Marble Beach. Vedeta insulei Thassos

Marble Beach (sau Plaja de marmură) din Thassos (Grecia) este cea mai spectaculoasă plajă a insulei. Contrastul dintre albul imaculat al pietricelelor de marmură care formează plaja și apa de un turcoaz eletric, dar și faptul că este o plajă retrasă, care nu se integrează în peisajul insulei o fac să fie un loc special. Aici vă veți simți rupți de lume și parcă mai aproape ca oriunde de simplitatea și frumusețea naturii. Peisajul este format dintr-un mix fascinant de mare, plajă, stânci și verdeață.

Marble Beach, Thassos
Marble Beach (sursă foto – presadirect.blogspot.com)

Marble Beach este mică, și deși este destul de greu accesiblă, este aglomerată (capacitate de maximum 50 de oameni) deoarece Plaja de Marmură este un obiectiv turistic cunoscut și foarte apreciat. Plaja este amenajată cu șezlonguri și umbrele, dar pentru a prinde loc ar trebui să ajungeți până la ora 10. În cazul în care nu vă luați mâncare și ceva de băut la voi, trebuie șă mergeți la barul amenajat pe plajă până la ora 12-13, pentru că riscați să nu mai găsiți pe urmă (mai ales mâncare). De la bar puteți servi sandvișuri, sucuri naturale și carbogazoase, cocktailuri, bere, înghețată și multe altele.

Cum ajungeți la Marble Beach?

Înainte de a intra în Limenas este un drum semnalizat la dreapta, către resortul privat Makryamos. Va trebui să mergeți pe acest drum până la bariera pe unde se intră în resort. Înainte de barieră veți găsi, pe partea dreaptă, un drum neasfaltat care urcă . Drumul de la Makryamos până în locul unde se coboară spre Plaja de Marmură ține cam 7 km și este destul de denivelat. Dacă vă plac senzațiile tari și nu vă dați deoparte când vine vorba de aventură, vă recomandăm să închiriați pentru o zi un ATV. Este cel mai plăcut mod de a parcurge drumul forestier până la Plaja de marmură.

Chiar dacă drumul poate reprezenta un impediment, noi suntem de părere că experiența merită cu vârf și îndesat să mergi chiar și pe jos până la Plaja de marmură. Imaginea mării care năvălește spumegând peste pietricelele sclipitoare de marmură este una pe care nu o veți uita prea curând.

Update iunie 2015: Am revenit la Marble Beach în iunie 2015 și nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit o plajă dezolantă, murdară, neamenajată și cu doar câteva urme de marmură. Se pare că în urmă cu ceva timp a fost un incendiu la barul de pe plajă, iar plaja nu a fost reamenajată. Din întâmplare, însă, am descoperit că puțin mai jos de locul fostei Marble Beach se amenajează o nouă Plajă de Marmură, așa că dacă tot ajungeți până acolo, aruncați un ochi și puțin mai departe de locul fostei Marble Beach. Nu se știe peste ce comoară o să dați 🙂

Cam așa arăta Marble Beach în iunie 2015:

Marble Beach
Iunie 2015
Marble Beach
Iunie 2015
Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015
Marble Beach
Iunie 2015
Marble Beach
Iunie 2015

2 thoughts on “Marble Beach. Vedeta insulei Thassos”

  1. Plajă de nerecomandat familiilor cu copii….personal slab pregătit. limbaj vulgar…tratează clienții…de sus…prețuri mari foarte mari…ca si notă 4….din 10…

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.