Viza pentru Statele Unite ale Americii – pașii necesari pentru a o obține

Dacă ați urmărit pagina noastră de Facebook, poate ați văzut că am promis că vom scrie un articol despre tot ceea ce trebuie să știți și să faceți pentru a obține viza pentru Statele Unite ale Americii. Vorbim, evident, de viza turistică și de afaceri. Iar acum vrem să împărtășim cu voi, la cald (căci astăzi am avut interviul pentru garantarea vizei), pașii necesari și câteva impresii.

Înainte de toate, vă sfătuim să vă înarmați cu răbdare: va fi un articol lung, iar dacă aplicați pentru viză sunt o mulțime de lucruri de care trebuie să țineți cont. Așadar, să începem 🙂

Cetățenii români au dreptul să aplice pentru două tipuri de vize, în funcție de interesele lor: vize de imigrare și vize de non-imigrare. În articolul de astăzi accentul va fi pus pe cea de-a doua categorie, mai precis pe viza turistică și de afaceri (B1/B2). Pe site-ul ambasadei Statelor Unite ale Americii veți găsi foarte multe informații despre procedurile necesare pentru a obține viza turistică, însă informația este destul de nestructurată, iar din experiența de astăzi, nu se aplică toate regulile enunțate acolo. Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă pregătiți toate documentele necesare pentru a obține viza pentru Statele Unite ale Americii.

Pașaport (viza pentru Statele Unite ale Americii)
Pașaport – viza pentru Statele Unite ale Americii (sursă foto)

Documente necesare pentru a obține viza pentru Statele Unite ale Americii

 • pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la data aplicării. În cazul în care nu aveți un pașaport valabil, găsiți aici toți pașii necesari pentru a intra în posesia unuia.
 • chitanța, în original, confirmând taxa de solicitare a vizei.
 • o fotografie color, care să nu fie mai veche de 6 luni. Fotografia trebuie salvată și în format digital și se recomandă să aveți cu voi și fotografia în format fizic. Recomandarea noastră este să mergeți la un centru foto și să precizați că fotografia trebuie să respecte standardele cerute pentru a obține viza pentru Statele Unite ale Americii. Și pentru că am precizat standardele fotografiei, acestea sunt:
  • să fie pe fundal alb
  • să priviți direct către aparat
  • lobii urechilor trebuie să fie vizibili
  • expresia facială trebuie să fie neutră
  • dimensiunea trebuie să fie de 51×51 mm
  • fotografia în format electronic trebuie să nu depășească 240 kb, să aibă o rezoluție minimă de 600 de pixeli și să fie salvată în format .jpeg. Acest tip de fotografie vă va trebui atunci când veți completa formularul necesar solicitării vizei (formularul DS-160).
 • formularul DS-160 – acesta este un formular care se completează online și care poate fi accesat aici. Va trebui să vă asigurați că atunci când completați formularul aveți la îndemână pașaportul și toate detaliile călătoriei. Completarea acestui document durează aproximativ 30 de minute, așa că asigurați-vă că aveți timpul necesar când începeți acest pas. În momentul în care ați terminat de completat formularul, vi se va afișa o pagină de confirmare că datele dumneavoastră au fost trimise către ambasadă. Printați această pagină pentru că vă va fi verificată în momentul interviului! Fără această confirmare, nu veți fi admiși la interviu.
 • adeverință de la locul de muncă actual – personal, nu am avut nevoie de ea, dar este mai bine să o aveți la voi decât să nu primiți viza din cauza lipsei acesteia.
 • dovezi de susținere financiară – aici intrând extrase de cont și un istoric al salariului. Evident, nu mi le-a cerut nimeni la interviu, însă am preferat să nu risc.
 • dovezi de proprietate – dacă este cazul. Nici acest tip de document nu mi-a fost cerut.
 • scopul călătoriei – aici nu este nevoie neapărat de un document scris, întrucât veți enunța scopul călătoriei și atunci când completați formularul DS-160. Dacă aveți însă o scrisoare de invitație de la un rezident al Statelor Unite sau o invitație oficială pentru un eveniment sau o conferință este bine să le luați cu voi.
 • abilitatea de a plăti toate costurile călătoriei – pentru că plecarea mea a fost în interes de serviciu, am putut demonstra cu ajutorul unui card corporate că organizația pentru care lucrez va suporta absolut toate costurile călătoriei mele în Statele Unite. Am auzit însă și întrebări adresate aplicanților legate de modalitatea de a susține financiar călătoria respectivă în SUA.

În esență, scopul tuturor acestor documente este de a demonstra ofițerului consular că nu aveți niciun plan de a emigra în Statele Unite ale Americii. Prin urmare, trebuie să demonstrați că scopul călătoriei voastre este fie în interes de afaceri, fie turistic sau medical și că nu intenționați să rămâneți în SUA.

Pașii necesari pentru a solicita viza pentru Statele Unite ale Americii

Mai jos veți găsi pașii necesari pentru a solicita viza pentru Statele Unite ale Americii. Să îi luăm pe rând:

 1. Faceți o fotografie – despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească această fotografie am scris mai sus.
 2. Completați formularul on-line DS-160 și tipăriți pagina de confirmare când terminați.
 3. Înregistrați-vă online și creați-vă un profil. Pe baza acestuia vă veți putea programa la interviul de la Ambasada SUA.
 4. Achitați taxa pentru solicitarea vizei – pentru viza turistică și de afaceri contravaloarea taxei este de 160$, iar plata va fi efectuată în lei, la cursul BRD. Plata se va face doar cash în orice sucursala BRD, pe baza unui formular pe care trebuie să îl descărcați de pe site-ul Ambasadei. De asemenea, în momentul în care tipăriți acest formular trebuie să țineți cont care este data la care acesta expiră (în cazul meu expira la 4 zile de când l-am tipărit). Odată ce ați achitat taxa, păstrați chitanța în original pentru că vă va fi necesară la programarea interviului. Este bine să știți și că va trebui să aveți chitanța cu voi și când vă prezentați la interviu. Ofițerul consular cu care veți avea interviul va opri chitanța, așa că dacă mai aveți nevoie de ea (pentru decontarea cheltuielilor, de exemplu) e bine să vă faceți o copie înainte de a ajunge la interviu. Update: Din 1 ianuarie 2016, taxa pentru solicitarea vizei nu mai poate fi achitată și online, ci doar la sucursalele BRD.
 5. Programați-vă pentru interviu fie online (pe baza profilului pe care vi l-ați creat), fie prin intermediul call-center-ului.
 6. Veniți la Ambasadă pentru interviu – aici ar fi două aspecte care merită discutate:
  1. Cum ajungeți la Ambasada Statelor Unite – aceasta este situată în zona Băneasa, mai precis pe Bulevardul Liviu Librescu, nr. 4-6. Va trebui să mergeți pe bulevardul unde se află Academia de Poliție, la prima stradă faceți dreapta și mergeți înainte până ajungeți la un sens giratoriu. Aici veți avea un indicator cu numele străzii unde se află Ambasada, iar aceasta este pe partea dreaptă. Pentru vize, va trebui să mergeți pe lângă ambasadă și să faceți dreapta, unde veți găsi Consulatul.
  2. Interviul propriu-zis – aici sunt mai multe de spus, pentru că sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgeți. Pe site-ul Ambasadei este menționat că nu trebuie să ajungeți mai devreme de 10 minute de la ora la care aveți interviul programat.
   1. Inițial veți fi direcționați vis-a-vis de Ambasadă, într-un culoar, unde vi se vor verifica: pașaportul și confirmarea completării formularului DS-160. Apoi veți merge pe partea cu Ambasada și veți aștepta să fiți chemați la controlul de securitate de către un ofițer. Este bine să știți că nu aveți voie să intrați în Ambasadă cu laptop-uri, tablete sau alte dispozitive electronice, genți de mari dimensiuni, mâncare, obiecte ascuțite sau contondente, etc. Vă este permis accesul cu telefoanele mobile, însă acestea trebuie ținute închise pe toata durata șederii.
   2. Urmează apoi controlul de securitate, similar celui din aeroport. Va trebui să vă goliți toate buzunarele, să lăsați ceasul, cureaua și telefonul mobil deoparte și să treceți printr-un detector de metale.
   3. Odată terminat acest control, veți fi direcționați către locul unde au loc interviurile. Aici vi se vor da la intrare bonuri de ordine și pe baza acestora vă veți prezenta la ghișeele la care sunteți nominalizați. Iar aceste ghișee sunt, nici mai mult, nici mai puțin de 3.
   4. La primul ghișeu vi se verifică pașaportul, confirmarea formularului DS-160 și chitanța în original confirmând plata taxei. Odată finalizată această procedură, vă întoarceți în sală și așteptați următoarea “strigare”.
   5. La cel de-al doilea ghișeu vi se vor lua amprentele digitale, după ce vi se vor verifica, din nou, pașaportul, confirmarea formularului și chitanța.
   6. În cele din urmă ajungeți și la momentul interviului cu un ofițer consular. Interviul meu propriu-zis a durat în jur de 3 minute. Singurele detalii care mi s-au cerut au fost: scopul călătoriei, perioada de ședere, orașul în care voi merge și funcția din cadrul companiei în care lucrez. Impresia mea a fost că, fiind o călătorie în interes de serviciu, nu au fost foarte stricți. Am auzit însă participanți intervievați despre statutul marital, funcția și locul de muncă al persoanelor unde aceștia vor sta în SUA, date despre alți membri ai familiei.

Vi se va spune pe loc dacă ați obținut sau nu viza pentru Statele Unite ale Americii. În cazul în care răspunsul este afirmativ, vi se va opri pașaportul, acesta urmând să fie trimis la locația TNT aleasă în momentul programării interviului. Procesarea vizei durează aproximativ 2 zile lucrătoare, iar un reprezentant al firmei TNT vă va contacta pentru a vă anunța când vă puteți ridica pașaportul. Este bine de știut, de asemenea, că viza este valabilă 10 ani.

În speranța că acest articol v-a fost util și că nu ați adormit citindu-l [ 🙂 ], stați pe aproape pentru relatări și impresii de călătorie din San Francisco 😀

344 thoughts on “Viza pentru Statele Unite ale Americii – pașii necesari pentru a o obține”

 1. Buna! Am si eu nevoie de ajutor..as vrea sa merg in vizita in sua..insa cu 11 ani in urma am avut deja o viza in sua pe care am incalcat-o, m-m reintors in tara cu 4 luni mai tirziu de la expirarea ei..as mai putea lua viza?

  1. Buna, aceasta situatie va trebui clarificata la Ambasada SUA. Nu sunt in masura sa iti ofer aceste informatii, din pacate. Mult succes!

