Coasta Amalfitană. Ravello

Ravello, orășelul cu aer aristocrat, ne-a cucerit din primul moment în care am pășit în el. Un oraș ca o simfonie, pare că străjuiește întreaga Coastă Amalfitană, că doar nu se află la 350 de metri altitudine degeaba. Inutil să vă spunem că priveliștea din diversele puncte panoramice ale orașului asupra Golfului Salerno este greu de descris în cuvinte. Cu o structură puțin diferită de celelalte orașe de pe Coastă, Ravello are un aer boem, romantic și mult mai liniștit.

Ravello

Cum ajungeți în Ravello?

Dacă vă țin picioarele, din Atrani puteți ajunge în Ravello, după ce urcați câteva sute de scări. Cu siguranță va merita efortul și vă puteți răsplăti cu o pizza fără să vă simțiți prea vinovați 🙂

Dacă nu sunteți însă adepții urcatului, o altă opțiune ar fi autobuzele Sita, care tranzitează întreaga Coastă. Autobuzul spre Ravello îl puteți lua din Amalfi.

Ravello

Ravello

Iar dacă ați închiriat o mașină sau sunteți cu mașina personală, vă va fi foarte ușor să ajungeți în magnificul orășel. După ce ați trecut de Atrani va trebui să urmați indicatoarele spre Ravello și să vă pregătiți pentru ceva curbe spectaculoase, pe un drum de o bandă și jumătate. Dar, hey, suntem pe Coasta Amalfitană! Doar nu ne așteptăm la vreo autostradă cu 3 benzi pe sens?!

Unde vă cazați în Ravello?

Noi nu ne-am cazat aici, însă ne-ar fi plăcut să o facem. Așa că am selectat pentru voi câteva opțiuni de cazare, care să împace cam toate gusturile. Le-am ordonat în ordine crescătoare în funcție de prețul pe o noapte de cazare:

Ce puteți face în Ravello?

Principalele puncte de interes sunt Villa Rufolo și Villa Cimbrone.

Villa Rufolo a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea de puternica familie Rufolo. Dacă sunteți împătimiți ai muzicii clasice, nu ratați Festivalul Wagner. Cu siguranță veți avea parte de o experiență nemaipomenită, întrucât concertele au loc chiar pe terasa care oferă o vedere panoramică asupra Golfului Salerno.

Ravello

Ravello

Ravello

Villa Cimbrone este, de departe, preferata noastră. Terasa Infinitului este, probabil, cel mai fotografiat punct panoramic de pe Coastă și cred că nu mai este nevoie să vă povestim de ce:

Ravello

Ravello

Ravello

Lordul William Beckett a cumpărat o fermă abandonată în anul 1904 și a transformat-o în această capodoperă arhitecturală de care ne putem bucura azi. În prezent, vila este un hotel, însă grădinile sunt deschise publicului. Biletul de intrare costă 7 euro de persoană, iar orarul de vizitare este de la ora 9 dimineața până la apusul soarelui. Grădinile, cu vegetație luxuriantă, găzduiesc o multitudine de specii de plante rare, dar și statui, fântâni, temple și grote artificiale.

Ravello

Ravello

Ravello

Ravello

Ravello

Ravello

E ca și cum ați păși pe un tărâm fermecat, în locul unde cerul și marea se îmbină.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.