Cum am vizitat Budapesta în jumătate de zi

Să vezi Budapesta în jumătate de zi nu e lucru ușor. Și nici indicat dacă nu ați mai ajuns până acum în capitala Ungariei. Dar pentru noi era a treia oară, iar Budapesta a fost un popas binevenit în drumul nostru de vara trecută spre Italia. Și, cum am ajuns în jurul prânzului acolo, doar nu era să stăm în cameră și să așteptăm să se facă dimineață 🙂 Așa că am luat-o din nou la pas prin Budapesta, să vedem ce s-a mai schimbat de când ajunseserăm aici ultima oară.

Budapesta în jumătate de zi

Noi am ajuns în Budapesta pe 20 august, fără să avem nici cea mai mică idee că atunci se sărbătorește ziua națională a Ungariei. Ne-am cazat într-un apartament în zona Parlamentului și am pornit la pas spre cele mai cunoscute obiective turistice ale orașului: Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanțuri și clădirea Parlamentului.

Despre Bastionul Pescarilor v-am mai povestit și în trecut, într-un articol dedicat, așa că nu vom mai repeta povestea sa. Însă ce putem să repetăm este că priveliștea panoramică a Budapestei din Bastionul Pescarilor a rămas la fel de spectaculoasă.

Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – spre Bastionul Pescarilor
Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – Biserica Matthias
Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – vedere din Bastionul Pescarilor
Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – Bastionul Pescarilor

Planul nostru era ca, după ce vizităm Bastionul Pescarilor, traversăm faimosul Pod cu Lanțuri și ajungem în Pesta.

Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – Podul cu Lanțuri

Dar știți vorba aia că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg?! Cam așa și cu planul nostru de a ajunge în Pesta pe Podul cu Lanțuri. Podul era închis pentru că se pregătea spectacolul pirotehnic pentru ziua națională. Zi națională de care noi nu aveam habar. Nicio problemă, mergem la următorul pod. Ce să vezi și să nu crezi: și următorul pod era închis 🙂 Și uite așa am făcut noi un ocol de vreo 2 sau 3 kilometri (nici noi nu mai știm) ca să ajungem în Pesta.

Între timp se și înserase, așa că în Pesta am ajuns la fix pentru a urmări focul de artificii, alături de, probabil, toți locuitorii Budapestei. Dar, pe cuvânt că a meritat! Ca să nu mai spunem că nu e chiar rău în prima zi de vacanță să te aștepte un oraș cu ditamai spectacolul pirotehnic 🙂 Cred că știau ei că pentru noi urma o vacanță specială. Să îți tot începi vacanța așa!

Iar în drum spre apartamentul unde eram cazați am trecut și pe lângă faimoasa clădire a Parlamentului ungar (despre care v-am mai povestit și aici). Și deși am văzut-o a treia oară, ni s-a părut la fel de impresionantă și spectaculoasă. Iar data viitoare când mai ajungem în Budapesta o să îi vizităm și interiorul.

Budapesta în jumătate de zi
Budapesta în jumătate de zi – Clădirea Parlamentului noaptea

Surprinzător sau nu, de fiecare dată când am ajuns în Budapesta a fost mai mult sau mai puțin în trecere. Niciodată nu am reușit să “disecăm” orașul așa cum facem de obicei în city break-uri. Și, în plus, de fiecare dată am văzut cele mai populare obiective turistice, însă niciodată nu am avut timp să vedem orașul și în afara zonelor turistice. Dar ăsta nu e motiv de supărare! Ci prilej de organizat un nou city break să vedem cum stă treaba și cu Muzeul Terorii, cu Sinagoga, cu Muzeul de Artă Aplicată sau cu statuia lui Anonymus și replica fidelă a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Dar până la următoarea noastră vizită în Budapesta ne mutăm ușor ușor cu gândul în Italia. Următorul articol ne va aduce mai aproape de frumoasa regiune Emilia Romagna, căci povestim despre Bologna.

 

One thought on “Cum am vizitat Budapesta în jumătate de zi”

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.