 2. Buna Malina!
  Numele meu este Nicoleta am plan sa merg in America impreuna cu fiul meu in varsta de 12 ani in scop turistic ,suntem stabiliti in Marea Britanie unde pot dovedi cu tot ceeace tine de statutul meu in aceasta tara mai putin cu proprietati acelea fiind in Romania.
  Intrebarea este unde trebuie sa aplic de viza in UK ori in Romania?
  Ba chiar avem si raspunsurile de la Presettlement deoarece avem mai putin de 5 ani in Marea Britanie,acestea fiind valabile pana in 2024
  Trebuie sa demonstrez locul exact si destinatia unde voi merge in vacanta sau astept raspunsul vizei ?

  1. Buna! Din ce stiu poti aplica in UK pentru viza, insa cel mai sigur ar fi sa verifici la Ambasada SUA din UK. Pe mine m-au intrebat in ce oras merg, unde o sa stau, cat o sa stau, cu ce scop merg etc. Insa asta s-a intamplat acum cativa ani buni, posibil sa se mai fi schimbat procedura. Multa bafta!

 3. Bună am urmata toți pași pentru a obține viza, am făcut programare care va fi.saptmana viitoare dar cu ce nu sunt în clar, mai am nevoie de chemare sau nu precizez ca în acel formular am specificat ca o sa merg la un prieten în vizita acolo am dat toate date lui necesare care mi-au fost cerute despre el.

 4. Buna , as avea și eu o mica nelămurire…vreau sa plec într-o mică vacanta in SUA și nu știu care sunt actele necesare pentru a cere o viză de turist, țin să precizez că sunt stabilit în Spania și nu știu dacă pot să fac demersurile necesare aici sau trebuie sa le fac in Romania . E nevoie de cazier ?va mulțumesc

  1. Buna, poti verifica actele de care ai nevoie pe site-ul Ambasadei SUA. Teoretic, ar trebui sa poti depune actele la Ambasada din Spania, dar cel mai bine ar fi sa te informezi direct la Ambasada. Multa bafta!

 5. Buna ziua
  am viza pt 10
  ani ,dar pasaport e expirat cu viza,am alt pasaport
  pot pleca in America asa cu ambele pasapoarte sau trebuie ceva facut ?
  multumesc
  Dana

 6. Buna, daca am documente române dar sunt Moldoveancă, am sanse sa obtin visa? Si unde ar fi mai bine sa ma duc la ambasada? La moment ma aflu in UK. Am si foarte multi prieteni care au deja cetățenii in USA, poate e posibil cu chemare de la el sa fa visa mai usor!!! Please, imi doresc enorm sa ajung in USA????

  1. Buna, din pacate nu sunt in masura sa iti raspund la intrebare. Verifica la Ambasada SUA din UK care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Multa bafta!

 7. Buna ziua
  Îmi expira viza pe 16.01.2019, vreau sa stiu dacă mai pot pleca o data in America pt 3 zile! Ce valabilitate trebuie sa aive viza pt a intra in USA?

 8. Buna!
  Imi doresc sa ma mut in decembrie, acest an, 2018, in America impreuna cu iubitul meu, el fiind american.
  Vreau sa aplic pentru viza de lucru, deoarece vreau sa muncesc imediat dupa ce ajung, Am vazut ca procedura este mai ciudata, trebuind mai intai sa gasesc un angajator care sa depuna o petitie la USCIS, iar dupa ce ar fi aprobata, abia ulterior sa aplic pentru viza.
  Intrebarea mea este cat dureaza sa fie aprobata aceasta petitie? Mi-e teama ca pana in decembrie nu as putea avea viza.

  Multumesc, o zi frumoasa!

  1. Bună ziua! Citisem la un moment dat că viza se reînnoiește automat pentru cei care au obținut-o, însă cel mai bine ar fi să verificați pe site-ul Ambasadei SUA dacă acest lucru este în continuare de actualitate.

 9. Buna!

  Am si eu o intrebare la tine in legatura cu acest subiect! Daca eu sunt stabilit in UK si merg in romania pentru a aplica pentru visa de turist dar la dosar le aduc dovezi cu proprietatile din uk si conturile din uk.. ar fi vreo problema?

  1. Buna , de ce sa mergi in Romania ,daca ai proprietati in UK ? Poti aplica lejer in Londra fara sa ai stresul ca vei fi refuzat .
   Si eu am un plan, in curand obtin cetatenia britanica apoi pot pleca mai usor in state. Este visul meu sa plec in state.
   Astept comentarii sau sfaturi pe email
   olimpia.gianina@yahoo.co.uk

 10. Buna ziua!
  As putea sa aflu daca:
  1 informatiile despre persoanele care au primit refuz la ambasada raman in baza lor de date?
  2 daca se tine cont de anchetele online completate anterior si respectiv intrebarile si raspunsurile din convorbirea care a generat refuzul atunci cand aceste persoane, dupa un timp oarecare solicita viza din nou?

  Va multumesc?

  1. Buna, eu am avut interviul cu un consul american, care nu vorbea limba romana. Nu stiu sa iti spun insa, daca poti avea interviul si in limba romana. Multa bafta!

 11. Buna seara,Am si eu o intrebare,vreau sa merg in state la baiatul meu care are si cetatenie americana.Trebuie sa-mi faca el chemare sau aplic eu pentru viza turistica?Chemarea mi-o trimite mie si merg cu ea la ambasada cand sunt programata pentru viza?Am intrebat la ambasada dar mi-au raspuns cu totul altceva.

  1. Buna seara. Sfatul meu este sa urmati exact pasii pe care vi i-au dat cei de la Amabasada. Nu stiu care este procesul exact pentru chemare si nu as vrea sa va ofer un sfat gresit. Multa bafta!

 12. Buna ziua, ma numesc Anca, am viza pe 10 ani, din 2015. Dar mi a expirat pasaportul….trebuie sa ma duc la ambasada americii sa transfer viza pe cel nou?sau calatoresc cu 2 pasapoarte?
  Multumesc anticipated

  1. Buna, din ce stiu se poate sa calatoresti cu ambele pasapoarte: cel nou si cel cu viza. Insa, cel mai sigur ar fi sa verifici la Ambasada SUA care este procedura.

 13. Buna ziua,
  Am obtinut viza B1/B2 pe 10 ani cu intrari multiple anul trecut. Trebuia initial sa calatoresc in Miami in interes de serviciu in Ianuarie 2017, insa plecarea a fost anulata cu o zi inainte. In ianuarie 2018 voi merge pentru cateva zile in San Antonio, Texas pentru un targ. Astfel, vroiam sa te intreb daca mai trebuie facut altceva inainte de plecare (completat vreun formular, etc.) sau din moment ce am viza pe 10 ani cu intrari multiple nu mai este nevoie de altceva? Mersi mult!

  1. Buna! Nu cred ca mai este nevoie sa faci ceva in plus, insa, cel mai sigur ar fi sa te interesezi la Ambasada SUA, ca sa te asiguri ca nu s-a schimbat ceva intre timp. Multa bafta!

 14. Buna ziua,

  intrebarea mea esta sa imi spuneti va rog, in cazul in care am pasaport temporar pentru un an, este vreo problema sa nu mi se acorde viza de turist pt America in cazul in care declar ca plec pentru o luna? sau era nevoie de pasaport pe 5 ani?

  multumesc frumos,

  1. Buna ziua, cel mai sigur ar fi sa verificati la Ambasada SUA care sunt regulile de obtinere a vizei in cazul unui pasaport temporar. Multa bafta!

  2. Buna ziua, voiam sa te întreb daca pana la urma ti-au acordat viza pe un pasaport temporar de un an. Sunt intr-o situatie similara.

   1. Buna, eu nu am aplicat pentru viza pe pasaport temporar, insa la momentul la care mi-am luat eu viza se putea. Nu stiu daca mai este aceeasi situatie si acum. Cel mai indicat ar fi sa te interesezi direct la Ambasada SUA. Multa bafta!

 15. Salut, Malina!

  Thanks a lot for the precious infos!

  Cateva intrebari punctuale:

  1. Adeverinta de salariat a fost in RO/EN/bilingva?
  2. Ai avut cumva scrisoare din partea angajatorului care să detalieze funcţia, salariul şi durata angajării, precum şi scopul profesional si durata călătoriei în Statele Unite? Ori s-au specificat toate lucrurile acestea in adeverinta de la punctul 1?
  3. Cand spui ca ai putut demonstra cu un card corporate ca angajatorul va suporta toate costurile te referi la faptul ca efectiv le-ai aratat cardul sau ai avut vreo dovada in acest sens?

  Multumesc!

  1. Buna, Andra! Din pacate nu imi mai aduc aminte toate detaliile acestea pentru ca am obtinut viza acum 4 ani. Tind sa cred ca adeverinta de la angajatorul meu a fost in limba engleza. In ceea ce priveste cardul, le-am aratat cardul cu care urma sa platesc in SUA. Sper sa iti fie de folos informatiile acestea.

 16. Bună. Am o prietenă la Los Angeles si vreau să merg la ea să ne cunoastem mai bine vreau sa ma căsătoresc cu ea.Cum trebuie să procedez pentru viză?

  1. Buna. Ai in articol toate informatiile necesare pentru obtinerea vizei de turist. Despre alte tipuri de viza te poti interesa pe site-ul Ambasadei SUA.

 17. buna ziua !
  As dori sa stiu in cat timp esti programat la interviu dupa ce ai completat acel formular si ai achitat taxa ?

 18. buna ziua…o prietena din statele unite ale americi vrea sa imi trimite o invitatie pentru ca fiul ei se casatoreste acolo .as dori sa stiu va rog frumos unde trebuie ea sa trimita invitatia?va multumesc frumos

   1. Malina, multumesc mult pentru informatiile utile pe care le-ai pus la dispozitie. Am cautat ceva legat de viza si am gasit scurt si la obiect pe site-ul tau.

   2. M-ar fi interesat despre persoanele in varsta de 80 de ani sau peste , tot asa la mult birouri trebuie sa mearga, si cam ce acte le trebuie in caz ca sunt pensionari. P S cam cati bani trebuie un pensionari trebuie sa aibe in total ?va ultumesc

    1. Buna Camelia, nu iti pot raspunde la aceasta intrebare intrucat nu am fost pusa in aceasta situatie. Poti verifica pe site-ul Ambasadei.

 19. Buna ziua ma numesc ionut as vrea sa merg in usa dar momental ma aflu in afara tari pot obtine o viza din alta tara prin ambasada romaniei va mulţumesc

 20. Buna! Sunt minora,am 17 ani. Pt programarea la interviu este necesara prezenta parintilor ?Sau este suficienta doar prezenta mea?

 21. Buna ziua,

  Vreau sa aplic si eu pentru visa de America , cea de turist. Știe cineva dacă cazierul judiciar este o piedica in a obține aceasta viza?

  Va mulțumesc .

 22. Buna seara! In afara de locul de munca sunt necesare si diplomele, de liceu, bac, etc?(cand te prezinti la interviu si cand scrii in formular)

 23. Hei !
  In vara aceasta vreau sa merg in vacanta la o matasu in SUA . Am tot citit ca se cer tot felul de hartii(cu toate ca nu se cer la ambasada) in legatura cu locul de munca , extrase de cont etc . Eu am 18 ani si nu am terminat liceul , as putea merge doar cu documentele standard ? Credeti ca as putea avea sanse ?
  Multumesc !

