El Colom și gloria Barcelonei

Dacă în articolul trecut despre Barcelona vă vorbeam despre simbolul acestui oraș, Sagrada Familia, azi am decis să prezentăm un alt monument reprezentativ al orașului, El Colom, statuia ridicată în cinstea lui Cristofor Columb.

El Colom, Barcelona
El Colom, Barcelona

Informații generale despre El Colom

El Colom a fost ridicat cu ocazia Expoziției Universale din Barcelona, în anul 1888, pentru a celebra prima călătorie a lui Columb spre continentul american. Monumentul este un prilej de amintire a faptului că, la vremea expediției, Columb era trimisul reginei Isabella I și al regelui Ferdinand V ai Spaniei.

Statuia lui Cristofor Columb (7.2 m) este poziționată pe o coloană în stil corintic, aceasta din urma având o înălțime de 40 de metri. Statuia a fost sculptată de Rafael Atche și îl înfățișează pe Columb indicând cu mâna dreaptă direcția în care se află Lumea Nouă. Există o întreagă discuție pe baza destinației pe care o indică exploratorul: unii susțin că ar indica direcția orașului său natal, Genova (s-a dovedit însă că această presupunere nu este corectă), alții că ar face trimitere spre un oraș din Algeria, iar alte păreri, mai realiste, menționează că, de fapt, poziționarea statuii a fost aleasă pentru a indica realizările exploratorului pe mare.

El Colom, Barcelona
El Colom, Barcelona

Cum ajungeți la El Colom ?

El Colom străjuiește zona Portului Vechi al Barcelonei (Port Vell), iar cea mai ușoară modalitate de a ajunge la el este o plimbare din Piața Catalunya pe faimosul bulevard Las Ramblas, până la capătul acestuia.

Ce puteți face aici?

Interiorul monumentului se vizitează, turiștii fiind atrași în principal de privirea de ansamblu a orașului pe care o oferă El Colom. Dacă achiziționați un city pass veți beneficia de reduceri la vizitarea monumentului și vă puteți bucura de priveliștea minunată asupra Portului Vechi, Las Ramblas, Montjuic sau Cartierului Gotic. Este bine să știți că El Colom este deschis turiștilor zilnic, între orele 10 și 20.30, cu excepția zilelor de 1 ianuarie și 25 decembrie. De asemenea, tot în interiorul monumentului se află și un magazin de suveniruri.

El Colom, Barcelona
Priveliște panoramică asupra Barcelonei

El Colom este un monument care merită o vizită, mai ales că este ușor accesibil și este unul dintre cele mai importante puncte ale Barcelonei care îți oferă vederi panoramice asupra orașului. Despre celelalte atracții turistice ale Barcelonei vom vorbi în articolele viitoare 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.