3 plaje din Thassos pe care merită să ajungeți

Thassos este una dintre destinațiile turistice îndrăgite de români, atât pentru proximitatea față de România, cât și pentru plajele cu nisip fin și marea turcoaz. Și pentru că vara este aproape aproape, ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai frumoase plaje din Thassos, din partea de nord a insulei.

În Thassos am ajuns anul trecut, în luna iunie, într-un weekend prelungit, iar din cauza timpului limitat am explorat doar partea de nord a insulei. Cu toate acestea, am găsit 3 plaje despre care merită să vă povestim și, ca să nu mai prelungim suspansul, iată și topul lor.

Top 3 plaje din Thassos

Locul 3 – Makriamos Beach

Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach
Makriamos Beach

Makriamos este o plajă privată, la aproximativ 15 minute cu mașina de Thassos Town (Limenas). Numele său s-ar traduce prin sintagma nisip întins, ceea ce nu este de mirare ținând cont că plaja se întinde pe aproximativ 2 kilometri. Așa cum menționam și la începutul prezentării, plaja nu este publică – ea face parte dintr-un resort – Makryammos Bungalows – însă puteți face plajă aici, chiar dacă nu sunteți cazați în resort. Veți plăti o taxă de intrare în resort, însă această taxă include doar parcarea. Pentru șezlonguri și umbrele veți plăti separat. Resortul dispune de câteva restaurante și snack bar-uri, așa că nu trebuie să vă faceți probleme dacă vreți să petreceți o zi întreagă aici.

Locul 2 – Marble Beach

Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015
Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015
Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015
Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015
Marble Beach
Marble Beach, iunie 2015

Despre Marble Beach v-am mai povestit într-un articol separat, însă merită să o includem în topul celor 3 plaje din Thassos care ne-au plăcut, în special pentru frumusețea mării. Marble Beach se află foarte aproape de Makriamos, iar dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție, le puteți combina într-o singură zi. Deși plaja a suferit de pe urma unui incendiu și nu mai este amenajată, culoarea turcoaz a apei, combinată cu albul pietricelelor de marmură, îi oferă în continuare o frumusețe deosebită. În iunie 2015 plaja arăta puțin dezolant, nemaifiind curățată sau întreținută, însă la câteva sute de metri mai jos, se amenaja o nouă Marble Beach. Dacă ați ajuns pe-acolo, să ne spuneți cum vi s-a părut.

Locul 1 – Golden Beach

Golden Beach
Golden Beach

Golden Beach poate fi declarată plaja-vedetă a insulei Thassos și mai este cunoscută și sub numele Chrysi Ammoudia. Plaja este foarte întinsă, fiind accesibilă din satele Skala Potamia și Skala Panagia. Nisipul auriu și marea lină și clară o fac una dintre cele mai îndrăgite plaje din Thassos pentru familiile cu copii. Plaja este amenajată cu șezlonguri și umbrele și de-a lungul ei veți găsi numeroase taverne și baruri. Golden Beach a fost plaja la care am revenit și a doua oară în cursul celor 4 zile petrecute în Thassos pentru că apa liniștită, nisipul fin și munții împăduriți care străjuiesc plaja ne-au inspirat un sentiment de serenitate și, automat, relaxare.

Insula Thassos, deși extrem de populară printre turiști, a reușit să își păstreze spiritul autentic grecesc. Este un loc în care ne dorim să revenim atât pentru sentimentul de liniște despre care vă povesteam în paragraful anterior, cât și pentru a explora restul de plaje de pe insulă. Suntem siguri că insula are câteva comori și în partea sudică 🙂

 

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.