  1. Buna, Alexandra! Ambasada cere practic dovezi ca tu vrei sa mergi in SUA doar cu scopuri turistice sau de business (in cazul vizei B1/B2). Evident ca daca nu ai un loc de munca si esti eleva nu iti va cere nimeni adeverinta de salariat. Multa bafta!

  1. Buna, Ovidiu! Cred ca cel mai sigur ar fi sa te interesezi pe site-ul Ambasadei, in functie de tipul de viza pe care vrei sa il obtii. Multa bafta!

 24. As vrea sa merg in sua , mai exact New York in interes turistic pentru o saptamana .. ma intreb trebuie sa-mi achizitionez biletele de avion si cazarea inainte de a obtine viza ? Sau nu e necesar ? Ma gandesc la faptul ca viza ar putea fi refuzata si as pierde banii.Multumesc

   1. Buna,as vrea sa obtin viza de turist si am cateva nelamuriri.Daca inca nu stiu exact la ce hotel voi sta,ce scriu in formularul ds-160 unde sunt intrebata despre locul si datele de contact unde voi sta in SUA ?

 25. Bună ziua ! As dori și eu sa merg sa îmi iau viza . Dar dacă sunt încă eleva, as putea merge singura în S.U.A ?
  P.s : vara aceasta voi face 18 ani . O zi bună !

  1. Bună! Nu cred că este vreo problemă să mergi singură în US, atât timp cât prezinți toate documentele necesare pentru obținerea vizei. Multă baftă!

  2. Buna, fiica mea este in America de aproximativ un an, am completat deja formularul DS-160 impreuna cu fiica mea de 16 ani, este riscant sa plecam amindoua la ambasada, sau putem primi ambele viza, sau mai bine e sa plec eu fara fiica?

   1. Buna, Julia. Pentru ca și fiica ta să obțină viza trebuie ca ea să completeze separat formularul, să achite taxa de viză, practic să treacă prin aceleași formalități ca și tine. Nu văd de ce ar fi riscant să vă programați amândouă la interviu, atât timp cât aveți toate documentele necesare.

 26. Salutare! As vrea sa știu dacă la ambasada se mai cere invitație de la un rezident american? Și dacă da, care ar fi aceasta? Exista un formular tip? Mulțumesc!

  1. Salut! Eu nu am avut scrisoare de invitație și am obținut viza, însă călătoream în interes de serviciu. Nu cred că este obligatoriu să ai această scrisoare de invitație, însă te sfătuiesc să verifici această informație la Ambasadă. Multă baftă!

   1. Nu se cere scrisoare dar in formularul 160 se cere sa dai datele persoanei ,organizatiei etc de contact.fara aceste date nu poti duce la cap formularul.Daca nu ai persoana de contact cum procedezi?Poate cineva sa ne raspunda?Multumesc.

 27. Bună seara va doresc și îndrăznesc să vă deranjez cu o întrebare : locuim și muncim legal în Grecia; avem în prieten foarte bun în USA care ne oferă şansa de a lucra acolo; putem aplica pentru viză direct la Ambasada USA din Atena? Va mulțumim. Cu respect , Diana

  1. Buna ziua, din pacate nu va pot raspunde la aceasta intrebare, intrucat este vorba despre viza de lucru. Sfatul meu ar fi sa va interesati la Ambasada SUA din Grecia daca puteti aplica acolo pentru viza. Multa bafta!

 28. Salut ,a aplicat cineva pentru viza turist sua din uk >?ma intereseaza daca trebuie sa aduci documente care sa ateste propietatile din Romania ,multumesc

  1. salut si eu sunt in uk cu pasaport de Romania si planuiesc sa ma duc in Las Vegas in decembrie , ma poti ajuta si pe mine spunandu-mi ce trebuie sa fac pentru a obtine viza si mai exact pe cine sa contactez , Ambasada Sua din Romania sau din uk ?

 29. Buna zua,

  In cazul in care sunt actionar la o firma stiti cumva ce documente justificative sunt necesare pentru a le avea cu mine?

 30. Buna!Am viza valabila zece ani,pana in octombrie 2018.Nu am fost niciodata in SUA si as vrea sa merg anul acesta.Anul trecut am schimbat pasaportul deoarece cel vechi expirase,astfel pe cel nou nu am viza.Ar trebui sa merg la ambasada,sau as putea pleca atat cu pasaportul nou cat si cu cel vechi.Multumesc!

  1. Buna!Din cate stiu va trebui sa ai cu tine ambele pasapoarte, dar, ca sa fii sigur, verifica pe site-ul Ambasadei SUA. Mult succes!

  2. Da ,aveti nevoie si de pasaportul expirat.Deci luati ambele pasapoarte la d-voastra !!! Si eu asa procedez ,si am fost de n ori asa !!!

 31. Buna seara,
  As avea si eu o intrebare, in anul 2007 am obtinut visa B2 pe 10 ani, iar in luna mai imi expira, pentru a prelungi visa trebuie neaparat sa ma prezint din nou pt interviu? ori este suficient sa trimit pasaportul prin curier pt prelungire?

  Multumesc,

  1. Buna, Darius! Din ce am citit pe site-ul Ambasadei nu trebuie sa te prezinti din nou la interviu, dar cel mai sigur ar fi sa verifici pe site-ul Ambasadei SUA. Multa bafta!

 32. Bunà Malina. Sunt un cetatean roman care locuieste si munceste in Italia de 13 ani, nu am cetatenie italiana si as dori vara aceasta sa merg cu prietenii de aici in vacanza la New York. Pentru a incerca de a lua viza trebuie sa ma prezint la Bucuresti ? Exista o alta solutie pentru persoanele care se afla in situatia mea ?
  Iti fac un exemplu, sa zicem ca ma intorc in tara (sunt din Bucuresti), urmez pas cu pas ce trebuie de facut, platesc suma de 160$ dupa care din cate am inteles Ambasada imi programeaza interviul. Cate zile o sa-mi ia pentru a ma prezenta la ambasada pentru acest interviu ? Deoarece mai mult de 4/5 zile nu pot sta.
  Mersi.

  1. Buna, Valentin. Din cate stiu poti aplica pentru viza la Ambasada SUA din Italia, dar cel mai sigur ar fi sa te interesezi direct la Ambasada. Multa bafta!

 33. Buna Malina,
  Sunt cetacean american si doresc sa invit parinti mei la ceremonia de graduare. Din pacate timpul este scurt….. Sugereti un pasaport temporar sau ar fi mai bine sa se astept 14 petru eliberarea pasaportul valabil pe 5 ani?
  Multumesc o zi buna

  1. Buna Ramona, parerea mea este ca e mai sigur sa mergi pe varianta pasaportului pe 5 ani. Intereseaza-te care sunt conditiile sa obtii pasaportul in regim de urgenta! Multa bafta 🙂

 34. Buna,
  Taxa de viza poate fi platita si de catre alta persoana sau este musai sa fiu prezent personal la ghiseul bancii? Adica pe chitanta ce se elibereaza se trece CNP-platitorului?

  1. Buna, nu imi mai aduc aminte daca trebuie sa te duci personal. Cert este ca trebuie sa fie datele tale pe chitanta. Verifica pe site-ul Ambasadei SUA si la banca. Multa bafta!

  1. Buna, articolul este despre obtinerea vizei turistice si relateaza pur si simplu experienta noastra. Nu suntem noi in masura sa te sfatuim ce sa faci daca vrei sa locuiesti in SUA. Un punct de plecare ar fi Ambasada SUA.

   1. buna, vreau sa aplic de viza pt SUA pt baiatul meu de 12 ani el fiind elev la o scoala din Londra si urmeaza sa plece ca turist intr-o excursie organizata de scoala. nu reusesc sa fac o aplicatie si nici sa intru in contact cu ambasada. ce imi recomanzi?

 35. Buna ziua,

  Am o nelamurire, pot aplica pentru viza B1/B2 cu un pasaport temporar care mai este valabil pentru 7 luni sau este mai bine sa imi fac unul de 5 ani?

  1. Buna ziua,

   Sunt cazuri cand viza se acorda si pentru pasaport temporar, insa sfatul meu ar fi sa va faceti pasaport pe 5 ani. Multa bafta!

  1. Buna ziua! Teoretic, ar trebui sa mearga prin transfer bancar, dar cel mai bine ar fi sa va interesati pe site-ul Ambasadei SUA. Multa bafta!

 36. Buna ziua. Eu am obtinut viza B1/B2 in luna mai, anul curent. Am calatorit in State pentru opt zile, o singura data, iar in noiembrie mi’a expirat, presupun,sederea maxima ca si turist. ( stampila aceea rosu pe albastru ). Vreau sa vizitez din nou Statele pe 2 ianuarie, am incercat sa contactez Ambasadele Sua fie din Romania cat cea de la Roma (mentionez ca ma aflu in Milano, IT – in continuare cetatean roman ), consulatele de la Milano, de altfel. Nu reusesc sa intru in contact cu nimeni sa imi raspunda la urmatoarea intrebare :
  Din moment ce eu am Viza valabila 10 ani, dar stampila aceea care habar nu am ce inseamna, e scazuta pe 13 noiembrie, trebuie sa urmez un procedeu pentru a putea recalatori in State sau imi pot cumpara biletele?
  Multumesc anticipat,
  Daniel.

 37. Buna Malinda,
  Am si eu o întrebare. Vreau sa merg in state cu prietenul meu( este cetățean străin) la o conferința unde suntem amândoi in domeniu, mi-au trimis si o invitație, va trebui sa avem deja rezervare la hotel si biletul de avion? Sau crezi ca ar fi mai bine sa merg ca turist? Am o situație financiară f buna, si propria mea firma, dar prietenul meu se ocupa de toată costurile. Pot sa spun la interviu ca vreau i visa business si turist, sau aleg doar o varianta? Ce ma poti sfătui?

 38. Buna! In curand trebuie sa ma prezint la interviu pentru obtinerea vizei, Precizez ca am fost refuzata o data anul trecut, dar eu insist, pentru ca vreau sa ajung sa vad unde traieste fiica mea(care este cetatean american) de aproape 10 ani. Problema mea este ca acum pasaportul dupa care am completat formularul si am facut programarea la viza expira la o saptamana dupa interviu. Bineinteles ca am alt pasaport nou pe care il voi lua cu mine, dar sincer nu stiu daca voi avea probleme.

 39. Buna!
  Vreau sa aplic pentru viza turistica si am cateva:
  – Daca momentan nu lucrez- nu m-am mai intors din concediul de maternitate, am sanse sa obtin viza? Detin in proprietate doua imobile si bani in cont. Conteaza?
  – Am inteles ca trebuie sa am in cont 2000$. Suma trebuie in dolari? Sau nu conteaza moneda? Trebuie extras de cont de la banca la zi sau poate fi de luna trecuta?
  Multumesc anticipat de raspuns!

