veți putea înota cu țestoasele și veți face poze cu ele, însă nu aveți voie să le atingeți. Am mers apoi într-o lagună, unde am fost întâmpinați de mulți delfini, care abia așteptau să se dea în spectacol. Aparent, le place să li se pună muzică și când aud muzica încep să facă tumbe în aer. Ultima oprire este la sandbank, un banc de nisip, în mijlocul oceanului, ceva ce nu vedem prea des prin Europa 🙂

Maafushi

Maafushi

Maafushi

Maafushi

Maafushi

Maafushi

Maafushi

 • Excursie de o zi la un resort – dacă vreți să experimentați măcar pentru o zi viața într-un resort o puteți face în cadrul excursiilor organizate pe insulă. Cei de la iCom Tours aveau diferite prețuri în funcție de resortul ales, însă cea mai ieftină excursie pornea de la 80 de dolari de persoană. Suma aceasta includea transportul până la resort, șezlonguri, prosoape de plajă, prânz de tip bufet și băuturi (inclusiv băuturi alcoolice). Noi nu am mers într-o astfel de excursie, nu ne-a atras ideea de a sta o zi într-un resort, așa că nu vă putem împărtăși o experiență personală în acest sens.
 • Snorkeling – Dacă sunteți interesați doar de snorkeling, sunt excursii organizate doar pentru această activitate. Puteți alege între excursii la un singur recif, la două sau trei puncte de snorkeling. Pe lângă cele două recifuri menționate mai sus, puteți alege și Banana Reef (unde puteți vedea manta rays) și Shark Reef (ați ghicit, aici veți vedea rechini, însă veți fi în siguranță).
 • Apusurile de soare – Apusurile văzute pe insulă se numără printre cele mai spectaculoase apusuri pe care le-am văzut vreodată. Nu cred că a fost un apus care să semene cu altul, iar culorile cerului sunt uimitoare. Dar mai bine lăsăm pozele să vă convingă.

Maafushi

Maafushi

Ce ar mai fi de menționat în legătură cu excursiile pe care le puteți face este că pe insulă sunt mai mulți operatori de servicii, iar prețurile diferă destul de mult de la un hotel la altul sau de la un centru de excursii la altul. Sfatul nostru este să luați oferte din mai multe locuri și să le comparați pentru a le alege pe cele care vă sunt cele mai convenabile.

Buget pentru 9 zile în Maafushi

Și pentru că suntem destul de siguri că v-ar fi util să știți ce buget ar trebui să alocați pentru 9 zile pe insula Maafushi, o să împărtășim cu voi suma pe care am cheltuit-o noi:

 • Cazare 8 nopți, 2 persoane, cu mic dejun inclus și taxele de 22% – 850 de dolari
 • Transport de la aeroport la hotel și retur, cu speedboat-ul – 50 de dolari pentru 2 persoane
 • Excursii – 80 de dolari, 2 persoane
 • Suveniruri și alte nimicuri – 60 de dolari, 2 persoane
 • Mâncare – aproximativ 500 de dolari, 2 persoane, 9 zile.

În total, amândoi am cheltuit 1500 de dolari cu tot ce am enumerat mai sus. Ce ar mai fi de menționat este că dacă mergeți în afara sezonului, tarifele la cazare sunt mai mici. Însă, ca idee, puteți lua suma aceasta ca referință în cazul în care vă întrebați ce buget să alocați pentru o vacanță în Maafushi.

Iar la final, recunoaștem că dintre toate cele 81 de articole de pe site, cel mai greu ne-a fost să scriem încheierea la articolul acesta. Pentru că nu putem sumariza într-un paragraf tot ce a însemnat Maafushi pentru noi. Așa că lăsăm articolul cu o încheiere deschisă și sperăm doar să ne luați în calcul recomandarea și să mergeți în Maafushi să vă convingeți și voi că este un loc cu o energie specială.

