Palatul Mogoșoaia. Surpriza plăcută din apropierea Bucureștiului

Despre Palatul Mogoșoaia auzisem numai lucruri bune şi, într-o duminică după-amiază, am decis să mergem să îl vizităm, mai ales că este şi aproape de Bucureşti, la aproximativ jumătate de oră. Cel mai ușor se ajunge pe ruta Bucureștii Noi – Străulești – Mogoșoaia. Exceptând aglomeraţia de-acolo, cauzată în principal de faptul că palatul este un loc preferat pentru nunţi si evenimente festive, de când am intrat pe poartă ne-am dat seama că este un loc care o să ne placă. Şi aşa a fost!

Impresii despre Palatul Mogoșoaia

Aleea care duce spre Palat este pavată de flori, iar pe măsură ce vă apropiați veți vedea şi o grădină de trandafiri.

Palatul Mogoșoaia
Grădina de trandafiri de la intrarea în Palatul Mogoșoaia

Înainte de a intra în curtea Palatului puteți merge şi la locul de picnic, care se întinde pe o distanţă foarte mare şi care arată foarte bine: gazonul este tuns, există mulţi copaci unde te poţi aşeza la umbră şi, partea cea mai bună, locul de grătar este separat de pajişte, astfel încât nu trebuie să suporţi fumul grătarelor de la vecini. În plus. sunt și locuri amenajate pentru diverse jocuri, aşa că noi ne-am hotărât să revenim şi pentru un picnic aici.

Dar pentru că nu despre picnic voiam să discutăm, Palatul Mogoşoaia te întâmpină cam aşa:

Intrarea în curtea Palatului Mogoşoaia
Intrarea în Palatul Mogoşoaia

Palatul Mogoşoaia este unul dintre puţinele reprezentante ale stilului arhitectural brâncovenesc de la noi din țară, care se caracterizează prin arcuri, coloane şi balustrade decorate cu elemente vegetale, de influenţă barocă.

Palatul Mogoşoaia
Palatul văzut de sus
Palatul Mogoşoaia
Curtea Palatului

Detaliile arhitecturale sunt deosebite și reușesc să te transpună, măcar pentru o scurtă perioadă, în epoca în care a fost construit Palatul. Extrem de frumoasă este și grădina din spatele Palatului, iar pentru o experiență la potențial maxim vă recomandăm să veniți spre sfârșitul primăverii și începutul verii.

Detalii arhitecturale ale Palatului Mogoşoaia
Detalii arhitecturale ale Palatului Mogoşoaia

 

Detalii arhitecturale ale Palatului Mogoşoaia
Detalii arhitecturale ale Palatului Mogoşoaia

 

Palatul Mogoşoaia văzut din spate
Palatul Mogoşoaia văzut din spate
Grădina din spatele Palatului
Grădina din spatele Palatului

Nouă ne-a plăcut mult la Palatul Mogoşoaia şi am apreciat curăţenia şi locul special amenajat pentru picnic. Este un loc pe care îl puteți lua în considerare dacă vreți o scurtă escapadă de o zi din oraş.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.