Transalpina. Când te simți cu un pas mai aproape de nori

Într-un weekend din septembrie, am decis să facem o mică escapadă pentru a vedea Transalpina şi Transfăgărăşanul. Cum drumul dintre cele două este destul de lung şi este mai greu de parcurs într-o singură zi, am rămas peste noapte în Sibiu. Dar cum articolul de faţă este despre Transalpina, vom reveni cu detalii despre Transfăgărăşan şi Sibiu în articolele viitoare.

Despre Transalpina

 Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 m în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la N la S. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.

Transalpina
Transalpina

Cum ajungi pe Transalpina?

Din Bucureşti se ajunge mai uşor la intrarea din judeţul Gorj, în localitatea Novaci, urmând traseul Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Horezu – Novaci, durata fiind de aproximativ 3 ore şi 45 de minute. Din Novaci începe ascensiunea pe Transalpina şi încet, încet, veți deveni martori la priveliştea impresionantă care vi se deschide în faţa ochilor. Este, însă, bine de ştiut că drumul este destul de dificil, cu serpentine şi curbe strânse, aşa că dacă aveți rău de maşină, e posibil să întâmpinați mici dificultăţi. Dar o gură de aer proaspăt și priveliştea ar trebui să vă facă să vă simțiți mai bine.

Alte informații utile despre Transalpina

Dacă te interesează să te cazezi în apropierea Transalpinei, vei găsi unităţi de cazare în Rânca sau Voineasa, iar dacă vrei să vezi şi Transfăgărăşanul în acelaşi weekend, cea mai bună soluţie ar fi să te cazezi în Sibiu. Cu ocazia asta te bucuri şi de frumuseţea oraşului.

Este bine să ştii că şoseaua nu este deschisă tot timpul anului, ci doar în perioada 15 mai – 01 noiembrie. Destinația este ideală pentru o escapadă de weekend pe parcursul verii.

De multe ori când ne gândim la vacanţă, ne vin în minte destinaţii exotice sau oraşe faimoase care abia aşteaptă să fie descoperite, însă nu trebuie să uităm şi de locurile minunate pe care le avem în ţară, unele chiar foarte aproape de noi. Multe dintre ele pot reprezenta soluţia perfectă pentru o escapadă de weekend, cât să îţi încarci bateriile pentru o nouă săptămână de muncă.

One thought on “Transalpina. Când te simți cu un pas mai aproape de nori”

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.