Prima zi în Viena

Continuăm seria articolelor despre Viena cu un nou plan pentru organizarea unui city break. De data aceasta, ne referim la cele mai importante obiective turistice și vă povestim cum ne-am petrecut prima zi în Viena.

Precizăm de la bun început că ne referim strict la experiența personală și la ce ne-am propus noi să vedem în cele 2 zile și jumătate pe care le-am avut la dispoziție.

Viena este un oraș complex, care poate satisface o multitudine de gusturi: de la pasionații de muzee, la exploratorii care preferă să se rătăcească pe străzile orașului și să descopere comorile ascunse.

Noi ne situăm undeva la mijloc în această clasificare de călători. De obicei, mergem la muzee speciale (de exemplu case memoriale sau muzee care nu se regăsesc în alte orașe). Plecăm la drum cu o planificare făcută din timp, care conține principalele obiective turistice pe care vrem să le vedem în orașul respectiv. Însă nu suntem foarte stricți cu această listă și, pentru că ne place să explorăm orașele pe jos și mergem până facem febră musculară, reușim să vedem și zone mai puțin cunoscute sau turistice dintr-un oraș.

Am făcut această mică paranteză legată de stilul nostru de a explora un oraș pentru a vă seta de la început așteptările legate de acest articol și de cele ce vor urma. Poate veți regăsi informații importante despre ce ați putea vizita în Viena, poate veți simți nevoia să mai căutați și alte surse pentru a vă organiza excursia în Viena.Noi vă prezentăm strict experiența noastră.

În cele ce urmează vă vom purta pe traseul pe care l-am urmat noi în cele două zile și jumătate și vă vom prezenta cele mai importante obiective turistice din Viena pe care am reușit noi să le vedem. Să începem, așadar, cu prima zi în Viena.

Cum ne-am petrecut prima zi în Viena

În prima zi în Viena am fost întâmpinați de o ninsoare, care s-a transformat treptat în lapoviță și apoi în ploaie. Să vă spunem că nu e chiar genul de vreme după care ne dăm în vânt când vine vorba de luat un oraș la pas?!

Am ajuns în Viena la 08.35 și ne-am îndreptat spre hotelul unde urma să ne cazăm, în speranța că putem face check in-ul mai devreme. N-am avut noroc și nu am putut face check in-ul până la ora 15.00, așa că singura noastră opțiune a fost să ne lăsăm o parte din bagaje la recepție și să mergem la cel mai apropiat obiectiv turistic de hotel. Asta ca să nu pierdem complet timpul până la check in.

Prin urmare, cel mai apropiat obiectiv turistic era Palatul Belvedere. Palatul a fost construit pentru Eugen de Savoia, un fost comandant al Sfântului Imperiu Roman, de către unul dintre cei mai importanți arhitecți baroci din acea perioadă- J.L. von Hildebrandt.

Prima zi în Viena
Palatul Belvedere

Domeniul cuprinde două palate, construite în perioada 1714-1722, unite de o grădină impresionantă. În prezent, cele două palate găzduiesc Muzeul Austriac de Artă Barocă și Galeria Austriacă de Artă. Dacă sunteți pasionați de artă și vreți să vizitați Palatul Belvedere, biletul de intrare costă 20 de euro de persoană și poate fi achiziționat și online, de pe site-ul oficial al muzeului. Noi nu am vizitat niciunul dintre muzee, ne-am plimbat însă prin Piața de Crăciun din fața palatului și ne-am încălzit cu un vin fiert delicios.

Prima zi în Viena
Un delicios vin fiert la Piața de Crăciun de la Palatul Belvedere

Întrucât se apropia ora prânzului și voiam să ne întoarcem și la hotel să ne cazăm, am pornit spre Wien Mitte, de unde intenționam să luăm metroul, întrucât frigul și ploaia deveniseră insuportabile.

Am dat întâmplător peste un restaurant tipic vienez, Gmoa Keller, unde am încercat faimosul schnitzel, care a fost muuult peste puterile noastre. Dacă vreți să experimentați un restaurant tipic, vi-l recomandăm pe acesta, ne-au plăcut și servirea și mâncarea și atmosfera. Îl găsiți pe Am Heumarkt 25.

Prima zi în Viena
Faimosul schnitzel vienez

Pe seară am pornit spre faimoasa piață din Crăciun din fața Primăriei. Am mers pe jos, evident, și ne-am bucurat de minunatele decorațiuni de Crăciun din centrul orașului.

Prima zi în Viena

Prima zi în Viena

Practic, de la hotel, de pe Landstrasse – Hauptstrasse, am pornit-o spre Wien Mitte si apoi spre Stephansplatz, unde se află și frumoasa catedrală Sf. Ștefan.

Prima zi în Viena
Catedrala Sf. Ștefan

Din Stephanplatz, unde era organizat un alt târg de Crăciun, am pornit spre Graben, o stradă pietonală din centrul Vienei, trecând și pe lângă Biserica Catolică Sf. Petru, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Viena.

Prima zi în Viena
Graben

Am continuat să rătăcim pe străzi în drumul nostru spre Rathaus și am mai dat peste o altă piață de Crăciun, la intersecția dintre Strauchgasse și Freyung. Târgurile sunt similare, însă îi conferă orașului un farmec aparte și o atmosferă de sărbătoare. Am descoperit și una dintre cele mai frumoase cafenele pe care le-am văzut vreodată – Cafe Central, o cafenea cu istorie în Viena, fiind unul dintre locurile preferate ale literaților din Viena. Cafeneaua este absolut impresionantă și, deși ne-am propus să ajungem a doua zi acolo, nu am mai reușit, dar o păstrăm pe listă pentru următoarea vizită în Viena.

Din dârdâială în dârdâială și din kilometru în kilometru, am ajuns într-un final și la faimoasă Piață de Crăciun din fața Primăriei. Aceasta este cea mai mare și cea mai faimoasă și este și cea care ne-a plăcut cel mai mult. Dar despre piețele de Crăciun vă povestim într-un articol separat.

Prima zi în Viena
Piața de Crăciun din fața Primăriei
Prima zi în Viena
Piața de Crăciun din fața Primăriei

Am încheiat astfel prima zi în Viena cu atmosferă de Crăciun, cu nelipsitul vin fiert și cu o bucurie în suflet care ne-a făcut să uităm și de frig și de ploaia din prima parte a zilei. Și la sfârșitul unei zile de genul ăsta ne dăm seama cât de norocoși suntem că avem parte de experiențe așa frumoase și suntem bucuroși că le putem împărtăși și cu voi. Stați pe aproape, căci urmează să vă povestim cum ne-am petrecut și celelalte zile în frumoasa Viena.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.