Castelul Maurilor. Stăpânul munților din Sintra

Ați auzit vreodată despre Castelul Maurilor? Oricare ar fi răspunsul, suntem siguri că articolul pe care l-am publicat chiar în acest moment va fi binevenit. Și asta pentru că fie nu ați auzit de el și noi vă arătăm ce ați pierdut (până acum, cel puțin), fie știți despre el (poate l-ați și vizitat) și atunci cu siguranță vă va bucura să vă aduceți aminte de unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Sintra.

Cel mai potrivit cuvânt prin care poate fi caracterizat Castelul Maurilor este impresionant. Castelul medieval este așezat în vârful munților, de unde veghează peste Sintra și împrejurimile acesteia. Panorama oferită de Castelul Maurilor este grandioasă, iar dacă atunci când îl vizitați se întâmplă să vă învăluie ceața, atunci cu siguranță veți avea impresia că ești pe platoul de filmare din Braveheart.

Castelul Maurilor

Castelul Maurilor este unul dintre acele obiective turistice unde puteți simți acea liniște apăsătoare a încărcăturii istorice și aveți în permanență impresia că nu sunteți singuri, ba mai mult sunteți și priviți. Construcția castelului a început în timpul ocupației arabe a Peninsulei Iberice, în secolul al VIII-lea și a durat până în secolul al IX-lea. După ce a fost cucerit de Alfonso Henriques, primul rege al Portugaliei, Castelul Maurilor a trecut printr-o reconstrucție, la sfârșitul secolului al XII-lea.

Castelul Maurilor

Fiind considerat un punct strategic de apărare împotriva invadatorilor, castelul a început să piardă treptat din importanță ca obiectiv defensiv, deoarece populația a migrat către orașul de la poalele munților, Sintra. Până în ziua de azi, Castelul a suferit dese recondiționări (una majoră în urma cutremurului din 1755) și multe zone au fost amenajate, astfel încât construcția recunoscută pentru rolul militar, să ajungă să fie unul dintre principalele obiective turistice ale Portugaliei.

Cum ajungeți la Castelul Maurilor?

Din Sintra trebuie să luați autobuzul 434, care vă va lăsa chiar la intrarea castelului, unde va trebui să plătiți 6 euro pentru a-l vizita. Există și posibilitatea achiziționării unui bilet combinat pentru Castelul Maurilor, Palacio Nacional de Sintra și Palacio da Pena.

Castelul Maurilor
Odată ajunși la Castelul Maurilor, trebuie doar să vă bucurați de grandoarea acestui obiectiv turistic, care este, cu siguranță, unul dintre favoritele noastre, și nu ne referim aici doar la cele din Portugalia :).Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.