Parcul Naţional Cheile Nerei. Cel mai sălbatic din România

Vă spuneam pe pagina de Facebook la sfârşitul săptămânii trecute că weekend-ul ni l-am petrecut în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Şi bună decizie am luat 🙂 În articolul de azi am vrea să vă oferim câteva informaţii generale despre această destinaţie turistică, pe care v-o recomandăm necondiţionat.

Despre Parcul Naţional Cheile Nerei

Parcul Naţional Cheile Nerei se întinde pe o lungime de aproximativ 22 de kilometri, între localităţile Şopotul Nou si Sasca Romană şi este declarat Parc Naţional din 1990. Cu toate acestea, zona nu este atât de cunoscută pe cum s-ar crede, iar despre Cheile Nerei se spune că sunt cele mai sălbatice chei din România.

Parcul Naţional Cheile Nerei
Parcul Naţional Cheile Nerei

Cum ajungi în Parcul Național Cheile Nerei?

Parcul Naţional Cheile Nerei este localizat în judeţul Caraş-Severin, la o distanţă de aproximativ 500 de kilometri de Bucureşti. Cea mai scurtă rută este Bucureşti-Piteşti-Slatina-Craiova-Drobeta Turnu-Severin-Orşova-Oraviţa. Mai există şi varianta Bucureşti-Piteşti-Râmnicu-Vâlcea-Târgu-Jiu-Orşova-Oraviţa. Orice variantă de drum alegeţi, înarmaţi-vă cu răbdare, căci drumul este lung (aproximativ 7 ore de condus) şi anevoios (porţiunea dintre Orşova şi Oraviţa este în mare parte presărată cu serpentine care mai de care, de te fac să crezi că Transalpina e printre cele mai line drumuri din România). Însă, în momentul în care ajungi la destinaţie, uiţi de cele 7-8 ore de drum, garantat 🙂

Unde te cazezi?

Cazarea ar trebui să depindă în primul rând de activităţile pe care vreți să le întreprindeți. Pe diverse site-uri o să vedeți că majoritatea pensiunilor sunt în sau în apropiere de Sasca Montană. Noi venim cu altă propunere, testată şi verificată: Pensiunea Casa cu Platani din Ciclova Montană. Aici nu doar că o să găsiți o pensiune mică, frumoasă, foarte curată şi cu gazde primitoare, dar şi senzaţia că timpul are altă dimensiune.  Unde mai pui că preţul este mai mult decât rezonabil şi include şi micul dejun. Din Ciclova Montană până la Podul Bei drumul durează aproximativ jumătate de oră cu maşina. Şi pentru că am ajuns la acest subiect, mai jos vă spunem şi ce puteţi face în zonă.

Parcul Naţional Cheile Nerei
Parcul Naţional Cheile Nerei

Ce puteți face în Parcul Național Cheile Nerei?

Parcul se laudă cu două mari obiective care nu trebuie ratate: Lacul Ochiul Beiului şi Lacul Dracului, urmate apoi de Cascada Beuşnita şi Cascada Susara. Din păcate, din cauza timpului scurt pe care l-am petrecut aici, noi am ajuns doar la Lacul Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa, însă vrem să revenim şi să vedem şi celelalte obiective turistice.

Pe lângă atracţiile principale ale zonei, în Oraviţa puteţi vedea prima cale ferată montană construită în România, pe ruta Oraviţa-Anina, dar şi Teatrul Mihai Eminescu. Din nou, din cauza timpului mult prea scurt petrecut aici, nu am reuşit să le vedem, însă sunt cu certitudine pe lista noastră pentru data viitoare ;). Pentru iubitorii de adrenalină, pe Nera se face rafting, aşa că acest lucru poate constitui un motiv solid pentru a alege Cheile Nerei ca destinaţie de vacanţă sau de weekend. Iar la întoarcere, în drum spre Bozovici, vă puteţi opri să admiraţi şi faimoasa Cascadă Bigăr, recunoscută drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Parcul Național Cheile Nerei este, încă, o destinație mai puțin exploatată turistic. Aici aveți șansa să uitați de forfota orașului, să vă reconectați cu natura și să vă relaxați. Recomandarea noastră este să alocați acestei destinații mai mult de un weekend ca să îi puteți simți spiritul și să reușiți să vă detașați de îndatoririle cotidiene.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.