Trastevere. Locul unde te simți ca un italiano vero în Roma

Astăzi continuăm seria povestirilor despre Roma şi nu putem să nu vă povestim despre unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Oraşului Etern: Trastevere.

Trastevere
Trastevere (sursă foto)

De ce să mergi în Trastevere?

Cred că putem spune, fără să ne gândim prea mult, că acesta este locul nostru preferat din Roma. După ce traversați Tibrul şi vedeți în depărtare şi Isola Tiberina, vă întâmpină un cartier cu străduţe înguste şi pietruite, care mai de care mai cochete. Aici a fost locul în care am simţit adevăratul spirit al Romei, nu la Collosseum, nu la Fontana di Trevi şi nici în Piazza Navona, pentru că ştim deja că aceste locuri îşi mai pierd din spiritul lor autentic din cauza invaziei de turişti.

În Trastevere vă veți simţi ca niște “italiano vero”, vorba cântecului. Tot aici puteți să vă bucurați liniştiți de spectacolul străzii. Vă povesteam şi aici că obiceiul ăsta se numără printre preferatele italienilor, iar cartierul de pe celaltă parte a Tibrului pare locul perfect să puteți face și voi asta. Desigur, ca în orice cartier care se respectă şi care ştie că este deosebit, în Trastevere primează terasele şi restaurantele, unele tradiţionale, altele care s-au adaptat consumerismului; ce este important de ştiut este că seara cu greu găseşti o masă liberă undeva, aşa că fie faceți rezervare, fie alegeți să mergeți în Trastevere în timpul zilei, când nu e aşa de aglomerat şi când puteți savura pe deplin spiritul boem al cartierului.

Cartierul este foarte ușor accesibil cu mijloacele de transport în comun, având inclusiv o gară proprie, utilă celor care vin direct de la aeroport. În piața centrală veți vedea Bazilica Sfânta Fecioară din Trastevere, iar în imediata apropiere magicieni, statui vii, comercianți ambulanți sau trupe de dans. Nu greșim când spunem că este, poate, cel mai colorat cartier al Romei.

Sfatul nostru este să nu ratați acest cartier, să vă bucurați de ce vedeți şi să începeți să simţiți oraşul aşa cum este el de fapt. Până la urmă aceasta este cea mai importantă amintire cu care vă întoarceți din vacanţă 🙂

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.