  1. Buna! In legatura cu intrebarea ta legata de concediul de maternitate, nu as sti sa iti raspund. Insa nu cred ca trebuie sa ai 2000 de dolari in cont. Sunt destul de multe zvonuri pe internet, care, din pacate, doar creeaza asteptari nerealiste. Din experienta mea in obtinerea vizei, a contat motivul pentru care vreau sa ajung in SUA, unde o sa stau pe perioada cat sunt acolo, daca am rude sau prieteni stabiliti in SUA. Sfatul meu sincer este sa verifici site-ul Ambasadei ca sa te asiguri ca ai toate documentele necesare in dosar si ai o justificare valida pentru motivul pentru care vrei sa obtii viza. Mult succes!

 40. Buna!!
  As vrea sa ma stabilesc in New York, desi nu am rude sau prieteni acolo. Pentru a obtine rezidenta americana ce acte ar fi necesare? Am inteles ca pentru a o putea obtine, trebuie sa am deja viza temporara si sa fi locuit deja in america pt o perioada. Cam cat timp ar trebui sa stau in SUA pentru a obtine in final rezidenta americana si ce acte ar fi necesare?
  Multumesc anticipat!!!

  1. Buna, Kristine. Articolul acesta este despre obtinerea vizei turistice pentru SUA. Nu suntem noi in masura sa te sfatuim in legatura cu obtinerea vizei pentru rezidenta. Te poti interesa pe site-ul Ambasadei SUA. Multa bafta!

 41. Buna, as dorii sa obtin viza de turist si cunosc persoane care imi pot face o invitatie, din ce am auzit este foarte bine daca ai o invitatie de la 1 cetatean american si etc, ideea este ca nu stiu ce sa il rog sa scrie in aceasta invitatie sau cum trebtuie sa o faca, ma poti ajuta cu un sfat te rog?

  1. Buna, din pacate nu stiu sa iti spun ce ar trebui sa contina scrisoarea de invitatie. Ai cautat modele de scrisoare de invitatie pe Google? Multa bafta!

  2. Exista in SUA un formular special numit I-134 Affidavit of Support care va trebui completata de catre persoana care iti face invitatia, si cam atat

  1. Buna,ar trebui sa gasesti aceste informatii pe site-ul Ambasadei SUA. Nu as vrea sa iti dau informatii gresite, asa ca mai bine mergi direct la sursa.

  1. Vizele sunt nominale si se aplica individual, insa cel mai sigur ar fi sa va interesati pe site-ul Ambasadei care sunt conditiile de obtinere a vizei pentru minori. Multa bafta!

 42. Salut,

  Anul trecut pe vremea asta iubita mea era refuzata la viza. Mentionez ca am fost de 7 ori in SUA, m-am intors la timp de fiecare data, rudele mele sunt de 30 de ani acolo, au mai fost multi oameni si niciunul nu a facut probleme sau sa ramana pe acolo, sunt instariti. Pur si simplu i-au zis la interviu ca e riscant, ca eu am stat o data si o luna de zile si…..ce am facut eu acolo? Pai daca tu imi pui in aeroport viza de sedere de 6 luni, ce te mai intereseaza cati bani are familia mea si ca am stat o luna?

  Ideea e ca acum vreau sa o trimit din nou la interviu dar ma gandeam sa le zica ca se duce in vacanta naiba stie unde, sa nu mai zica ca are cine sa ii ofere toate conditiile, ca unui om normal. E un paradox ca nu pot sa imi iau iubita cu mine in SUA.

  Daca ai vreo sugestie, sunt ochi si urechi.

  1. Parerea mea este ca daca va spune ca merge in vacanta ar trebui sa si prezinte o rezervare de hotel care sa ateste asta (poti face o rezervare cu anulare gratuita pe booking in orasul in care o sa mergeti). Mai mult de atat, sincer nu stiu ce sa iti spun :). Multa bafta!

 43. Buna am si eu o intrebare vreau sa aplic pent viza de turist am un salariu in tara destul de bunicel 3400 roni brut un cont pe numele sotie cu o suma de bani as dori sa merg 10 zile la new york singur credeti ca ar fii o problema va multumeac

  1. Buna, Catalin! Atat timp cat indeplinesti toate formalitatile pentru obtinerea vizei si interviul decurge ok, nu vad de ce nu ai obtine viza. Multa bafta!

 44. Hey !
  Am nevoie de putin ajutor, te rog !
  Acum cunoscut pe cineva acum un an din SUA si am dori sa ne vedem, pentru prima data.
  Ideea este ca eu sa merg la el, sa stam atat cat ne-ar permite viza, si tot asa.
  De ce viza as avea nevoie (b1/b2 sau asta ?) Daca nu am dovada unui loc de munca aici,ar reprezenta o problema asta, avand in vedere faptul ca voi locui impreuna cu el ?

  1. Buna, ai avea nevoie de viza turistica (B1/B2). Nu stiu sa iti raspund la celelalte intrebari, depinde foarte mult de raspunsurile pe care le dai la interviu. Multa bafta!

 45. Buna,

  Ma numesc Florentina, am 22 de ani si locuiesc in Spania de 13 ani, desi nu am cetatenia.
  Intrebarea mea este: as vrea sa ma duc la anul in SUA timp de 3 luni ca Aupair. Am gasit deja familia si nu vor pe cineva mai mult de 3 luni. STiu ca la spanioli poti sa obti viza pe 90 de zile fara probleme, insa nu stiu cum este la noi.
  As vrea sa plec or in ianuarie or aprilie, caci toamna ce vine incep la facultate masterul.
  Puteti sa ma ajutati cu sfaturi, asa cu ce pasi am nevoie sa urmaresc sau daca o sa imi puna probleme cei de la ambasada.
  Inca o intrebare, pot sami scot viza din spania?

  1. Buna, Florentina! In cazul tau ai nevoie de viza de lucru si nu de viza turistica. Te poti interesa pe site-ul Ambasadei SUA ce formalitati presupune obtinerea vizei de lucru. Multa bafta!

 46. Salut! Eu am viza obtinita in Franta mai este valabila pana in anul 2017. Sotia nu are. Eu am obtinuto cand eram minor datorita parintilor. De-o cam data nu lucrez in romania nici eu nici sotia. Nu detinem nici propietati. Credeti ca afecteaza cu ceva?! Nu ma intereseaza doar viza de turist. Am si rude in USA.

  1. Buna, din pacate nu iti pot raspunde pentru celelalte tipuri de vize. Cel mai bine ar fi sa te documentezi pe site-ul Ambasadei SUA. Multa bafta!

 47. Buna tuturor.
  Am si eu o intrebare.
  Sunt la liceu, clasa a 11-a, pe profil mate-info.
  Vara urmatoare as vrea si eu sa incerc sa imi fac o viza de turist.
  Dupa ce fac 18 ani (29 august, 2017) , vreau sa plec 2 saptamani impreuna cu un prieten care atunci va avea 17 ani, in Los Angeles pentru a ne distra inainte de inceperea clasei a 12-a.
  Credeti ca avem vreo sansa sa luam visa?
  Adica, parintii locuiesc in Romania, casa pe numele lor o au tot aici, nu avem rude acolo, si am dovada ca sunt elev la liceu. Engleza stiu la un nivel mediu. Am motiv de ingrijorare?
  Tin sa mentionez ca vara trecuta am lucrat ca programator la o firma din Braila pentru a strange niste bani pentru Los Angeles.

 48. am o intrebare . am facut aplicatia si am trecut viza de tip B1/B2 adica afaceri /turism . este vreo problema daca eu merg doar pt turism ? deoarece am fost indus un pic in eroare cu viza turism /tratament medical . adica eu nu am nevoie de tratament medical . crede-ti ca este vreo problema ? si daca da ce as putea remedia ? multumesc

   1. mai am o intrebare ? dupa obtinerea vizei de turist , si vrei sa pleci si a doua oara in sua (de exemplu in alt stat) , mai trebuie facute alte demersuri inainte de plecare ? sau pur si simplu te urci in avion si pleci

 49. Buna ziua,

  Daca vreunul dintre cititorii dvs. s-au programat de curand pentru un interviu de obtinere a vizei turistice, imi poate spune va rog care e perioada de asteptare curenta?
  Multumesc anticipat!

 50. Buna ziua,
  Eu vreau sa plec intr-o scurta vacanta in SUA (cu fiica mea, ea are viza pe 10 ani, mai demult)si urmeaza sa aplic pentru viza. Sunt vaduva, am 62 de ani, nu vorbesc engleza dar inteleg cate ceva. Mi-e teama de interviu. mi-am propus sa invat raspunsuri la intrebari pe care le-am vazut date ca exemplu in aceste comentarii. Oare o sa aiba intelegere consulul american fata de mine?

  1. Buna ziua, atat timp cat puteti demonstra ca mergeti doar in vacanta nu vad de ce ar fi probleme. Incercati sa fiti cat mai naturala si sa lasati deoparte emotiile. Multa bafta!

   1. Buna. As vrea sa plec anul viitor si eu in AMERICA la o prietena. Trebuie sa. Imi faca ea chemare. Sau pot obține viza usor in romania. Vreau sa raman acolo. Multumesc

    1. Buna! Nu poti folosi viza turistica pentru a ramane in SUA. Intereseaza-te pe site-ul Ambasadei SUA cu privire la conditiile de emigrare. Mult succes!

 51. Salut! Și eu vreau sa obțin viza de turist pentru USA. Doar ca nu știu sa vorbesc engleza. Dar știu spaniola. O sa fie o problema pentru Domnul consul american? Sa fie un motiv de a nu-mi accepta viza? Am contract indefinit, pot sa duc o copie fără sa am nici o declarație/adeverință de la patronul meu?

 52. Buna ziua. Ma intereseaza daca stiti dvs., in caz de refuz al vizei de turist, in cat timp se poate reaplica, in cazul in care situatia aplicantului se schimba? foarte multa lume imi spune ca ar fi nevoie sa astept 6 luni, dar pe site-ul ambasadei nu am vazut nici o precizare de genul acesta. la concret, pot sa reiau aplicatia dupa o luna de zile, sa zicem?

  1. Bună, Alina! Unul dintre cititorii noștri a fost într-o situație similară și el spunea că trebuie să aștepte cam 3 luni de zile. Sfatul meu este să suni la Ambasadă și să afli concret care este perioada de așteptare. Multă baftă!

 53. Buna, eu sunt in Spania de 14 ani, as vrea sa merg in California vara viitoare(cand voi implini 18 ani) 3 saptamani la un curs de engleza, ce sanse de a obtine viza as avea?

  1. Buna, asa cum mentionam si in alte comentarii, decizia de a acorda sau nu viza unei persoane tine strict de consulul cu care ai interviul si de cat de pregatita te prezinti la interviu. Multa bafta!

