Costa da Caparica. Paradisul infinit

Nu știm cum sunteți voi, dar pe noi, o vreme neprietenoasă, precum cea de astăzi, ne face să ne gândim la zilele însorite și călduroase, iar de aici și până la unul dintre locurile noastre favorite din Portugalia nu mai este decât un pas sau mai bine zis, un gând, spre Costa da Caparica.

Costa da Caparica
Costa da Caparica

Despre Costa da Caparica

Costa da Caparica este un loc care pare conceput în Photoshop. Primul lucru care te năucește, atunci când privești prima dată coasta (în afara de culoarea minunată a oceanului) este plaja deosebit de întinsă și nisipul cu diferite nuanțe de auriu si cafeniu. Instinctiv, vă veți descălța și vă veți înfige picioarele în nisipul făinos și deosebit de fin. Următorul pas vă imaginați care este: confruntarea cu oceanul. Chiar dacă apa are cu câteva grade mai puțin decât ar fi confortabil pentru corpul uman, este o experiență pe care nu trebuie să o ratați, pentru că nu oricând aveți ocazia să vă scăldați în apele unui ocean.

Costa da Caparica
Costa da Caparica

Plaja se întinde pe ceva mai mult de 10 km, iar distanța până la ocean este de aproximativ 40 de metri, așa că nu trebuie să vă faceți probleme pentru intimitate și înghesuială. Este recomandat însă, dacă vreți să stați toată ziua la plajă, să aveți umbrelă de plajă pentru a vă adăposti de curenții care stârnesc mini-furtuni de nisip (și aici vă sfătuim din experiență).

Costa da Caparica
Costa da Caparica

Prânzul îl puteți servi la una dintre numeroasele terase de lângă plajă, la un preț decent pentru calitatea și cantitatea bucatelor pregătite de localnici. Din păcate, aici engleza nu vă va ajuta prea mult, așa că nu ar fi rău să exersați înainte cu un joc de mimă:). Noi chiar am riscat și, înțelegând mai mult sau mai puțin ce ne spunea bătrânelul simpatic de la terasă despre felurile de mâncare disponibile din meniu, am ales o specialitate tipic portugheză, despre care habar nu aveam ce conține. Din fericire, a fost chiar bună alegerea :).

Cum ajungeți din Lisabona în Costa da Caparica?

Costa da Caparica este localizată în cadrul Municipalității Almada și se întinde de-a lungul coastei de vest a Districtului Setubal. Acest loc de vis este la o distanță de aproximativ 16 km de Lisabona și, este de departe, preferatul localnicilor în materie de locuri optime pentru plajă, în detrimentul mai faimosului și mai scumpului Cascais. Ca să ajungi pe Costa da Caparica vă recomandăm să luați feribotul de la stația Cais do Sodre la Cacilhas, de partea cealaltă a râului, iar de-acolo luați autobuzul 135 pentru o călătorie de circa 45 de minute.

Costa da Caparica
Lisabona văzută de pe malul râului Tejo, în Cacilhas

Pe noi, Costa da Caparica ne-a impresionat atât de mult încât o clasificăm în topul destinațiilor de plajă pe care le-am văzut până acum. Lista noastră este însă în continuare deschisă. Dacă la fel este și a voastră, poate imaginile de la Costa da Caparica vă vor determina să vizitați cât mai curând acest mic paradis.

 

2 thoughts on “Costa da Caparica. Paradisul infinit”

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.