21 thoughts on “8 zile în Maafushi”

 1. Bună ! Mă numesc Monica ! Am petrecut 9 nopți în Maafushi , hotel Equator Beach Inn 3* , per 26 februarie – 8 martie 2019 . Am fost mulțumită de hotel : curat , baia funcțională , aer condiționat , wi fi gratis , funcțional , mic dejun satisfăcător . Nemulțumiri : plaja cu șezlonguri 5$ / zi , fără cabine de schimb , ( eu nu suport costumul de baie rece pe mine ) lipsesc dusuri cu apa rece ( oceanul avea 29 Gr C , nu te răcorea o baie in ocean , ) in aer 30 Gr la umbră ! Apă într-adevăr de o culoare frumoasa, dar la margine: alge ! Cea mai mare nemulțumire MARE !!! curățenia insulei , cu excepția hotelurilor ,toată insula e plina de gunoaie. ,sau rămășițe de materiale de construcție ! Eu mergeam de la hotel ,pina la bikini beach 20 min , prințre casele localnicilor , care lasă mult de dorit in ceea ce privește curățenia ! Nu E vorba de bani , o bidinea și un sac de var ,nu poate fi scump Casele sunt mici ,se pot zugrăvi ușor !E vorba de noțiunea de curățenie ! Dorința de a trai în curățenie !Nu știu cum era interiorul locuințelor , dar străzile erau murdare , peste tot peturi , ambalaje care strică aspectul și te stresează ! Eu m-am dus pentru scuba diving , un hobby al meu .sub apă e într-adevăr o lume de vis . Nicăieri in lume nu am văzut corali și pești atît de frumos colorati !! Concluzia : nu merita sa mergi așa departe doar pentru plajă și apă Numai pentru scuba diving sau snorkeling !

  1. Buna,

   Noi am fost in februarie si a fost ok, a plouat doar in ziua in care am plecat. In noiembrie cred ca este putin in extra sezon si s-ar putea sa fie mai multe zile de ploaie. Poti verifica pe internet daca e ok sa mergi in noiembrie.

 2. Buna,
  Urmeaza sa plec de Paste cu familia in Maafusi, imi poti spune cum este Hotelul Triton, am vazut ca ati sta 1 zi acolo si apoi 6 la Velana Beach? Sunt probleme?
  Multumesc frumos

  1. Buna, noua ne-au placut ambele hoteluri. Triton e mai aproape putin de plaja si camerele mi s-au parut mai ok ca la Velana. Insa, per total, ambele hoteluri mi-au placut. Vacanta placuta 🙂

 3. Buna! Multumim pt informatii! O intrebare am si eu: cam cat costa alcoolul ala de pe yacht? ( de exemplu o bere) multumesc! Ioana

 4. Buna,
  Multumesc pentru impresiile impartasite, recomandarile si poze! Noi plecam pe 31ianuarie,de-abea astept! Este pentru prima data cand mergem in Maldive, Maffushi. O seara buna!

 5. Mi-au fost extrem de utile cele 2 articole postate de tine despre Maldive si Maafushi (in particular). Noi plecam in noiembrie, tot in Maafushi, guest house Seven Corals. Multumim!

  1. Buna! Plecam si noi luna viitoare in Maafushi si suntem cazati la Seven Corals. Imi poti spune daca a fost in regula cazarea, masa..a fost o experienta ok?

 6. Multumim mult pentru relatare si poze! Peste o saptamana plecam si noi pe Maafushi, sunt nerabdatoare si abia astept sa ajungem acolo. Sper ca vremea sa fie ok in octombrie si sa nu fie umiditate prea mare (din cate inteleg ati vizitat Maafushi in luna martie). Un singur lucru ma ingrijoreaza: anuntul MAE privind demonstratiile violente din Male si amenintarile teroriste. Cu Fly Dubai avem si noi zborul iar cazarea la Arena Beach. Inca odata multumim pt articol :))

  1. Hey. Salutare. Am vazut ca sunteti cazati la Arena Beach Hotel. Venim si noi pe 16 noiembrie. Daca vezi mesajul da un email la flu_sv @ yahoo.com …poate ne vedem acolo.
   Spor la soare.
   Andrei si Mirela

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.