 54. Buna ..am si eu o intrebare ..am o verisoara care este de 12 ani in Sua .e cetatean american .si as dori sa merg in vizita .problema e in felul urmator .eu momentan nu am servici ..dar am cont in banca .am parintii aici si logodnicul meu aici ..cum as putea obtine viza de turist ?.menționez faptul ca am fost in 2013 la interviu si am fost refuzata pe motiv ca nu am legaturi puternice cu Romania. Mulțumesc.

    1. Buna. Sfatul meu este sa incerci din nou si sa pregatesti cat mai multe dovezi care sa ateste ca te intorci in Romania. Multa bafta!

 55. Buna,mi-a placut articolul tau , foarte detaliat … dar imi este frica de interviu … are loc in englea sau in romana , cu un roman sau cu un american ?
  Fiind minor si mergand doar cu un parinte eu voi mai fi interveviat , sau va fi doar el ?

  1. Buna! Multumim pentru feedback si ne bucuram ca ai considerat articolul util. Viza se acorda individual, deci, automat, si interviul va fi individual. In cazul meu, consulul era american si interviul a fost sustinut in limba engleza si, din ce am observat, majoritatea consulilor erau americani. Asa ca, ar fi bine sa te pregatesti pentru un interviu in engleza. Lasa emotiile deoparte, pregateste-ti un discurs coerent care sa contina motivul pentru care vrei sa obtii viza si sa calatoresti in SUA si nu ar trebui sa ai probleme. Multa bafta!

   1. La ambasada SUA,orice ofițer fie american vorbește si limba romană.Poate fi roman sau american,cel ce ia interviul.Nu toată lumea ce solicita o viza pentru sua(mai ales viza turistică)știe engleză.Se vorbește si românește.

    1. Eu am auzit doar consuli vorbind in limba engleza cand am fost la interviu 🙂 Insa nu va contrazic, este foarte plauzibila si varianta dumnevoastra.

 56. buna am fost la interviul de la consulat si din pacate am fost refuzat in acordarea vize asa cum au mai fost si altii inaintea mea am inteles ca trebuie asteptata o perioade de 3 luni pt o noua cere de viza .au fost persoane care mergeau in vizita la copil pt 15-30 de zile si au fost refuzati .Ce trebuie sa mai fac ?astept o perioada de timp?

  1. Bună, Robert! Cel mai sigur ar fi să te interesezi pe site-ul Ambasadei SUA dacă există această limită de timp până să poți aplica din nou. Multă baftă!

 57. buna ziua ,as dori sa fac un pasaport biometric,si sa obtin o viza pe 10 ani pentru emigrare USA L.A. intrebare este necesar ca la consulat sa dau numele persoanei la catre ma duc.persoana este VIP ,este necesar sa am invitatie,se poate fara?! doresc foarte mult sa obtin viza desi el mi a dat voie sa dau numele chear si telefonul pentru ca persoanele consulare sa mi acorde viza.

  1. Bună ziua. În primul rând, pentru emigrare, veți avea nevoie de alt tip de viză, nu de B1/B2. Găsiți pe site-ul Ambasadei SUA toate tipurile de viză și cerințele necesare pentru fiecare în parte. Din păcate, pentru acest tip de viză, nu vă pot oferi informații concrete despre invitație, întrucât nu m-am confruntat cu această situație. Multă baftă!

 58. Buna am o prietena in America Ce fel de invitatie este mai buna pt a avea mai multe sanse de a primi viza b1/b2 eu detin o afarece in uk si propietate in ro

  1. Buna, o scrisoare de invitatie ar trebui sa fie suficienta. Poti citi mai multe pe site-ul Ambasadei SUA. Multa bafta!

 59. Buna, am 20 de ani, momentan sunt stabilit in U.K si muncesc aici dar a-și vrea sa merg in S.U.A pentru un viitor mai bun, adica sa muncesc acolo, ce sanse a-și avea sa obțin viza? Mulțumesc !

  1. Bună Iulian,

   Pentru a merge să muncești în SUA îți trebuie alt tip de viză. Articolul este despre obținerea vizei turistice și de afaceri, însă pe site-ul Ambasadei SUA poți vedea care sunt condițiile pentru obținerea vizei de lucru. Multă baftă!

 60. Hello,

  Am si eu o intrebare, adica, cer o parere. In 2008 am solicitat viza de turist ptr care am primit refuz. (19 ani aveam)
  Dupa aceea, in 2010, am solicitat viza de munca (WORK and TRAVEL), am primit de 2 ori refuz. (21 ani).
  Probabil eram prea tanar ….fara legaturi puternice cu Romania..

  Acum, dupa 6 ani de la ultima aplicare, vreau sa incerc din nou viza de turist. Situatia mea s a schimbat radical…detin firme, proprietati, etc….deci am o legatura directa si stransa cu Romania

  Cam ce sanse as avea sa obtin viza de turist in situatia mea de mai sus ?

  Multumesc !

  1. Bună! Acordarea vizei este destul de subiectivă și ține strict de consulul care intervievează. Cred că dacă prezentați toate documentele necesare, dar și o justificare validă a motivului pentru care doriți să obțineți viza nu ar trebui să fie o problemă. Multă baftă!

   1. Multumesc frumos pentru incurajari. Sper sa fie ok.

    In cazul in care o sa aplic, o sa postez rezultatul.

    Sper sa fie unul pozitiv !

    Numai bine !

    1. Hello !

     Revin cu o intrebare: viza pe care vreau sa o solicit….B2…de turist..se acorda pe 10 ani ? sau se poate acorda si pe mai putin timp ? Stiam ca vizele se acorda si pe 6 luni….1 an….5 ani…sau 10 ani…dar nu stiu pentru care tip de viza in parte….

     Multumesc !

    2. Hello,

     Viza pe care o solicit, se va acorda pe 10 ani? stiu ca anumite vize se pot acorda pe 6 luni….1 an…5 ani sau 10 ani.
     In cazul B2…pe cat timp va fi acordata?

     Merci !

     1. Bună Dan,

      Eu am obținut viza B1/B2 pe 10 ani, însă ea poate fi acordată și pe o perioadă mai mică de timp. Tind să cred că este decizia consulului pe ce perioadă acordă viza. Multă baftă!

     2. Eu prima data am primit pe 1 an cu o singura intrare iar ulterior am primit pe 10 ani iar dupa puțin timp a primit și sotia (10 ani)și copilul (5ani)

     3. DAN
      14 iulie 2016 la 12:04
      Hello.

      Am fost la interviu. Totul a fost ok. Am obtinut viza (b1/b2) pe 10 ani.

      Intrebarile au fost….unde mergi, unde o sa stai, cat timp, cu ce te ocupi, ce salariu ai, ai prieteni in US, cine plateste calatoria in US. Am raspuns sincer la toate intrebarile (si da, am prieteni in State, am zis ca da). Deci 3 refuzuri de viza am avut…si acum am avut succes, dupa cativa, normal.

      Multumesc mult pentru tot si succes la toata lumea ! Merita sa incercati chiar daca ati avut refuz de viza in trecut.

     4. Felicitari, Dan! Ne bucuram ca ai obtinut viza 🙂 si multumim pentru detalii. Sunt sigura ca ii vor ajuta pe cei care se pregatesc pentru interviu!

     5. Salutare,

      Din nou va deranjez cu o intrebare: acum daca am obtinut viza pe 10 ani, in sept o sa fiu plecat la Miami 2 saptamani.
      Dupa ce ma intorc, pot sa plec in Decembrie la NY ? Sau trebuie sa stau 6 luni in Romania….si abia dupa aia pot sa plec iar?

      Multumesc !

     6. Buna,

      Din cate stiu eu, nu exista o limitare de 6 luni pana poti intra din nou in SUA, insa cel mai sigur ar fi sa te interesezi pe site-ul Ambasadei. Acolo ar trebui sa gasesti daca exista o astfel de limitare.

      Zi faina,
      Malina

     7. Asa stiam si eu, ca trebuie sa astepti 6 luni. Eu am fost in august acolo si am stat 2 luni, intentionez sa merg iarasi in mai-iunie. Dar cel mai bine intrebi la ambasada si daca afli, lasa un comentariu si aici.

 61. buna ziua as dori sa stiu cum trebuie sa fac sa i pun si copilului de 5 ani viza.eu si sotia avem viza.va multumesc

 62. Buna, am 21 de ani, pot sa obtin viza daca la moment nu lucrez si nu sunt studenta?vreau sa vizitez rudele in sua (parintii imi acopera cheltuielile) dar imi este frica de refuz.

  1. Buna, nu trebuie neaparat sa lucrezi ca sa poti obtine viza. Daca poti demonstra ca nu intentionezi sa ramai acolo, ci doar sa vizitezi SUA nu ar trebui sa ai nicio problema in obtinerea vizei.

 63. Trebuie sa primesc o invitație din USA pt. Fica mea de 11 ani. Ce pașaport trebuie sa scot.? Merge și cel temporar? Mulțumesc.

  1. Bună Alexandru! Invitația nu este neapărat necesară. Din câte știu poți obține viza și pentru pașaportul temporar, dar este recomandabil pașaportul pe 5 ani.

    1. Am vazut cazuri cand viza s-a acordat si pentru pasaport temporar, nu cred ca va fi o problema pentru fiica dumneavoastra. In mod normal, daca viza este acordata pe 10 ani, la momentul schimbarii pasaportului se va pastra si pasaportul vechi cu viza si se vor prezenta ambele documente la intrarea in SUA.

 64. Buna Ziua scuze de deranj ,

  Sunt minora 17 ani si as vrea sa merg in America si sint născuta in România si as vrea sa știu cum sa fac sa merg.
  Va aștept răspunsul mulțumesc frumos

  1. Bună! Detaliile despre obţinerea vizei le găsești în articol, iar sfatul meu este să citești și pe site-ul Ambasadei SUA care sunt condițiile pentru minori. Multă baftă!

 65. Buna Malina
  Am atasat aici adresa de mail. As dori tare mult sa vorbesc cu tine,o persoana care a trecut prin toti acesti pasii si stie clar negru pe alb cum merg lucrurile. astept un mail de la tine .
  Cu respect, Cristina

 66. buna ziua, as vrea sa va intreb as avea norocu sa iau visa daca ma duc la unchiu meu in america in vizita pe 2 luni ca sunt elev si nu am proprietati numai extras de la banca si adeverinta ca sunt la scoala o zi buna va multumesc

  1. Bună ziua! Da, puteți aplica pentru viza turistică, cred că v-ar ajuta o scrisoare de invitație de la unchiul dumneavoastră. Găsiți mai multe detalii și pe site-ul Ambasadei SUA în România.Multă baftă!

 67. Buna ziua.. imi cer scuze ca va derangez, as vrea sa stiu daca pot obtine si eu o viza de turist pt toate familia eu sunt din Nigeria dar am permis de sedere membru de familia al iunion eurpeana , sotia mea si copilul sunt cetățenia romani, ce sansa am sa mi obtine viza pt familia mea?

