Cluj Napoca. Orașul cosmopolit al României

A venit momentul mult așteptat în care vă povestim despre cireașa de pe tortul micului nostru tur al Transilvaniei din august – Cluj Napoca. Nu există alt mod de a începe acest articol decât prin a spune că după umila noastră părere, Cluj Napoca este cel mai frumos oraș din România. Mai mult decât atât, nu este asemănător cu niciun altul din România. Prima impresie pe care ne-a lăsat-o a fost aceea că ne aflăm într-un oraș european, în adevăratul sens al cuvântului. Pe noi ne-a impresionat plăcut, dincolo de arhitectura superbă a obiectivelor turistice și a clădirilor din centrul orașului, curățenia Clujului și faptul că nu am găsit cerșetori la fiecare pas, iar câinii vagabonzi lipsesc cu desăvârșire.

Cluj Napoca
Cluj Napoca

Am început, fără să ne dăm seama, să vă vorbim despre ce ne-a plăcut în Cluj Napoca, însă le vom lăsa deocamdată pentru a fi prezentate în articole dedicate, așa cum merită. Spuneam mai sus că ne-au plăcut:

+ arhitectura și felul în care a fost gândit planul de urbanism al Clujului. Este un oraș aerisit, cu un aspect general plăcut și cel mai important, fără un mozaic al tipurilor de clădiri într-o anumită zonă.

+ curățenia generală a orașului, comparabilă din acest punct de vedere cu multe orașe europene importante.

+ edificiile și obiectivele turistice sunt bine întreținute și sunt semnalizate foarte bine.

+ clujenii sunt oameni deschiși și dispuși să te îndrume, iar pe lângă asta, au un plus din partea noastră și la capitolul vestimentar:)

+ localurile din centrul orașului arată foarte bine și contribuie la atmosfera specială a Clujului.

+ este cu adevărat un oraș turistic, lucru certificat de numeroșii turiști străini pe care i-am întâlnit.

+ chiar dacă nu poate fi considerat un oraș plin de vegetație, spațiile verzi sunt bine amenajate și îngrijite.

Cluj Napoca
Cluj Napoca

În ceea ce privește lucrurile care nu ne-au plăcut, singurul lucru demn de menționat este discrepanța dintre felul în care arată centrul Clujului și restul orașului, în special cartierele de la periferie, însă acest lucru poate fi trecut cu vederea, mai ales că este o situație întâlnită cam în orice oraș.

Cum ajungeți în Cluj Napoca?

Din București, cu maşina, există două variante principale:

1. Pe E81, cu trecere prin Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Alba Iulia.

2. Pe DN13, cu trecere prin Ploiești, Sinaia, Târgu Mureș.

Există şi posibilitatea să mergeţi cu avionul până la Cluj Napoca, existând câteva companii aeriene care operează zboruri interne, iar din 2016 avem și curse low-cost către Cluj. Dacă e să ne întrebaţi pe noi, însă, vă sugerăm prima variantă, nu doar din prisma costurilor, ci şi pentru că drumul până acolo este minunat şi puteţi vedea o mulţime de alte locuri frumoase.

Cluj Napoca
Cluj Napoca

Indiferent de drumul pe care îl alegeți, dacă destinația finală este Cluj Napoca, cu siguranță veți avea parte de un city break deosebit de plăcut.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.