Transfăgărășan.Cel mai spectaculos drum din România

Într-unul dintre articolele trecute, vă povesteam despre Transalpina, şi despre faptul că am cuplat traseul pe Transalpina cu cel pe Transfăgărășan într-un weekend. Pe Transfăgărășan mai fusesem şi în copilărie, separat :),  şi ne aducem aminte că şi atunci ne-a plăcut foarte mult. Senzaţia s-a păstrat în continuare şi Transfăgărășanul rămâne unul dintre drumurile noastre preferate din România.

Transfăgărășan
Transfăgărășan

Despre Transfăgărășan

Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum asfaltat din România, are o lungime de 90 km, merge pe direcţia nord-sud a celor mai înalte formaţiuni muntoase din Carpaţii Meridionali, vârfurile Moldoveanu şi Negoiu, şi face legătura între oraşele Sibiu şi Piteşti.

Rolul iniţial al şoselei a fost unul strategic şi militar: a fost construit în anul 1968 când Cehoslovacia a fost invadată de Republica Sovietică. Prin urmare, s-a luat această măsură preventivă de a construi această rută pentru ca accesul soldaţilor să poată fi făcut cu uşurinţă. În prezent, scopul Transfăgărăşanului este pur turistic şi de pe traseu nu lipsesc obiective de interes cum ar fi: Lacul şi Cascada Bâlea, Cascada Capra, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari sau Curtea de Argeş.

Anul acesta din cauza avariilor care au avut loc pe timpul iernii, deschiderea oficială a Transfăgărăşanului este amânată până pe 1 iulie 2013, iar drumul va fi deschis până în luna noiembrie.

Iar dacă ne întrebați ce alegem între Transfăgărăşan şi Transalpina, răspunsul nostru va fi….ati ghicit, Transfăgărăşan! De ce? Pentru că ni se pare mai spectaculos, peisajele sunt mai frumoase şi are şi mai multe obiective turistice pe care le poţi vizita.

Ca și Transalpina, Transfăgărășanul poate fi soluția perfectă pentru un weekend prelungit prin țară. De aici puteți ajunge foarte ușor în Sibiu, iar dacă aveți mai mult de un weekend la dispoziție, puteți face chiar și un tur al bisericilor fortificate din preajma Sibiului. Vă garantăm că merită experiența!

One thought on “Transfăgărășan.Cel mai spectaculos drum din România”

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.