  1. Bună ziua! Da, puteți aplica pentru viza turistică în România, chiar dacă sunteți cetățean nigerian. Aplicația pentru viză trebuie să fie individuală pentru fiecare membru al familiei care va călători în SUA. Multă baftă!

 68. buna ziua,

  Aveti ideea daca se poate aplica pt viza de turist si in cazul persoanelor cu cetatenie romana insa cu domiciliul in UK. Desi am buletin si pasaport cu adresa de Romania, locuiesc impreuna cu familia, muncesc si toate veniturile mele sunt din UK.
  PS: eu ma gandeam sa imi cumpar bilete de la agentie de turism dupa ce imi iau viza (daca imi da bineinteles) sa nu raman cu 1500 euro platiti pt vacanta si sa nu pot merge din cauza vizei. Ceva sugestii ?

 69. buna ziua, eu is elev si as vrea sa merg in america la unchiu meu ce decumente miar trebui pt interviu , si daca am sanse sa iau visa o zi buna multumesc.

 70. Buna! Am un copil minor care ar vrea sa viziteze America fara noi,parintii, impreuna cu niste prieteni de familie.As vrea sa stiu pe ce nume (al meu sau al copilului) trebuie completata chitanta de dupa achitarea platii pentru viza

  1. Bună, Raluca! Din câte știu, chitanța trebuie să fie plătită pe numele persoanei care solicită viza. Multă baftă!

 71. buna vreau sa aplic pt visa de turist dar imi teama de un refunz deoarce am avut o viza j1 pe un an de zile dar m-am intors la timp si in iule fac un an de cand am venit. Am un job de cateva luni(lucrez la afacerea familiei ) am si un extras de cont bun.crezi ca am sanase de a primi viza pe 10 ani? vreau doar sa vizitez ca nu am putut sa vizitez tot ce mi-am propus.Stiu ca in ds form trbeuie completat o adresa gen unde vei locui pe timpul sederi, este neaparat necesar, asta ar insemna sa imi rezerv un hotel fara sa am visa.Consulul va zice ceva oare ca am facut rezeravere fara sa am viza ? Multumesc

  1. Bună! Nu cred că ai de ce să îți faci probleme atât timp cât ai toate documentele necesare. Îți poți face o rezervare cu anulare gratuită ca să nu fii nevoită să plătești cazarea fără să știi dacă ai obținut viza. Multă baftă!

 72. Buna ziua…interviul in ce limba se desfasoara?in engleza? Daca nu cunoastem bine engleza putem sa nu obtinem viza?Multumesc …..

  1. Bună ziua! De obicei interviurile sunt ținute de consuli americani și chiar dacă mai știu câteva cuvinte în limba română, nu cunosc limba la nivel conversațional. Așa că, cel mai probabil, trebuie să știți limba la nivel conversațional. Multă baftă!

  1. Bună! Din câte îmi aduc aminte eu nu l-am avut semnat și ștampilat, l-am scos din aplicația Home Bank a băncii unde am contul. Multă baftă! 🙂

  2. De regula eu recomand tuturor sa se fereasca de documente descarcate de pe orice sistem online sau primite prin email si tiparite.
   De multe ori acestea sunt usor de falsificat si decat sa riscati sa generati o situatie de dubiu in timpul interviului, va recomand sa aveti extrasele de la banca tiparite la ghiseul bancii, semnate cu pix sau stilou ALBASTRU si cu stampil alor aplicata.
   De asemenea, extrsele sa fie ISTORICE, nu de moment. Adica sa nu fie afisata suma disponibila in cont IN ACEA ZI< ci sa va arate istoricul de depunari/ridicari din ultimeel 6-12 luni, tocmai pentru a dovedi ca e un cont folosit si des alimentat.

   1. Multumim pentru sfaturi! Eu am descarcat extrasul online si nu am avut nicio problema la interviu. Cred ca este constienta toata lumea ca suntem intr-o era a online-ului si trebuie sa ne adaptam 🙂

 73. Am si eu nevoie de viza pentru america dar ma duc doar in vizita …imi trebuie adeverinta de la locul de munca?

  1. Ai nevoie de viză de turist, iar toate informațiile despre cum o poți obține le găsești în articol. Multă baftă!

 74. Buna ziua. Locuiesc cu familia in UK de aproape 2 ani. Vreau sa merg eu si sotul in vacanta in America. Intrebarea mea este cum pot obtine viza? Trebuie sa merg la ambasada din Romania? Nu am pasaport de UK. Multumesc

  1. Bună, Cristina! Viza turistică se poate obține și de la Ambasada SUA din UK, dar trebuie să verifici pe site-ul lor care sunt condițiile de eligibilitate. Multă baftă!

 75. Vezi ca derutezi lumea.
  Pasaportul in general trebuie sa fie valabil 6 luni de la data iesirii din US.
  Pentru viza trebuie Pasaport cu valabilitate standard. Adica nu cel temporar.

  1. Eu știu cazuri care au obținut viza cu pașaport temporar. Crede-mă că nu aș fi publicat informația asta dacă nu era verificată. Poate s-a schimbat ceva între timp, dar la momentul la care am obținut eu viza, se putea obține și pentru pașaport temporar.

   1. Eu am obtinut viza de turist cu pasaport temporar. Valabilitatea vizei a fost de un an si a depasit valabilitatea pasaportului. Este posibil, dar nu recomandat.

 76. Multumesc Malina chiar acum am ajuns acasa de la Ambasada Americană din Madrid toate informatile despre viză sunt pe internet pe saitul ambasadei nici o informatie nu se da fără intrevista de fapt la intrevista mergi să soliciti viza

    1. Buna tuturora de pe site! Eu sunt in Madrid(muncesc si locuiesc aici de 8 ani). Ca sa pot merge in vacanta in New York la o verisoara trebuie sa mi scot viza de turist de la ambasada SUA din Madrid? Multumesc anticipat.

 77. Buna, in primul rand îmi cer scuze dacă mesajul s-a trimis de 2 ori…Mici probleme cu internetul și telefonul.
  ÎNTREBĂRILE MELE SUNT:
  Pot sa obțin visa turistica în Los Angeles dacă eu studiez in present de un an în Londra. Ar fi cadoul meu promis (în caz ca obțin visa normal ) pentru 18 ani. Adică as obține visa mai ușor de aici pentru ca am fost eleva lor (vorbind ca pentru acea perioada care va urma….octombrie….).
  ȘI DACĂ o primesc urmează ULTIMA ÎNTREBARE : dacă m-as angaja în Los Angeles (pentru experiență și m-as întoarcă înapoi acasă normal) deja fiind acolo…Și angajatorul mi-ar da acea scrisoare de angajare sau recomandare sau nu știu Cum se numește în acest caz (când sunt deja acolo și nu provin de la o alta firma)….as putea sa rămân legal pentru perioada acea de experiență. … întrebarea este despre acea scrisoare…m-ar proteja legal,nu? Nu as vrea sa mă trezesc data afară din tara..crezând ei ca am vrut sa profit de visa.
  Sper ca intebarile mele au sens și le înțelegi ușor. ..Pentru ca sunt foarte nerăbdătoare. .Și de vacanta ..Și de răspunsul tău.
  Mulțumesc!

  1. Bună! Nu îmi este foarte clar care sunt întrebările tale :). Vrei să știi dacă poți obține viza turistică pentru SUA în Londra și dacă te poți angaja în perioada în care ești în SUA? În acest caz, viza se poate obține și în Londra, va trebui să verifici pe site-ul Ambasadei SUA din UK care sunt condițiile. Nu te poți angaja dacă tu ai obținut viza turistică, va trebui să obții viză de muncă. Mult succes!

 78. BUNA ZIUA!LUCREZ IN ITALIA,MILAO SI DORESC OBTINEREA UNEI VIZE CATRE SUA ,E POSIBILA OBTINEREA DE LA AMBASADA DIN MILANO SAU TREBUIE SA VIN LA BUCURESTI?TAXA UNDE SE VA PLATI ITALIA SAU ROMANIA?MULTUMESC

  1. Bună ziua! Puteți obține viza și în Italia, însă sfatul meu este să vă informați de pe site-ul Ambasadei SUA în Italia care sunt condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a obține viza.

 79. Buna ziua…poate cineva sa ma lamureasca daca pot obtine viza pentru sua daca am facut puscarie in Romania?matusa mea,verisoara mea locuiesc in sua au cetatenie si mama mea e tot in sua dar cu viza,eu am sanse sa primesc viza?

  1. Bună, din păcate nu am răspunsul la această întrebare, însă bănuiesc că se va ține cont la Ambasada dacă ai cazier. Te sfătuiesc să te interesezi direct pe site-ul Ambasadei. Multă baftă!

 80. Buna
  Deci situatia este astfel:Am un frate in Sua,are green card,este cu sotia in state,eu fiind student anul 2 vreau sa aplic la viza b2,care sunt sansele mele reale sa obtin aceasta viza.?

  1. Bună Dan! Șansele tale de a obține viza sunt determinate de prezentarea tuturor documentelor necesare pentru obținerea vizei și de felul în care îți justifici intenția la interviul de la Ambasadă. Multă baftă!

 81. Buna ziua.Am viza turistica pt SUA pe 10 ani. Am fost de trei orI in SUA. Ultima data am intrat in 21 august 2015 si m-am intors in 9 Decembrie 2015 desi mi s-a dat dreptul sa stau pana in 22 February 2016(adica 6 luni). Am in SUA un nepotel de 5 luni pe care l-am ingrijit. Acum in 2016 pot sa mai merg sa o ajut pe finca mea, e vreo restrictie anume, cat, la ce interval de timp dupa ultima vizita in SUA mai pot intra in State? Intotdeauna mi-au Dat voie 6 luni dar am stat de doua ori doar cate o luna iar acum ultima data 3 luni jumatate. VA rog sa imi raspundeti. VA multumesc.

  1. Bună ziua. Din păcate nu vă pot oferi informații despre perioada pe care o puteți petrece. Sfatul meu ar fi să vă interesați direct la Ambasada SUA, fie pe site, fie sunând la Relații cu Publicul. O zi frumoasă în continuare!

 82. Buna!Am vrea sa plecam si noi in state,in vacanta,cu doi copii minori.In principiu la Disneyland.Intrebarea numarul unu ar fi: copiii au nevoie de completarea unui formular individual sau exista categoria de a adauga si copiii?Intrebarea numarul 2; trebuie sa imi fac o rezervare la hotl inainte sa ma duc la viza?Sau dupa ce se acorda viza,deoarece eu vreau intai sa fiu sigura de viza,apoi sa ma ocup de rezervari,,etc……….Multumesc mult!

