Sibiu. Orașul magic al Transilvaniei

Întreabă un turist străin despre ce orașe din România a auzit sau ce oraș i-ar plăcea să viziteze. Răspunsurile vor veni aproape invariabil București, Sibiu, Cluj-Napoca, Sibiu, București. Lăsăm deocamdată capitala, pentru a povesti puțin despre „capitala turismului românesc”. Sibiul este un oraș aparte, și asta pentru că nu arată ca un oraș tipic românesc. Sau, mai bine spus, nu are atmosfera unui oraș românesc. În Sibiu te simți ca în propriul tău living. Un living care nu duce lipsă de mobilier, ci din contră, oferă un mobilier bogat și variat, finisat până la cel mai mic detaliu. Cu toate acestea, livingul nu dă senzația de claustrofobie sau de spațiu încărcat, ci de un mediu familiar, în care totul este la locul lui.

Biserica Luterană din Sibiu
Biserica Luterană

Cum ajungi la Sibiu?

Suntem siguri că veți vrea să simțiți pe propria piele efectul pe care îl are Sibiul, iar pentru asta, va trebui să ajungeți în inima României. Din București, distanța pe care trebuie să o străbateți este de aproximativ 275 de km, pe care îi parcurgeți în aproape 4 ore, în condiții normale de trafic. Se iese prin Militari, pe A1, și apoi se merge pe E81 până în Sibiu. Pentru alte variante de drum sau completări cu rute din alte localități, vă așteptăm să ne lăsați un comentariu la acest articol 🙂

Dacă ați ajuns în Sibiu, vă recomandăm să mâncați ceva, pentru că veți avea nevoie de un “rezervor” plin ca să vizitați tot ce e de vizitat.:) Puteți face asta în restaurantele din Piața Mare sau la terasele de pe Strada Nicolae Bălcescu, fostă Cisnădiei. Mâncarea este bună (cu mici excepţii), chelnerii au amabilitatea tipic ardelenească, iar prețurile sunt asemănătoare cu cele din restaurantele de bun simț din București. Pentru o experiență săsească autentică vă recomandăm să încercați restaurantul Hermania.

Următorul pas ar fi să începeți să vizitați orașul, doar pentru asta ați venit, nu? În funcție de timpul pe care il aveți la dispoziție, puteți opta pentru un tur amănunțit al orașului. Pentru asta vă recomandăm sa faceți rost de o hartă de la unul dintre birourile de informare turistică din centru. Dacă timpul nu vă permite, puteți să hoinăriți prin Centrul Vechi, pentru că nu aveți cum să ratați principalele obiective turistice: Piața Mare, Piața Mică, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică sau Zidul Cetății.

În drum spre Pasajul Aurarilor
În drum spre Pasajul Aurarilor
Piaţa Mare din Sibiu
Piaţa Mare
Piaţa Mare din Sibiu
Piaţa Mare
Podul Minciunilor
Podul Minciunilor
Vedere din Turnul cu Ceas
Vedere din Turnul cu Ceas, Sibiu
Catedrala Ortodoxă din Sibiu
Catedrala Ortodoxă din Sibiu

 

Am enumerat aici doar câteva dintre obiectivele turistice ale Sibiului. Pe restul ți le lăsăm ție să le descoperi.

Îţi dăm şi un exemplu de traseu pe care l-ai putea urma în Sibiu – Traseul Fortificaţiilor: Turnul Sfatului > Turnul de Poartă > Pasajul Scărilor > Turnul Scării Aurarilor > Turnul Pulberăriei > Turnul Pielarilor > Bastionul Soldisch > Zidul exterior de apărare > Turnul Gros > Bastionul Haller > Zidul din Strada Cetăţii > Turnul Dulgherilor > Turnul Olarilor > Turnul Archebuzierilor.  Este doar un exemplu şi mai avem câţiva aşi în mânecă pe tema asta 🙂

Turnurile Meşteşugarilor din Sibiu
Turnurile Meşteşugarilor din Sibiu

Ah, era să uităm. În cazul în care vrei să petreci noaptea în Sibiu, noi îți recomandăm pensiunile din vecinătatea centrului istoric. Avem câteva în minte care arată foarte bine, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Dacă aveți nevoie de ponturi, știți cum ne puteți contacta.

Cam atât din partea noastră. Să înceapă vizitatul! 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.