Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București

Dacă vă gândiți să vizitați Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” probabil vă trece prin cap cuvântul excursie. Ei bine, e mult spus excursie. Mai degrabă o plimbare în natură, o escapadă departe de betoanele opărite ale Bucureștiului. Cam asta îți oferă muzeul, bineînțeles, în afară de exponatele provinciilor istorice, care constituie esența acestui obiectiv turistic atât de apreciat, mai ales de către turiștii străini.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Muzeul Naţional al Satului

Cum ajungeți la Muzeul Național al Satului ?

La Muzeul Național al Satului se ajunge foarte ușor cu transportul în comun pe liniile 131, 205, 330, 331 și 335 RATB. Intrarea se face fie dinspre Șoseaua Kiseleff, fie din Parcul Herăstrău, pe Poarta Miorița. Plimbându-vă pe aleile muzeului, vă veți simți ca și cum v-ați întors în timp și vă puteți deplasa cu o viteză incredibilă, deoarece în decurs de câteva minute, puteți trece în revistă stiluri arhitecturale tradiționale precum cel din Muntenia, Transilvania, Moldova, Banat, Oltenia sau Dobrogea. Pe lângă toate acestea, dacă aveți noroc, puteți asista și la una dintre desele reprezentații de muzică sau dans popular, specifice anumitor regiuni din țară.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Interioare ale exponatelor

Ieșind puțin din sfera aceasta, am remarcat în incursiunea noastră acolo, că latura comercială a muzeului începe să prindă contur și chiar să umbrească într-o oarecare măsură conceptul de obiectiv cultural. În opinia noastră, apariția restaurantelor, a tonetelor de unde se pot cumpăra kurtos kolacs, porumb fiert și multe altele nu este de bun augur, deoarece creează agitație și aglomerație într-un loc care ar trebui să îţi inducă o stare de relaxare și calm.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Cu toate acestea, o vizită la Muzeul Naţional al Satului merită luată în considerare pentru o după-amiază de weekend în care vreţi să uitaţi de atmosfera citadină sau în care pur şi simplu vreţi să vedeţi ce are Bucureştiul de oferit.
Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.