  1. Bună Mary! Viza se obține individual, asta înseamnă că va trebui să o obții și pentru copii. Sfatul meu este să citești mai multe pe site-ul Ambasadei SUA pentru a vedea dacă sunt condiții speciale pentru acordarea vizei pentru minori. În legătură cu rezervările pentru cazare, nu există un răspuns standard, însă cred ca ajută să prezinți și o rezervare. Poți alege să faci o rezervare cu anulare gratuită pe site-ul Booking. Îți stau la dispoziție dacă ai nevoie și de alte informații. Multă baftă!

 83. Buna. Am cautat pe internet si nu am gasit raspuns. Poate voi stiti cu cat timp ianinte de calatoria in US trebuie sa aplic pentru viza si pe cati ani aceasta viza este valabila. Visa de turist non imigrant. Merci anticipat penru raspunsuri!!

  1. Bună Cristina. Procesul de obținere a vizei durează în jur de 10-14 zile, dar sfatul meu ar fi să aplici pentru viză cu cel puțin 1 lună înainte. Viza turistică este valabilă timp de 10 ani de la data obținerii ei. Sper că ți-au fost de folos informațiile acestea. Multă baftă!

    1. Buna Laura, in majoritatea cazurilor viza turistica B1/B2 se acorda pe 10 ani, asa cum este mentionat si pe site-ul Ambasadei. Evident, exista si cazuri exceptionale in care se acorda pe o perioada mai scurta de timp.

 84. buna seara.am primit recent o invitatie cu o oferta de serviciu in Arizona.pot sa obtin viza doar pentru o perioada de timp apoi sa o reinnoiesc.vrea sa mentionez ca nu am propietati sau conturi in banca.va multumesc

  1. Bună Ramona, în această situaţie îţi trebuie viză de muncă, întrucât cea turistică nu poate fi folosită în acest scop. Pe site-ul Ambasadei SUA găsești toate informațiile necesare pentru procedura pe care trebuie să o urmezi. Multă baftă!

 85. buna, am o intrebare, logodnicul meu este america iar anul acesta ne’am propus sa ne casatorim! ce sanse am sa obtin viza dupa casatorie tinand cont de faptul ca eu sunt casica si nu am proprietati pe numele meu? astept un raspuns, multumesc anticipat!

  1. Bună, Adelina! Așa cum am menționat și în răspunsurile precedente, obținerea vizei este subiectivă și depinde de fiecare consul în parte. Sfatul meu este să te prezinți pregătită cu toate documentele necesare și cu o justificare clară a motivului pentru care vrei să călătorești în SUA. Multă baftă!

 86. Buna seara,suntem o familie compusa din doi adulti si doi copii(5 si 13 ani),dorim sa facem o excursie in SUA de 14 zile la MIAMI si in ORLANDO la DISNEYLAND in vacanta de iarna a copiilor din 2016(incepand cu 20 decembrie).Ce sfat ne dai ca sa putem pleca tinand cont ca suntem toata familia.Nu as cumpara biletele de avion pana nu avem viza.Multumim.

  1. Bună ziua. Sfatul meu ar fi să vă pregătiți toate documentele necesare și enumerate și pe site-ul Ambasadei SUA și să vă prezentați pregătiți la interviu, explicându-le consulilor care este traseul pe care vreți să îl faceți. Multă baftă și vă stau la dispoziție dacă aveți nevoie de alte informații!

  2. Buna ziua
   Sunt pe formular la un moment dat niste intrebari de genul la cine te duci,persoana de contact,adresa unde vei sta… Cum treci de pasii astia in masura in care vreau sa plec in vacanta pe cont propriu la Disneyland si in Miami dar nu am rezervat inca nimic ferm pana nu obtinem viza
   Multumesc!

   1. Bună ziua! Sfatul meu ar fi să vă faceți o rezervare temporară (cu anulare gratuită pe Booking.com) și să prezentați rezervarea aceea în momentul interviului pentru obținerea vizei. Din câte îmi amintesc, câmpurile din formular nu sunt obligatorii.

 87. Bună Bianca. Eu sint de părere ca nu trebuie să îți faci griji pt viza. Sint și ei tot oameni.Trebuie sa fii foarte calma și sincera și ai toate șansele.Eu am fost cu soția și copilul și nu am avut nici o problemă. Eu oricum Îți doresc succes. Chiar merită.

   1. Bună ziua. Nu, interviul este individual. Puteți merge împreună la Ambasada, însă veți susține interviurile individual.Multa baftă!

   1. Bună, Luminita! În articol vei găsi pașii necesari pentru obținerea vizei turistice, iar apoi trebuie să îți iei biletele de avion și să îți rezervi cazarea.

 88. Buna ziua. Sunt o mama singura, traducator autorizat, inregistrata la ANAF cu profesiune liberala. Baietelul meu are 13 ani. Impreuna am facut anul trecut o excursie la Viena si una la Londra. In 2016 dorim sa vizitam New York-ul. Ce sanse am sa primim amandoi viza turistica. Nu detin proprietati, doar o masina, si sunt trad. autorizat de MJ cu CIF. Va multumesc mult!

  1. Bună ziua. Părerea mea este că nu aveți de ce să vă faceți probleme pentru obținerea vizei, atât timp cât prezentați toate documentele necesare și o justificare validă a motivului pentru care aveți nevoie de viză.

 89. Buna!Ma aflu in Spania impreuna cu iubitul meu,ambii cu pasaport biometric(mentionez ca suntem moldoveni).Dorim sa obtinem o viza tip B2 pentru o vacanta de o luna in NewYork.El are o firma pe numele lui si actele necesare care confirma acest lucru,eu insa nu am nimic pe numele meu,sunt somera.Care sunt sansele pentru a primi viza daca aplicam la ambasada SUA din Madrid?

  1. Buna Daniela, din pacate nu iți pot da un procent pe care să te poți baza pentru obținerea vizei. Procesul este subiectiv și depinde foarte mult de fiecare consul in parte. Sfatul meu este să vă prezentați cu toate documentele necesare și să aveți o justificare validă pentru motivul pentru care vreți să mergeți în New York. Multă baftă!

 90. Vreau sa merg ma viza dar imi este teama…am 26 de ani casatorita 2 copii dar nu lucrez nu am proprietati pe numele meu …ca asa am si casa si masina si detoate

  1. Buna Raluca, nu cred ca are de ce sa iti fie teama. Daca prezinti toate documentele necesare si o justificare valida cu privire la motivul pentru care vrei sa vizitezi SUA nu cred ca or sa fie probleme cu obtinerea vizei. Multa bafta!

 91. Ciao,aș avea o intrebare, dacă lucrez în Italia cu contract indeterminat, ce adeverință mai trebuie de la angajator, să presupunem ca nu vreau să știe el,nu e de ajuns salar lunar + extract de cont,precum ca lucrez?

  1. doresc sa obtin viza pt. SUA, ca turist, merg in canada de 9 ani, am fost si in mexic, impreuna cu fiica mea care este stabilita in canada, casatorita, copii si cetatenie. cumnata ei locuieste in sua – detroit, poate sa-mi trimita invitatie. pasaportul meu expira in noiembrie 2016, pot sa-l schimb? multumesc

   1. Buna ziua, puteti aplica pentru viza si daca o obtineti se va transfera viza pe noul pasaport sau veti prezenta pasaportul vechi cu viza alaturi de pasaportul nou.

  1. Buna Olga, cel mai bine este sa te interesezi pe site-ul Ambasada SUA. Acolo vei gasi toate informatiile de care ai nevoie si toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Mult succes!

 92. salut! vreau sa merg in Miami in martie 2016 pentru 4 zile sa asist la ultra music festival. locuiesc in UK de peste un an de zile. pot obtine viza de vacanta de aici, din UK? daca da, cui trebuie sa ma adresez?

 93. am primit viza de turist SUA timp 10 ani, 6 luni pe an! Am plecat din septembrie in SUA, cat pot sa stau in SUA tinand cont ca este aproape sfarsit de an si viza mea e de 6 luni/an/ trebuie sa ma intorc la sfarsitul anului in tara? Vreau ca anul viitor sa mai merg alte 6 luni!! astept un raspuns, multumesc !

  1. Buna Ana! Din ce mi-ai scris tu inteleg ca poti sta 6 luni in US, ceea ce inseamna ca te-ai putea intoarce in martie anul viitor, daca ai plecat anul acesta in septembrie.

 94. Buna seara! Am mare nevoie de ajutor. Situatia sta in felul urmator: am pasaport temporar, am studii universitare(medic), dar nu sunt angajata; nu am proprietati pe numele meu si nici extras de cont; vorbesc engleza fluent. Doresc sa aplic pentru o viza B2, sunt necasatorita, parintii mei traiesc in Bucuresti si am toate intentiile sa ma intorc in tara dupa 14 zile. Ce sanse credeti ca am sa obtin viza in aceste conditii?

  1. Buna Laura! Decizia daca primesti sau nu viza o ia strict consulul, cred ca ar ajuta daca ai avea biletele de avion dus-intors sau confirmarea cazarii pe perioada celor 14 zile. Mult succes!

 95. Buna!pot obtine viza de turist daca am fost in America cu internship?am venit de 3 luni si as vrea sa aplic.am vreo sansa chiar daca momentan nu am un job?ma gandeam sa aplic impreuna cu parintii mama avnd o firma de transporturi si tata lucarnd in germania de 20 de ani.ar fi vreo sana asa?

  1. Buna, din pacate nu iti pot raspunde la intrebare. Totul depinde de decizia consulului. Sfatul meu este sa iti pregatesti dosarul cat mai complet si sa te prezinti la interviu.Succes!

 96. Daca locuiesti si muncesti in Italia,unde trebuie sa mergi sa optii viza pt SUA??trebuie sa mergi in Romania sau se poate optine si din Italia????

 97. Buna! Am si eu o nelamurire, parintii mei vor sa ceara viza de turist, dar nu stiu cum sa procedeaze ca sa mearga impreuna la interviu. Aplicatia o completeaza fiecare separat? Sau exista posibilitatea sa completeze o singura aplicatie? Daca o fac separat cum se pot programa impreuna la interviu? Multumesc anticipat

  1. Buna, viza se obtine individual, deci parintii tai trebuie sa completeze separat formularul de inscriere. Programarea la interviu va fi tot individuala, dar isi pot alege ore apropiate atunci cand efectueaza programarea. Sper ca ti-a fost de folos aceasta informatie.

   1. Intrebare suplimentara legata de acest subiect: cand se face programarea la interviu poti alege tu ziua in care sa mergi la ambasada? Pe mine ma intereseaza sa merg cu prietenul meu, dar nu stiu daca vom fi programati in aceeasi zi. Exista posibilitatea de a alege tu cand sa fii programat?

    Multumesc anticipat!

