Estadio da Luz. „Stadionul Luminii”

Ei bine, da! scriem și despre așa ceva (?) pe vacantapersonalizata.ro, iar Estadio da Luz este doar primul din categoria stadioanelor vizitate pe care îl prezentăm. Estadio da Luz este unul dintre stadioanele speciale ale Europei. Sentimentul pe care îl transmite, încă de la intrare, este unul aparte, pentru că vedeți și simțiți, totodată, împletitura dintre vechi și nou, dintre istoria clubului Benfica Lisabona și arhitectura modernă a stadionului. În colțul istoriei este nimeni altul decât Eusebio da Silva Ferreira, legendarul fotbalist al Portugaliei și sufletul celor de la Benfica Lisabona. Statuia sa tronează semeț în fața stadionului, încurajandu-vă să rememorați epoca clasică a fotbalului. Câțiva pași mai încolo, pregătiți-vă să resimțiți febra roșie a „vulturilor”.

Estadio da Luz

Despre Estadio da Luz

Stadionul Luminii”, așa cum mai este numit Estadio da Luz, a fost construit în 2003, după ce „predecesorul” său a fost demolat în 2002. Are o capacitate de peste 65.000 de locuri și a găzduit finala Campionatului European din 2004, urmând să găzduiască și finala Ligii Campionilor de anul viitor. Un tur al stadionului costă 10 euro și include un ghid care vă va purta prin lojele oficialilor, tribunele stadionului, tunelul pe care îl parcurg fotbaliștii Benficăi, vestiare, sala de conferință, camera de masaj. De departe, însă, experiența inedită a turului este ocazia de a vedea de aproape mascota Benficăi, vulturul pleșuv. Foarte interesant este că acesta nu vine singur, ci la pachet cu o rezervă, vulturul care îl înlocuiește atunci când mascota nu are dispoziția necesară pentru a efectua ritualul dinaintea meciului, dar și cu un uliu, care are rolul de a îndepărta din jurul stadionului păsările ce ar putea perturba zborul mascotei.

Estadio da Luz

La Estadio da Luz se ajunge cel mai ușor cu metroul, până la stația Colegio Militar/Luz, iar intrarea se face printr-un tunel care este vis-a-vis de un complex comercial.

Estadio da Luz
Chiar dacă Lisabona oferă enorm din punct de vedere al atracțiilor turistice, iar un stadion nu se află pe lista voastră de priorități, noi vă sfătuim totuși să rupeți o oră și jumătate din timpul vostru și să vizitați Estadio da Luz, pentru că face parte, cu adevărat, din istoria și cultura Portugaliei.

Estadio da Luz

 

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.