San Francisco (2). Pier 39 și Sausalito

Acum câteva luni vă povesteam primele impresii de călătorie din San Francisco și vă spuneam și cum mi-am petrecut prima zi în acest oraș colorat. Timpul a trecut, au mai fost câteva călătorii de-atunci, despre care promit că vom scrie cât de curând, dar nu am uitat că eram datoare să vă spun și cum a fost în cea de-a doua zi în San Francisco. Așa că nu mai lungesc așteptarea și începem poveștile!

San Francisco – Pier 39 și Sausalito

După ce în prima zi am văzut faimoasa Strada Lombard, China Town și Union Square, în cea de-a doua zi în San Francisco am decis să mergem să vedem “vedetele” orașului – leii de mare – și apoi să ne îndreptăm și către una dintre faimoasele insule din jurul orașului – Sausalito. Zis și făcut, dis-de-dimineață, am pornit spre Piers, hotelul nostru fiind foarte aproape de locul de unde pleacă feriboturile către insulele ce înconjoară orașul.

Vedetele orașului, leii de mare, se află pe scena Pier 39, un loc foarte turistic și pitoresc în același timp. În perioada în care am fost, erau foarte puțini lei de mare în zonă, cei mai mulți fiind plecați în vacanță, ca niște vedete care se respectă. Toamna, iarna și primăvara sunt anotimpurile când leii de mare sunt foarte mulți, spre deliciul vizitatorilor.

San Francisco
Pier 39
San Francisco
Leii de mare
San Francisco
Leii de mare

De la Pier 1, de unde am plecat noi, până la Pier 39 faci cel puțin o oră pe jos, mai ales dacă te mai oprești să caști gura la diverse evenimente care au loc în aer liber, în zona aceasta.

Pentru că deja era ora prânzului, am decis să mergem pe Insula Sausalito, unde, se pare că se mănâncă cel mai bun burger din San Francisco. Zis și făcut, ne-am îmbarcat pe ferryboat și după aproximativ 20 de minute am ajuns pe Sausalito. Insula are caracter rezidențial și este legată de oraș prin faimosul Golden Bridge.

În Sausalito am ajuns imediat la faimosul Napa Valley Burger, unde era o coadă impresionantă, dar am decis să stăm, iar peste aproximativ 45 de minute am și reușit să primim o masă. Pe lângă faptul că burgerul este imens, este și foarte bun, iar ingredientele sunt foarte proaspete. Așa că, dacă ajungeți în San Francisco, neapărat mergeți să mâncați burger aici. Mai mult decât atât, Sausalito este extrem de frumoasă, cu niște case cochete și o priveliște minunată asupra orașului San Francisco.

San Francisco
The burger, Sausalito
San Francisco
Napa Valley Burger, Sausalito

Seara am ajuns din nou în Chinatown, unde am mâncat la un restaurant cu specific chinezesc, iar după am mers la Palatul Artelor Frumoase din San Francisco (un loc cu o arhitectură impresionantă pentru Statele Unite, având influențe evidente din arhitectura grecească și latină), iar apoi pe Golden Bridge pentru a admira orașul noaptea.

În cea de-a treia zi ne pregăteam să plecăm spre Rocklin, un orășel din inima Californiei, aproape de Sacramento și Davis, unde urma să ne petrecem următoarea săptămână. Înainte să ieșim din San Francisco, am reiterat traseul făcut cu o noapte în urmă pentru a ne bucura de priveliștea asupra orașului și pe timp de zi.

San Francisco
Golden Bridge

San Francisco

San Francisco

San Francisco
Palatul Artelor Frumoase

Poate vă întrebați dacă merită într-adevăr să mergi în San Francisco. Răspunsul meu este DA: San Francisco este un oraș extrem de cosmopolit și diversificat din punct de vedere etnic, ceea ce îi conferă acel “ceva”. Este diferit de toate orașele pe care le-am văzut până acum și cu siguranță m-aș întoarce cu plăcere aici.

2 thoughts on “San Francisco (2). Pier 39 și Sausalito”

  1. F interesant si util.
    Va rog sa-mi spuneti ce mijloace de transport ati folosit in San Francisco. Am inteles ca ati mers f mult pe jos, in felul acesta simtind mai bine pulsul orasului, dar ati folosit si alte mijloace? Cat costa? Exista abonament/tichet zilnic?

    1. Buna Camelia, in weekendul petrecut in San Francisco am stat intr-un hotel foarte aproape de centru si de aceea am putut merge pe jos prin tot orasul. Cel mai popular mijloc de transport este BART, insa cred ca ar fi mai bine sa intri pe site-ul BART pentru a vedea exact pretul calatoriilor. Vacanta placuta iti dorim 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.