Sentosa Island, Orchard Road,Marina Bay. Impresii din Singapore

Dacă în prima parte a seriei de articole despre Singapore vă povesteam câteva lucruri practice și ceva impresii generale, astăzi a sosit timpul să vă împărtășesc, mai detaliat, ceva păreri despre principalele atracții turistice din Singapore: Sentosa Island, Orchard Road și Marina Bay Sands. Iar ordinea în care vi le prezint este și ordinea în care le-am văzut, la rândul meu.

Obiective turistice în Singapore: Marina Bay Sands, Orchard Road și Sentosa Island

  • Marina Bay Sands – faimosul hotel de lux în formă de navă este, într-adevăr, impresionant, iar arhitectura sa este de-a dreptul fabuloasă. Se laudă cu faptul că este cea mai scumpă clădire din lume, iar deschiderea sa oficială a avut loc pe 27 aprilie 2010. Vestea bună este că nu trebuie să fiți oaspeți ai hotelului pentru a ajunge pe puntea acestuia, de unde panorama este absolut spectaculoasă. Poate vi se pare că folosesc prea multe adjective la superlativ, însă odată ajunși acolo îmi veți da dreptate, pe cuvânt :). Pentru a urca pe Marina Bay Sands aveți la îndemână două opțiuni: prima ar fi să plătiți o taxă de 20 de dolari singaporezi de persoană (echivalentul a aproximativ 50 de lei) și urcați pe puntea Marina Bay, unde puteți sta o zi întreagă. Cea de-a doua opțiune este să spuneți că vreți să urcați la barul de pe Marina Bay, nu veți plăti nimic în afară de ce consumați acolo, însă nu vă veți putea plimba pe puntea hotelului, ci doar în perimetrul barului. Senzația de a bea un pahar de vin, pe înserat, pe Marina Bay Sands, este greu de egalat. Ce este bine să știți este că, dacă alegeți cea de-a doua opțiune, dupa ora 18.00 este destul de aglomerat și este foarte posibil să stați la o masă, în picioare. Un alt aspect important, tot legat de cea de-a doua variantă de acces pe Marina Bay Sands, este că, tot după ora 18.00, este dress code, iar bărbații nu au voie să urce în pantaloni scurți. Recomandarea mea este să mergeți seara pe Marina Bay Sands, căci întregul oraș luminat se află la picioarele voastre și, în plus, vă puteți bucura și de show-ul de lumini care are loc în fiecare seară, începând cu ora 20.00. Aici se poate ajunge foarte ușor cu MRT-ul, coborând la stația Marina Bay.

Sentosa
Marina Bay Sands, Singapore
  • Orchard Road – poate cea mai frumoasă stradă din Singapore, datorită posibilităților nenumărate de shopping pe care le oferă. Strada aceasta poate fi numită ușor paradisul mall-urilor, căci de la începutul său și până la sfârșit, de o parte și de cealaltă a străzii, sunt doar mall-uri. Evident, și prețurile sunt pe măsură, existând mall-uri întregi doar cu brand-uri de designeri. Partea bună însă, este că există și mall-uri pentru bugete mai limitate, atât cu faimoasele branduri internaționale, cât și cu branduri locale. Și dacă tot am deschis subiectul shopping (aproape involuntar) merită să vă sfătuiesc (în special pe voi, cititoarele noastre) să nu vă luați în bagaj prea multe perechi de încălțări. În Singapore veți găsi încălțări de foarte bună calitate la prețuri mai mult decât rezonabile…eu mi-am promis că data viitoare când voi mai ajunge în Singapore voi avea cu siguranță mai mult loc în bagaj :). Ca și branduri, recomandarea mea personală în materie de pantofi se duce către Charles & Keith, un magazin de încălțăminte și accesorii existent doar pe piața asiatică, cu prețuri incredibil de bune, comparativ cu calitatea oferită. Nu ar fi de ratat nici Steve Madden, mai ales dacă au reduceri. Și aici puteți ajunge cu MRT-ul, stația purtând numele de ….Orchard.
  • Sentosa Island – o frumoasă insulă foarte aproape de Singapore, bine conectată cu orașul, atât prin mijloace de transport în comun, cât și prin șosele. Un sfat pe care vi-l pot da este să vă interesați la hotelul unde vă cazați dacă oferă facilități de transport către Sentosa. Unele hoteluri, în special cele de lux, au shuttle-uri gratuite către Sentosa, din jumătate în jumătate de oră, iar călătoria se face pe baza cardului de la cameră. Sentosa este și locul unde rezidenții insulei sunt persoanele cu venituri peste medie. Important de știut este că în Sentosa este și faimosul Universal Studios pentru amatorii de gen. Personal nu m-a atras acest obiectiv turistic, mai ales după dezamăgirea suferită la Disneyland în Paris, însă dacă este genul vostru de atracție turistică vă recomand să mergeți, din ce am înțeles părerile sunt foarte bune. Tot pe Sentosa Island puteți face și plajă, nu vă așteptați însă la plaje amenajate cu șezlonguri și umbreluțe…eu, cel puțin, nu le-am văzut. Însă, senzația de a înlocui o umbrelă de soare cu un palmier este de nedescris, pe cuvânt :). Și dacă tot am ajuns la subiectul ăsta, nu cred că strică să știți că aici puteți ajunge în cel mai sudic punct al Asiei continentale, mai exact pe Palawan Beach. Recomandările se îndreaptă și către Siloso Beach, personal nu am încercat-o, însă experiența de la Palawan a fost mai mult decât plăcută. De departe, Sentosa este zona mea preferată din Singapore, cel puțin din tot ce am văzut.

Singapore
Palawan Beach, Singapore

Singapore
Podul către Palawan Beach, Sentosa, Singapore

Singapore
Podul către Palawan Beach, Sentosa, Singapore

Singapore
Cel mai sudic punct al Asiei Continentale
Singapore

Singapore
Sentosa Cove, Singapore

Singapore
Sentosa Cove, Singapore

Singapore
Sentosa Cove, Singapore
Acestea fiind spuse, mă opresc aici cu poveștile despre obiectivele turistice din Singapore, iar în episodul următor vă povestesc despre Night Safari, Gardens by the Bay și experiențele culinare din Singapore. Vă îndemn, așadar, să stați pe aproape 🙂

 

 

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.