Gardens by the Bay, Night Safari. Impresii din Singapore

Iată că a sosit și acel moment în care închei povestea despre Singapore, iar în episodul de astăzi vă povestesc despre Gardens by the Bay, Night Safari și despre experiențele culinare din Singapore.  Așadar:

Obiective turistice din Singapore: Gardens by the Bay, Night Safari

 • Gardens by the Bay – din punctul meu de vedere, o minune arhitectonică, care îți dă senzația că ești protagonistul unui film SF. Gardens by the Bay este un parc ce se întinde pe o suprafață de 101 hectare și face parte din inițiativa autorităților locale de a îmbunătăți calitatea vieții din Singapore prin înmulțirea parcurilor și a spațiilor verzi. Însă, trebuie să știți de la început că acesta nu este un parc ca oricare altul. Piesa de rezistență o constituie The Supertree Grove – un ansamblu de schelete metalice sub forma unor copaci. Aceștia sunt îmbrăcați în plante, iar noaptea oferă un spectacol uimitor, întrucât în fiecare seară are loc un show de muzică și lumini.  Știu că poate schelete metalice nu vă sună prea atractiv, și eu am fost destul de sceptică la rândul meu, însă când am ajuns acolo am fost impresionată. Mai mult decât atât, acești copaci sunt interconectați printr-o pasarelă, aflată la aproximativ 35 de metri deasupra solului, pe care turiștii se pot plimba și pot admira, de sus, întreaga panoramă a grădinilor. Grădinile exterioare pot fi vizitate în fiecare zi, de la 5 a.m. la 2 a.m și nu veți plăti nicio taxă pentru asta. Conservatoriile se pot vizita între 9 a.m. și 9 p.m., taxa fiind între 8 și 28 de dolari americani, în funcție de zonele pe care vreți să le explorați. Plimbarea pe pasarelă se poate face tot între 9 a.m. și 9 p.m. și costă între 3 și 5 dolari americani. Biletele se pot achiziționa și online, de aici. Ca să ajungeți la Gardens by the Bay aveți mai multe opțiuni: cu MRT-ul, coborâți la stația Bayfront, dacă mergeți pe linia Circle sau Downtown. Dacă mergeți pe linia North South, coborâți la stația Marina Bay. Iar pozele de mai jos nu cred că mai au nevoie de nicio descriere.
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
Gardens by the Bay, Singapore
 • Night Safari – o atracție turistică foarte populară în Singapore, întrucât presupune observarea animalelor sălbatice pe timp de noapte, într-un mediu care se aseamănă cu cel natural. Locul unde se desfășoară în fiecare seară Night Safari este foarte aproape de Grădina Zoologică din Singapore (pe care nu am vizitat-o, dar am înțeles că merită) și intrarea se face începând cu ora 7.30 p.m. Biletul de intrare costă 39 de dolari singaporezi, iar experiența pe care o oferă este următoarea: se face un tur, ghidat, într-un vehicul special, din care puteți vedea animalele la doar câțiva metri distanță, fără cuști sau garduri de protecție. De asemenea, din loc în loc, se fac opriri unde puteți coborî și vă puteți plimba pe așa-numitele Walking Trails, putând astfel observa și poza animalele îndeaproape. Trebuie să știți că este interzisă fotografierea cu bliț, existând riscul ca animalele să se sperie și să reacționeze ciudat la lumina foarte puternică. Pentru a ajunge la Night Safari, vă puteți calcula cea mai scurtă distanță direct pe site-ul dedicat, care poate fi accesat aici.

Experiențe culinare în Singapore

Din primul moment în care am aflat despre plecarea în Singapore m-am gândit că voi avea parte, cu siguranță, de experiențe culinare cu totul și cu totul noi. Și nu m-am înșelat. Deși în primă instanță nu mă puteam apropia de aproape niciun fel de mâncare, am trecut peste teama de a nu ști ce mânânc și ce gust are și am experimentat. Și astfel am descoperit câteva feluri de mâncare foarte bune, cum ar fi:

 • Rață la cuptor și orez
 • Salată picantă de papaya
 • Spicy noodles – tăiței de orez cu legume și chili proaspăt
 • Lobster balls – un fel de chifteluțe din homar
 • Barbeque coreean
 • Curry verde
 • Nelipsita nucă de cocos proaspată
 • Suc din trestie de zahăr
 • Stingray – un pește care se găsește doar prin partea aceea de lume. Se servește la grătar și cu un sos picant deasupra.
 • Fructele proaspete, precum mango, dragonfruit, mangostine, papaya, pepene, etc.
 • Înghețată de porumb dulce
 • Vin de orez
 • Sugu – pronunțat sugiu, un fel de rachiu tradițional coreean.

O experiență inedită este să luați masa în faimoasele hawkers – zone special amenajate cu mese în centru, iar de jur împrejur diverși comercianți specializați pe anumite preparate din bucătăria asiatică. Prețurile sunt foarte mici aici, mai ales dacă alegeți un hawker preferat de localnici. Astfel, cu aproximativ 7 dolari singaporezi puteți mânca foarte bine și aveți garanția preparării alimentelor conform rețetelor tradiționale asiatice. Recomandarea mea este să mergeți la Newton, unde puteți ajunge ușor cu MRT-ul, coborând la stația Newton. Nu vă așteptați însă, să găsiți un loc luxos, ci mai degrabă un aranjament primitiv, însă, cu mâncare foarte bună.

Și cam așa se încheie experiența mea din Singapore. Din păcate nu am avut timp să merg și în faimoasele cartiere Chinatown, Bugis sau Little India, însă, cu următoarea ocazie, cu siguranță nu le voi rata.

Singapore este un oraș cosmopolit, nou, însă cu reminiscențe puternice din era colonialistă. Este orașul care te poate uimi și te poate șoca în același timp. Este orașul unde poți întâlni un număr foarte mare de expați din lumea întreagă. Este orașul în care îmi doresc să mă mai întorc.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.