Sagrada Familia. Cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona

Este inevitabil ca atunci când auziți vorbindu-se despre Barcelona să nu vă treacă prin minte și Sagrada Familia. Pentru noi, Barcelona este mai mult decât un oraş în care am fost deja de două ori şi în care am merge de cel puţin două ori pe an. Este oraşul care ne-a uimit din prima clipă în care am ajuns în el şi este oraşul unde ne promitem de fiecare dată că vom reveni. Sunt atât de multe lucruri de văzut în Barcelona şi atât de multe lucruri de făcut, încât ne-a fost greu să ne hotărâm despre ce obiectiv turistic să vă povestim astăzi. Cred că ăsta este şi unul dintre motivele pentru care nu am scris încă despre Barcelona. Așa că am decis ca articolul de astăzi să fie despre Sagrada Familia.

Faţada Naşterii, Sagrada Familia
Sagrada Familia, Fațada Nașterii

Despre Sagrada Familia

Una dintre cele mai frumoase şi mai interesante construcţii din lume, Sagrada Familia este opera arhitecturală a lui Antonio Gaudi, arhitectul catalan care nu a apucat să îşi vadă proiectul terminat, din cauza unei morţi premature. Gaudi este reprezentantul modernismului în arhitectura catalană, iar în toate clădirile care poartă amprenta sa se pot regăsi foarte uşor elemente din natură, stilizate. Cea mai importantă operă a sa rămâne însă Sagrada Familia, care este într-adevăr impresionantă, atât în exterior, cât şi în interior.

Catedrala are trei faţade: Faţada Naşterii (foarte bogată în detalii arhitecturale, ilustrând scene biblice si purtând cel mai mult amprenta lui Gaudi), Faţada Patimilor (cu un stil arhitectural mult mai simplist) si Faţada Gloriei (care este încă în construcţie, data estimată pentru finalizare fiind anul 2026). Este interesant de ştiut că Antonio Gaudi nu a fost desemnat de la început arhitectul acestei catedrale romano-catolice. Construcţia a început în 1882, iar Gaudi s-a implicat în acest proiect începând cu anul 1883. La momentul morţii sale – in 1926 (apropo, a murit călcat de un tramvai), doar un sfert din catedrală era finalizat.

Faţada Patimilor, Sagrada Familia

Faţada Gloriei
Sagrada Familia, Fațada Gloriei

Sagrada Familia îmbină mai multe stiluri arhitecturale: stilul gotic, modernismul şi stilul art nouveau. Interiorul nu poate fi descris în cuvinte, este absolut magnific şi inspiră sacralitate din momentul în care pui piciorul în catedrală. Iar simbolurile sunt vizibile la tot pasul:

Interiorul catedralei Sagrada Familia
Interiorul catedralei Sagrada Familia
Detalii interior Sagrada Familia
Detalii de interior Sagrada Familia
Detalii de interior în Sagrada Familia
Detalii de interior Sagrada Familia

Sfatul nostru ar fi să vă planificați vizita la acest obiectiv turistic cât mai de dimineață, întrucât cozile la intrare pot atinge foarte ușor câțiva kilometri. Cu cât ajungeți mai devreme la coadă, cu atât aveți șanse să intrați mai repede. Dacă sunteți mai organizați și vă place să vă planificați itinerariul la minut, din fericire există și opțiunea de a vă achiziționa biletele online, de pe site-ul oficial. Tot aici, veți găsi tot ce aveți nevoie să știți pentru o vizită la acest fascinant obiectiv turistic.

Sagrada Familia este unul dintre obiectivele turistice care nu pot fi ratate în Barcelona. Nu o spunem doar noi, ci milioanele de turişti care i-au trecut pragul şi care se încolonează la intrare şi în cozi de până la 2 km. Dar pe cuvânt că merită 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.