Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia este cunoscut şi sub numele de Britannia, Yachtul Majestății Sale, întrucât este fostul yacht al reginei Elizabeth a II-a. După ce a fost retras din funcțiune, a fost ancorat în Portul Leith din Edinburgh și este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Regatul Unit. Noi l-am vizitat în penultima noastră zi în Edinburgh, iar impresiile noastre vi le împărtășim în rândurile de mai jos 🙂

Royal Yacht Britannia

Despre Royal Yacht Britannia

Yacht-ul a fost inaugurat chiar de Majestatea Sa, regina Elizabeth a II-a, în aprilie 1953. Prima călătorie a fost din Portul Portsmouth până în Malta și a durat 10  zile.

Timp de 44 de ani s-a aflat în slujba Familiei Regale, călătorind peste 1000 de mile marine și a devenit una dintre cele mai faimoase nave din lume.

Royal Yacht Britannia a fost martorul celor mai importante momente din viața politică și socială a Familiei Regale. Aici au avut loc importante dineuri diplomatice și strategice. Prințul Charles și Prințesa Diana și-au petrecut luna de miere pe acest yacht, iar membrii Familiei Regale obișnuiau să își petreacă cel puțin o vacanță pe yacht. Nu este de mirare că Familia Regală a fost extrem de atașată de frumoasa navă.

Royal Yacht Britannia
Cabina de comandă

Royal Yacht Britannia a fost singura navă din lume al cărei căpitan a avut rangul de Amiral de la bun început. Și, pe lângă scopul principal de a deservi Familia Regală, nava a fost construită și pentru a purta rolul de navă medicală, în caz de război.

Cum ajungeți la Royal Yacht Britannia?

Așa cum menționam și mai sus, Royal Yacht Britannia este ancorat în Portul Leith, pe Ocean Drive EH6 6JJ. Din Prince Street puteți lua autobuzele 11, 22, 10 sau 16 până la Ocean Terminal (Stop 1). Veți intra apoi într-un centru comercial, iar intrarea în Royal Yacht Britannia se face din acest centru. Nu vă faceți griji, este foarte bine semnalizată intrarea 🙂

Cât costă biletele și ce puteți vizita pe Royal Yacht Britannia?

Cred că v-am obișnuit deja, prin ce v-am povestit până acum despre Edinburgh, că prețurile nu pot fi numite neapărat rezonabile. Asta se aplică și în cazul yacht-ului regal. Un bilet de intrare costă 15 lire, însă pentru anumite grupe de vârstă, există ceva reduceri. Prețurile le găsiți aici, iar biletul include și un audioguide. Astfel, veți putea afla foarte multe lucruri interesante atât despre construcția yacht-ului, despre rolul pe care l-a purtat acesta în viața familiei regale, cât și despre echipajul de la bord.

Royal Yacht Britannia

Veți vizita toate punțile vasului, veți vedea dormitorul reginei, dormitorul ducelui de Edinburgh – prințul consort al reginei și dormitorul Prințului Charles și al Prințesei Diana. Veți vedea și biroul reginei și veți afla cum decurgea o zi din viața ei pe yacht. Veți trece prin sala unde aveau loc dineurile oficiale, dar și prin sala unde, după cină, membrii Familei Regale se retrăgeau pentru a cânta la pian sau a juca jocuri de societate. Veți fi apoi purtați spre punțile inferioare, unde veți vedea cum trăiau membrii echipajului și ce îndatoriri aveau aceștia.

Royal Yacht Britannia
Camera de jocuri

Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia
Dormitorul Reginei
Royal Yacht Britannia
Dormitorul Ducelui de Edinburgh
Dormitorul Prințului Charles și al Prințesei Diana
Dormitorul Prințului Charles și al Prințesei Diana

Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia
Biroul Reginei

Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia
Dormitorul unor membri ai echipajului
Royal Yacht Britannia
Sala de relaxare pentru echipaj
Royal Yacht Britannia
Spălătoria

Este o vizită pe care, din punctul nostru de vedere, ar fi păcat să o ratați. Dacă sunteți pasionați de istorie sau pur și simplu vă doriți să aflați mai multe despre viața de zi cu zi a Familei Regale britanice, atunci Royal Yacht Britannia este unul dintre locurile pe care să le luați în calcul.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.