Turnul Eiffel. Simbolul Parisului

Turnul Eiffel nu mai are nevoie de nicio prezentare: este simbolul oraşului Paris, chiar al Franţei am putea spune, şi este ca un magnet pentru toţi turiştii care vin să viziteze capitala. Nu este de mirare că este şi unul dintre cele mai aglomerate obiective turistice.  Aşa că înarmaţi-vă cu răbdare şi încălţări comode când plănuiţi să mergeţi la turn. O altă alternativă pentru a evita aglomeraţia ar mai fi şi să alegeţi să mergeţi ziua, însă priveliştea e de zece ori mai frumoasă noaptea :).

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel

Turnul Eiffel – scurt istoric

Povestea faimosului Turn Eiffel este şi ea foarte cunoscută: monumentul de 324 de metri înălţime fiind construit între anii 1887-1889, cu ocazia Expoziţiei Universale (un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revoluţiei Franceze). Arhitectul său purta numele de Gustave Eiffel. Evident, scheletul metalic nu a fost la început pe placul parizienilor şi chiar au existat numeroase petiţii pentru demolarea monumentului, însă, în momentul construcţiei, Eiffel a primit permisiunea de a menţine structura timp de 20 de ani. Ulterior, s-a dovedit importanţa Turnului în special în domeniul telecomunicaţiilor, iar un alt aspect important care a dus la păstrarea construcţiei a fost şi valul de turişti pe care începuse să îl atragă.

În prezent Turnul Eiffel este foarte iubit şi de parizieni, aceştia strângându-se seara în faţa lui, mai exact în Champ de Mars, pentru a asista la aprinderea turnului şi la spectacolul de lumini pe care acesta îl oferă din jumătate în jumătate de oră. Iar ca nişte locuitori cosmopoliţi şi boemi ce sunt, sticla de vin şi paharele (de sticlă normal) sunt nelipsite :).

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel

Este bine să ştiţi că Turnul Eiffel se poate vizita în fiecare zi, existând mici diferenţe legate de orele de acces în funcţie de lunile de vară şi celelalte luni ale anului. Intrarea nu este ieftină, un adult care a depăşit vârsta de 24 de ani trebuind să plătească aproximativ 15 euro pentru a urca la toate etajele. Tinerii până în 24 de ani au reducere 1.5 euro şi dacă optaţi şi pentru un city pass, mai reduceţi puţin taxa.

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel

Priveliştea este impresionantă într-adevăr, însă cozile sunt interminabile şi aşa cum vă spuneam şi mai sus trebuie să aveți muuultă răbdare. Dar merită! Iar dacă ați ajuns în Paris şi nu ați văzut Turnul Eiffel fugiți repede şi cumpăraţi-vă un bilet pentru că este un monument ce nu trebuie ratat!

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.