Piatra Craiului. Expediţie foto cu F64 şi Canon (P)

La sfârşitul săptămânii trecute vă anunţam pe pagina de Facebook că weekend-ul ni-l vom petrece la Zărneşti la invitaţia celor de la F64, de unde se poate admira o priveliște superbă asupra masivului Piatra Craiului. Scopul evenimentului a fost de a testa aparate foto Canon şi de a afla mai multe informaţii despre Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele mai frumoase din ţară şi foarte apreciat de către iubitorii de munte. Tot în Parcul Naţional Piatra Craiului au loc şi filmările pentru filmul Piatra Craiului – My Love, care va fi lansat anul viitor şi care are ca punct de referinţă Munţii Piatra Craiului.

Cum ajungeți la Piatra Craiului?

Cea mai uşoară variantă de a ajunge în apropierea masivului Piatra Craiului este pe ruta Bucureşti-Ploieşti-Sinaia-Râşnov-Zărneşti, iar durata călătoriei este de aproximativ 3 ore, în condiţii de trafic aglomerat. Această rută este ideală dacă plănuiţi să vă plimbaţi prin Prăpăstiile Zărneştilor, Plaiul Foii şi satele Măgura şi Peştera. Însă dacă veţi vrea să mergeţi la Peştera Dâmbovicioara va trebui să vă îndreptaţi către judeţul Argeş, pe traseul Piteşti-Câmpulung-Rucăr-Peştera Dâmbovicioara.

Piatra Craiului

Despre Parcul Naţional Piatra Craiului

Parcul Naţional Piatra Craiului este o arie protejată din 1990, cu statut de parc naţional pentru conservarea biodiversităţii şi a peisajului. Aria protejată cuprinde 15 tipuri de habitate, printre care se numără: râuri montane, coridoare de anin alb, păduri de fag şi molid, pajişti alpine şi montane, grohotişuri calcaroase, peşteri, etc. Printre speciile protejate la nivel comunitar în Parcul Naţional Piatra Craiului se numără: lupul, ursul brun, râsul, cocoşul de munte, acvila montană sau şoimul călător.

Printre elementele definitorii ale Parcului se numără:

  • cea mai spectaculoasă creastă calcaroasă cu o lungime de aproape 25 de km şi înălţimi de peste 2000 m
  • prezenţa garofiţei Pietrei Craiului
  • formaţiunile exocarstice: văi tip Piatra Craiului (Valea Şpirlea), hornuri, torenţi carstici şi chei (Cheile Brusturetului, Cheile Prăpăstiile Zărneştilor, etc)
  • Marele Grohotiş, localizat pe versantul vestic al masivului
  • Peştera Dâmbovicioara
  • Cerdacul Stanciului – rezultatul prăbuşirii tavanului unei vechi peşteri
  • satele tipic montante Măgura şi Peştera, care păstrează valorile tradiţionale ale zonei.

Piatra Craiului

Turism în Parcul Naţional Piatra Craiului

Pe timp de vară puteţi face drumeţii pe traseele marcate, mountain biking, turism în peşteri (în partea de sud a parcului) sau escaladă, în condiţiile în care aveţi echipament corespunzător. Pe timp de iarnă se pot face drumeţii, schi de tură (practicabil pe drumurile forestiere şi potecile ce străbat poienile din masiv) sau excursii cu sănii trase de cai. Pentru mai multe informaţii puteţi apela şi la Centrul de vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului, care este situat la ieşirea din Zărneşti, spre Plaiul Foii, pe partea dreaptă. Tot de aici veţi putea cumpăra şi bilete de intrare în parc (5 lei biletul, valabil 7 zile) sau abonamente anuale contra sumei de 20 de lei. Biletele mai pot fi achiziţionate şi de la Poşta din Zărneşti.

Piatra Craiului

Weekend-ul l-am petrecut în compania plăcută a bloggerilor de turism, dar şi de tehnologie, iar pentru 2 zile am avut ocazia să ne “jucăm” cu aparatele foto de la Canon. Noi am testat o cameră compactă SX510 HS, de care am rămas foarte încântaţi, în special pentru dimensiunile reduse ale aparatului şi calitatea pozelor. Este o cameră perfectă pentru călătorii, din punctul nostru de vedere. Am mai testat şi un DSLR Canon D500 cu diverse obiective. Din experienţa noastră, preferatul rămâne SX510 HS pentru uşurinţa în folosire şi calitatea pozelor.

Alte impresii despre weekend-ul din Piatra Craiului mai puteţi citi şi pe celelalte bloguri participante la eveniment: Travelgirls.roPlaytechDrumliber.roPoveşti de călătorie, Trans-ferro.com, Provinciala.roDeviceRÎmi dorescBlog de fotografieJurnal de călătorNoutăţi Foto,Airlines TravelHai la BordFluturele de PiatrăRăzvan Bucurblogul F64.

6 thoughts on “Piatra Craiului. Expediţie foto cu F64 şi Canon (P)”

  1. Pingback: #fotoPiatraCraiului – zambete cu F64 si Canon | Jurnale de calatorie
  2. Se poate ajunge foarte simplu în Piatra Craiului şi cu trenul, din Brasov se poate ajunge cu trenurile private Regiotrans, care circulă destul de des. Spun acest lucru pentru ca ati vazut ca am ajuns in acelasi timp cu voi, am făcut doar 4 ore de la Bucuresti la Zarnesti, cu schimbare in Brasov, asta pentru ca si vremea a tinut cu mine. E adevarat ca in aceste zile trenurile circula cu intarziere pe ruta aceasta, dar sper sa nu dureze mult aceasta situatie.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.