A doua zi în Viena

Dacă în prima zi vremea nu a fost cea mai prietenoasă cu noi și nu am reușit să vedem chiar tot ce ne propusesem, a doua zi în Viena ne-a întâmpinat cu soare (cu dinți, ce-i drept) și un mare chef de explorat orașul. Așa că am plecat cu rucsacul în spate și cu o febra musculară de zile mari (după cei aproape 19 kilometri merși în ziua anterioară) să vedem Viena și pe soare și să ne bucurăm de frumusețea legendarului oraș. Că doar nu ne-o opri pe noi o febră musculară 🙂

A doua zi în Viena

Planul nostru inițial era să ne menajăm puțin picioarele și să folosim mai mult transportul în comun. Până la finalul zilei, veți vedea că nu am reușit să ne ținem de ce ne-am propus :). Am pornit, așadar, în pas vioi spre stația de metrou cea mai apropiată de hotelul nostru, Schlachthausgasse, care are conexiune directă cu centrul orașului (pe magistrala U3). Am mers până la Stephansplatz, unde se află și faimoasa catedrală Sf. Stephan, iar primul obiectiv pe lista noastră era chiar catedrala.

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Interiorul Catedralei Sf. Stephan
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Catedrala Sf. Stephan

Catedrala Sf. Stephan a fost construită pe ruinele a două foste biserici și este cea mai importantă clădire religioasă din Viena. Biserica gotică are 107 metri lungime, 40 metri lățime și măsoară 136 de metri înălțime în cel mai înalt punct – turnul de sud al Catedralei. Prima structură a bisericii a fost finalizată în 1160, însă au urmat proiecte de reconstrucție și expansiune, care au durat până prin anii 1500. Chiar și acum se efectuau lucrări de renovare a fațadei catedralei. Intrarea este gratuită, însă dacă vreți să urcați în turnul de sud și să admirați Viena de la înălțime, veți plăti 5.50 euro de persoană.

După o vizită rapidă a Catedralei, am pornit spre Mozarthaus, casa memorială în care faimosul compozitor a trăit o bună parte din viață. Mozarthaus se poate vizita zilnic, între orele 10 și 19, și se găsește pe Domgasse, foarte aproape de Catedrala Sf. Stephan. Biletul de intrare costă 11 euro de persoană și include un audio guide. Nu aveți voie să faceți poze în interiorul casei memoriale, așa că vă sfătuim să vă concentrați pe povestea vieții lui Mozart și pe descrierea condițiilor de locuit din Viena Imperială. Noi am petrecut mai bine de o oră aici și, cu siguranță, recomandăm experiența aceasta dacă vizitați Viena. Din magazinul casei memoriale puteți cumpăra și faimoasele bomboane Mozart la un preț mai bun ca în alte magazine din centrul orașului.

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Mozarthus

De la Mozarthaus ne-am îndreptat din nou spre Stephansplatz și am pornit pe Kartner Strasse, una dintre faimoasele străzi pietonale ale Vienei. Aici veți găsi o mulțime de branduri renumite, strada fiind renumită pentru posibilitățile de shopping. Noi ne-am rezumat la un Orangenpunsch, o băutură (alcoolică) delicioasă, numai bună să te încălzești pentru încă o tură de câțiva kilometri prin oraș. Nu trebuie să mergeți undeva anume să găsiți punsch, sunt diverse tonete răspândite în tot orașul de unde puteți să vă cumpărați un pahar de punsch cu diverse arome, pentru 3.5 euro.

Recomandarea noastră este să mergeți până la capăt pe Kartner Strasse, până ajungeți la faimoasa clădire cu fundă roșie. La parterul clădirii se află un magazin de lux, Popp & Kretschmer, iar fix lângă, se află una dintre cele mai faimoase cofetării din Viena – Gerstner K.u.K Hofzuckerbacker.

