Coasta Amalfitană. Sentiero degli Dei

După o pauză lungăăă de tot, în care ne-am concentrat pe evenimente personale, dar și pe proiectele de la job-urile de zi cu zi, am revenit cu al doilea articol din seria despre Coasta Amalfitană. Mai precis, astăzi vă povestim despre Sentiero degli Dei. Și încercăm să nu dureze chiar un an până terminăm seria, mai ales ca mai avem să vă povestim despre multe, multe alte locuri prin care am mai fost de când nu am mai scris pe blog 🙂

Despre Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei este unul dintre cele mai cunoscute trasee de trekking de pe Coasta Amalfitană și leagă Agerola de Nocelle, un sătuc aflat chiar deasupra faimosului Positano. Traseul se întinde pe o distanță de 7.8 km și durează aproximativ 3 ore. Este destul de obositor, nu vă ascundem lucrul acesta, dar peisajele sunt absolut spectaculoase.

Sentiero degli Dei

Există două opțiuni pentru începerea traseului: din Positano sau din Agerola. Noi vă recomandăm să porniți din Agerola, mai ales dacă sunteți cazați aici. Dacă veți începe traseul din Positano, pregătiți-vă să începeți cu 1500 de trepte de urcat până în Nocelle. Cele 1500 de trepte nu sunt o plăcere nici la coborât, dar măcar știți că odată ajunși în Nocelle sunteți aproape la sfârșitul traseului.

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei nu a fost întotdeauna un traseu turistic. Păstorii de pe munte foloseau această rută pentru a transporta în Positano lapte și produse proaspete. Coborând spre Positano, păstorii fredonau diverse melodii ca să îi vestească pe locuitori de sosirea lor. Cine era interesat să cumpere cobora un coș de la balconul casei, printr-un sistem improvizat. Păstorul umplea coșul cu produsele pe care le avea de vânzare în ziua respectivă și striga costul total. Clienții îi dădeau banii prin același sistem prin care era transportată și marfa.

Recomandări pentru un traseu pe Sentiero degli Dei

Din experiența noastră, vă recomandăm să aveți încălțări potrivite pentru drumeții, întrucât drumul are porțiuni mari de pietriș. De asemenea, vă sfătuim să plecați cât mai de dimineață, pentru că veți simți soarele foarte puternic. Evident, crema de protecție solară și multă apă nu ar trebui să vă lipsească din rucsac. Nu strică să aveți și ceva alune sau batoane de cereale la voi, în caz că aveți nevoie de un boost de energie. Iar aparatul foto nu trebuie să vă lipsească din bagaj pentru că peisajele pe care le veți vedea pe Sentiero degli Dei merită contemplate și fotografiate din toate unghiurile posibile :). Pentru noi Sentiero degli Dei s-a soldat cu o febră musculară extrem de dureroasă, care a durat 3 zile, dar care a meritat din plin.

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sentiero degli Dei

Sperăm că pozele din acest articol să vă convingă că Sentiero degli Dei merită inclus pe lista voastră de activități pe Coasta Amalfitană. Și dacă ne gândim și practic, un traseu de aproape 8 km vă permite o porție de paste sau o pizza fără niciun fel de regret 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.