Sacre Coeur. Când Parisul nu este doar despre Turnul Eiffel

Bazilica Sacre Coeur din Paris este un simbol al orașului, deși, adesea, este eclipsată de alte construcții mai cunoscute sau mediatizate. Eeste inevitabil ca atunci când vorbim despre Paris să nu ne zboare gândul la Turnul Eiffel…doar este simbolul oraşului. Cu toate acestea, articolul de astăzi nu este despre Turnul Eiffel (fiţi fără grijă, vom avea și un articol dedicat lui), ci despre un monument impresionant, care, în plus, oferă și o priveliște spectaculoasă asupra orașului.

Bazilica Sacre Coeur
Bazilica Sacre Coeur

Despre Bazilica Sacre Coeur

Bazilica Sacre Coeur este romano-catolică şi se află în faimosul şi boemul cartier Montmartre. Construcţia sa a început în anul 1875 şi a fost finalizată în 1914. Sacre Coeur poate fi văzută din aproape orice loc din Paris şi este uşor de recunoscut datorită materialului din care este construită şi care și-a menținut culoarea albă de-a lungul timpului. Bazilica se poate vizita, însă nu se pot face fotografii în interior şi trebuie să fiți atenți şi la ţinuta pe care o afişați: nu veți putea intra dacă sunteți în pantaloni scurţi sau nu aveți umerii acoperiţi.

Şi pentru că tot povesteam de vizitarea bazilicii pe interior, pe noi ne-a impresionat sacralitatea pe care am simțit-o acolo, în ciuda mulţimii de turişti care te ia cu asalt. Întâmplarea a făcut să vizităm bazilica în timpul unei slujbe şi această experienţă probabil a intensificat sentimentul că ne aflăm într-un loc sfânt.

Totuşi, partea cea mai spectaculoasă din vizita la Sacre Coeur a fost vederea panoramică a Parisului din turnul construcției. Pentru a urca în turnul bisericii trebuie să plătiți o taxă de intrare, care diferă în funcţie de modalitatea de acces preferat. Noi am ales-o pe cea mai grea si am urcat aproximativ 270 de scări înalte şi înguste, dar a meritat efortul.

Vedere panoramică din turnul Sacre Coeur
Vedere panoramică din domul Sacre Coeur

Cu toate acestea, există şi un mic inconvenient: din cauza numărului foarte mare de turişti, în faţa scărilor care duc la bazilică şi pe tot drumul care duce la Sacre Coeur sunt diverşi comercianţi foarte insistenţi, iar dacă le acceptați produsele pe care, practic, vi le pun în mână, va trebui să plătiți o sumă de bani destul de mare ca să vă lase în pace. Cel mai bine este să îi ignorați şi să refuzați orice vi se oferă. De asemenea, nu strică să aveți tot timpul ochii pe bunurile personale.

Lăsând la o parte micile inconveniente, care sunt prezente în orice oraş, o vizită la Sacre Coeur este de neratat în Paris, mai ales că la o aruncătură de băţ este Montmartre, o minune de cartier :).

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.