Muzeul Satului din Sibiu. Oaza de verdeață a orașului

Muzeul Satului din Sibiu este o alternativă la centrul istoric superb, cu o sumedenie de obiective turistice de vizitat și atmosfera specială care le însoțește. Dacă nu sunteți la prima vizită în Sibiu și deja ați luat la pas toate străduțele din centru, vă recomandăm o vizită la Muzeul Satului, pentru o experiență autentică.

Cum ajungi la Muzeul Satului din Sibiu?

În cazul în care v-am convins că merită să faceți o vizită la acest muzeu, vă puteți îndrepta spre Dumbrava Sibiului, pe Calea Rășinari, acolo unde este localizat Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”, cunoscut și sub denumirea de Muzeul Satului. Aici puteți petrece câteva ore bune în natură, într-o atmosferă relaxantă și într-o oarecare măsură intimă, pentru că nu vei întâlni prea mulți semeni.

Cât costă intrarea și ce poți vedea?

Biletul de intrare în muzeu costă 15 lei de persoană, dar sunt acordate reduceri considerabile pensionarilor, studenților și elevilor. Noi considerăm că prețul biletului reprezintă o sumă decentă pentru dimensiunea muzeului pe care îl veți vizita. Trebuie să recunoaștem că nouă ni s-a părut un loc agreabil. Asta poate și pentru că l-am vizitat pe la sfârșitul lunii martie, într-o zi în care soarele și-a adus aminte și de Sibiu și a rupt încleștarea norilor. Sinceri să fim, cât timp ne-am plimbat pe aleile din Muzeul Satului, nu am simțit nevoia să ne uităm la ceas. Aceasta este amprenta pe care ți-o lasă acest loc, care mustește de tradiție si valoare. Și pentru că am pomenit cuvântul „valoare”, trebuie să  știți că aici veți putea găsi casa care este imprimată pe spatele bancnotei de 10 lei.

Imagini din Muzeul Satului, Sibiu
Pe aleile muzeului

Ne vom opri aici cu vorbele și vă îndemnăm să vă proiectaţi imaginar în acest loc, prin intermediul imaginilor. Și, nu uitați, pentru orice destinație pe care vreți să o vizitați, intrați aici.

Imagini din Muzeul Satului, Sibiu
Pe aleile muzeului

Muzeul Satului, Sibiu

Muzeul Satului, Sibiu

Muzeul Satului din Sibiu

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.