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Gerstner k.u.k. Hofzuckerbacker
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Gerstner k.u.k. Hofzuckerbacker
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Gerstner k.u.k. Hofzuckerbacker

Noi vă recomandăm să nu o ratați, este o experiență în sine, însă fiți pregătiți să fie și mare aglomerație. În timp ce noi încercam să ne hotărâm ce tip de tort să ne alegem, am fost îndrumați spre etajul 2, întrucât nu erau locuri disponibile în salonul de la intrare. Am luat liftul și am ajuns într-un loc rupt parcă din poveștile cu prinți și prințese. Pe lângă decorul impresionant, am fost întâmpinați de muzică de pian și o atmosferă pe care noi nu am mai întâlnit-o până acum. Parcă am călătorit în timp, în perioada Imperiului Habsburgic. Tocmai de aceea vă recomandăm să nu ratați Gerstner, iar dacă vă e greu să vă decideți asupra sortimentului de tort pe care să îl încercați, noi vă sugerăm să îi dați o șansă tortului cu cremă de castane. Merge perfect și cu un chai latte, pentru un răsfăț total al papilelor gustative.

Cu forțe proaspete și o stare de bine generată de frumusețea orașului, ne-am continuat periplul în a doua zi în Viena, spre Opera din Viena. Dacă sunteți pasionați de muzee, foarte aproape de Kartner Strasse se află Muzeul Albertina, unde puteți admira operele unor artiști faimoși, precum Da Vinci, Raphael, Michelangelo, Rembrandt, etc. De la Albertina veți ajunge foarte ușor la Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai faimoase clădiri din Viena.

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Opera de Stat
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Opera de Stat

Planul nostru era ca, după Opera de Stat, să ne îndreptăm spre Hofburg, fostul palat imperial. Am ajuns însă, fără să intenționăm, foarte aproape de Museumsquartier, mai exact în Maria Theresien Platz, unde se află și Muzeul de Istorie Naturală, dar și Kunsthistoriches (Muzeul de Arte Fine). Nu aveți cum să ratați cele două clădiri, întrucât sunt în oglindă. Cât despre Museumsquartier, aici veți găsi o multitudine de muzee, de la Muzeul de Artă Modernă la Centrul de Arhitectură al Vienei sau diverse alte mici muzee unde veți găsi expoziții de artă. În Maria Theresien Platz am mai dat peste un târg de Crăciun. Asta în caz că vă întrebați pe unde mai puteți găsi și alte târguri de Crăciun, în afară de cele foarte populare și mediatizate.

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Maria Theresien Platz
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Maria Theresien Platz
A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Maria Theresien Platz

După acest mic ocol, am pornit spre Hofburg, fostul palat imperial, construit în secolul al XIII-lea. Palatul a fost reședința conducătorilor aparținând dinastiei Habsburgilor, iar în prezent este reședința Președintelui Austriei. O parte din Palat poate fi vizitată, mai precis Apartamentele Imperiale, colecția de argint și Muzeul Sisi. Prețul unui bilet este de 13.9o euro de persoană. Dacă vreți să vizitați și Palatul Schonbrunn (reședința de vară a dinastiei Habsburgilor), vă puteți lua un bilet comun, care costă 29.90 euro de persoană și include intrarea la Palatul Hofburg, Palatul Schonbrunn și la Colecția Imperială de Mobilă.

Viena

A doua zi în Viena
A doua zi în Viena – Palatul Imperial Hofburg

Iar după ce am lăsat și Hofburg-ul în spate, ne-am îndreptat spre ceea ce urma să devină ultimul obiectiv turistic vizitat în cea de-a doua zi în Viena: casa memorială a lui Sigmund Freud. Situată puțin mai departe de centrul orașului, într-o zonă rezidențială, pe Berggasse, la numărul 19, casa memorială a lui Sigmund Freud vă poartă atât în atmosfera cabinetului faimosului psihanalist, cât și în viața familiei Freud. Prețul biletului de intrare este de 12 euro de persoană.

Și iată cum v-am purtat cu noi, preț de vreo 15 kilometri, în periplul pe care l-am făcut în a doua zi în Viena. O zi obositoare, nu o să vă mințim, dar care a meritat fiecare minut petrecut în frig…noroc cu vinul fiert și punsch-ul 🙂 Viena ne-a fermecat prin eleganța ei și prin multitudinea de posibilități pe care ți-o oferă. Ne-ar fi trebuit, probabil, câteva zile de 48 de ore ca să putem acoperi tot ce ne-am fi dorit să vedem. Dar nu s-a terminat povestea noastră aici, mai avem încă jumătate de zi în Viena, despre care vă povestim în articolul următor.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.