 98. Buna! vreau sa aplic pentru viza USA. problema este ca eu lucrez de o luna de zile si am un salar de 2700 ron.In cont am undeva la vreo 5000 euro, am pasapoartele anterioare cu viza de munca pe Olanda si viza de turist pe Anglia si multe alte iesiri si intrari in tara fara sa am niciodata interdictie.Am o casa pe numele meu.Vreau sa stiu, cu cat timp inainte trebuie sa scot extrasul bancar si ce ar trebui sa le zic la interviu? ca ma asteapta cineva acolo, ca stiu pe cineva in state? tin sa precizez ca eu vreau sa ma duc in Arizona sa vizitez Grand Canyon’ul. Va rog sa ma sfatuiti si pe mine. PS: poate verifica de cat timp lucrez ???
  multumesc mult!

  1. Buna Adrian, eu am avut extrasul de cont pe ultimele 3 luni cand am fost la interviu, insa nu mi l-au cerut. Am avut si actul de proprietate, dar nici pe acela nu l-au cerut. In schimb, mi-au verificat adeverinta de la angajator. Sfatul meu este sa ai cu tine toate aceste acte, in caz ca ti se cer la interviu. Sper ca ti-a fost de folos raspunsul.

   1. Mersi pentru raspuns Malina. Eu ma refeream cu cat timp inainte sa te duci la ambasada, ai scos extrasul de cont??? Ei poate sa verifice de cat timp lucrezi??? eu am inteles ca iti trebuie minim 3 luni de cand lucrezi. Pe tine te-a intrebat unde te duci, de ce ai ales destinatia aia etc ??? Te rog sa imi raspunzi la fiecare intrebare daca esti draguta. Vreau sa fiu pregatit pentru interviu. Multumesc. Astept raspunsuri si de altii care au mai fost la interviu.

    1. Buna Adrian, extrasul l-am scos dupa ce m-am programat la interviu. Iti trebuie adeverinta de la angajatorul curent, dar nu stiu sa iti spun daca trebuie sa ai minim 3 luni, ar trebui sa fie pe site-ul ambasadei conditiile astea. Eu am plecat in interes de serviciu si poate din acest motiv interviul a fost mai usor, dar m-au intrebat destinatia, la ce hotel o sa stau, organizatorul workshop-ului etc. Sper ca ti-au fost de folos detaliile acestea 🙂

     1. mersi de raspuns. Astazi am completat formularul DS-160 si am platit si taxa la BRD. Sunt angajat ca agent de turis. Acuma eu nu stiu cum Dumnezeu sa fac, sa fac pentru B1/B2 ca ma duc in interes de serviu sau sa aplic doar pentru B2. Aici am mai multe nelamuriri. Imi trebuie numai decat Adeverinta de la munca sau un contract de munca? pe tine te-a ajutat oameni care i-au comision pentru asta? (ma refer la dosar).Banuiesc ca pune intrebari , de ce te duci acolo, ce faci acolo, ce vrei sa vizitezi, etc.Si inca ceva, tu cand ai aplicat pentru viza de turist,in ce an? . Poate poti sa imi raspunzi mai repede ca sa ma mai uit odata peste formularul DS-160 si sa modific unde n-am facut bine. Poate imi poti lasa o adresa de emal, sau ceva.multumesc mult pentru raspunsuri

     2. Buna Adrian, eu am aplicat pentru B1/B2 pentru ca m-am dus in interes de serviciu. M-am prezentat la interviu cu adeverinta de angajat de la compania pentru care lucrez, nu m-a ajutat nimeni cu dosarul, l-am intocmit singura pe baza informatiilor de pe site-ul Ambasadei. Intr-adevar la interviu esti intrebat care este scopul calatoriei, cat dureaza calatoria, la ce hotel o sa stai, daca stii persoane in US etc. Eu am aplicat pentru viza in 2013. Multa bafta, iti stau la dispozitie daca ai nevoie de alte informatii.

     3. eu gata, am completat formularul ds-160. Eu sunt agajat de curand cu un salar de 2700 lei brut la o firma de turism, numai ca nu plec in interes de serviciu. deci o sa am o adeverinta cam micuta ce este drept, dar in formular mai era deca daca am mai lucrat anterior, eu am raspuns ca nu, pentru ca nu am lucrat pentru nimeni altcineva, am avut firma mea dar nu aveam cum sa completez, ca peste tot eram eu. am sa aduc si bilantul ala , poate o sa-mi fie de ajutor.Am printat confirmarea , alb/negru ,dar am emotii sa nu fie buna asa ca am incercat sa dau email confirmation, dar ti-am gasit, n-am primit niciun email pana acum.offf, sunt asa de nesigur pe situatie, nici nu stiu ce sa fac. Actele cine ti le cere, consulul sau ofiterii care sunt la ambasada, cei care ziceai ca iti zice cu ce ai voie sa intri inauntru sau n-ai voie?Tu ce ma poti sfatui, ce ar trebui sa vorbesc, ce sa le zic… in caz de ai mai auzit pe la unu pe la altul. aaa, eu am aplicat pentru b2.

     4. Actele iti sunt verificate de consuli in momentul in care ai interviul propriu-zis. Eu zic sa nu te stresezi ca mie nu mi s-au parut asa inspaimantatori consulii 🙂

     5. Buna Madalina! Acum revin aici ca o persoana care a luat viza pentru USA pe 10 ani. pe 27 octombrie am avut interviul si asta pe 29 octombrie mi-a ajuns pasaportul. Nu eram sigur pe cat imi va da viza, dar cand am vazut ca e pe zece ani, am zis, wow!!! Au cazut cateva persoane care erau in fata mea(imi pare rau pentru ei) dar eu am luat-o. Vreau sa zic ca nu au vrut sa imi ia nici un act nimic.Prima data mi-a vorbit in romana, numai ca s-a incurcat in ceva si nu am inteles-o si apoi i-am zis “ma scuzati” si ea a inceput sa se balbie si atunci am inceput eu sa-i vorbesc in engleza>I-am spus ca nici nu ma gandeam ca este americanca, eu aveam impresia ca sunteti romanca, ca vorbiti foarte bine romana(am incercat sa o ridic in slavi) si de atunci a inceput sa zimbeasca si am facut chiar si glume si la final …. “your visa was approved”
      Multumesc mult Madalina pentru rabdarea si amabilitatea ta.
      Am sa-ti mai scriu cand am sa fiu in State. multumesc inca o data.

     6. Buna Adrian! Felicitari pentru ca ai obtinut viza, sa o folosesti cu placere in toti cei 10 ani! Ma bucur ca informatiile de pe site si sfaturile mele ti-au fost de folos.

      Malina

 99. Buna ziua as avea si eu o întrebare daca știe cineva locuiesc in Franța de 15 ani si eu si soția si am vrea sa cerem o viza de turist pentru a ne căsători in America ce părere aveti se poate obține ușor sau este greu de obținut

 100. Va rog, daca aveți idee, in situația in care ai fost condamnat(alcool la volan, fara incidente) si ai primit o pedeapsa cu suspendare si te afli inca sub incidența ei, este posibil sa nu primesti viza turistică pentruU.S.A.?

  1. Nu inseamna neaparat un refuz de viza, insa va trebui sa declarati in formularul DS-160, la intrebarea specifica “Have you ever been convincted of a fellony?” si in timpul interviului din ambasada uneori se pun intrebari legate de incidentul respectiv.

 101. Sunt rezidenta in spania de 4 ani, am loc de munca si un apartament inchiriat. Iubitul meu pleaca in statele unite. Suntem ceea ce se numeste in spania ” pareja de hecho”. Am semnat la registrul civil un act cum ca impartim locuinta impreuna. As vrea sa stiu daca aplic pentru viza de turist, iubitul meu foind deja in state, e vreo sansa sa imi refuze viza. Astept un rasouns urgent.multumesc

  1. Din pacate nu avem competenta sa va raspundem daca veti primi viza sau nu. Va trebui sa va interesati la Ambasada SUA.

  2. Pana nu exista un act de casatorie legal emis, relatia dvs se poate incadra intr-una din urmatoarele categorii acceptate de ambasada:

   Married: Căsătorit(ă)
   Common Law Marriage: Concubinaj/Coabitare
   Civil Union/Domestic Partnership: Uniune civilă/Parteneriat domestic
   Single: Necăsătorit(ă)
   Widowed: Văduv(ă)
   Divorced: Divorţat(ă)
   Legally Separated: Separaţi
   Other: Altele

 102. Cum poate ambasada SUA sa iti dea viza pe 10 ani, pe pasapoartele noastre simple electronice valabile 5 ani?Multumesc.

  1. Viza este valabila si dupa expirarea pasaportului. Vechiul pasaport va va fi returnat iar la intrarea in SUA veti prezenta ambele pasapoarte: cel curent si cel care are viza.

 103. O intrebare va rog!! Voi ce ati scrs in DS la monthly income in local currency (if employed) accepts only 0-9? multumesc din suflet de ajutor 🙂

  1. ATENTIE: acest field din formularul DS-160 este foarte des prost completat pentru ca, in general, candidatii se gandesc sa puna acolo salariul lunar. Gresit!

   Acolo puneti SUMA tuturor veniturilor dvs dovedibile fiscal: salariul, dividente, chirii incasate, drepturi de autor etc

 104. Buna ! Cum demonstrezi ca pleci in State in interes de serviciu si nu neaparat ca sa te bronzezi ? Iti trebuie vreun act de la munca, ceva ? Multumesc anticipat

  1. Buna Alex,

   Da, trebuie sa duci o adeverinta de la actualul loc de munca, in care sa fie specificat faptul ca pleci in interes de serviciu.

   Iti stau la dispozitie pentru intrebari suplimentare.

   O zi buna,
   Malina

 105. Bună,spune-mi te rog daca stii,cât durează până te programează la interviu după ce plătești chitanta si completezi formularul,e in funcție de solicitări?Ms

 106. Bună, as dori sa știu ce fel de viza am nevoie pentru a merge în state sa lucrez.
  Și dacă îmi puteți spune cam cum as putea cere cetățeni acolo, și cam ce condiții ar trebui sa respect.
  Mulțumesc

  1. Buna Iulian,

   Poti afla informatii despre toate tipurile de vize de pe site-ul Ambasadei SUA. Este cea mai sigura sursa de informatie :). Cat despre obtinerea cetateniei, cred ca tot acolo va trebui sa te interesezi.

   O zi frumoasa in continuare,
   Malina

  1. Buna ziua, cel mai bine ar fi sa va interesati la Ambasada SUA, caci personalul de acolo este cel mai in masura sa va ofere aceste informatii.

 107. Salut ,eu sunt cetatean a Repuplicii Moldova , dar am si pasaport Roman si as dori sa aplic in Romania pentru viza turistica, 2 ani in urma am mai fost in state ccu J1 visa, anul trecut am aplicat din Chisinau pentru viza turistica insa am primit refuz si anul acesta ma gindesc sa aplic din Romania, eu deja am facultatea terminata, cind am fost studenta nu multe am reusit sa vad in State am multi prieteni acolo si foarte mult imi doresc sa-i vizitez, am si surse care imi permit sa vizitez, cit de mari sau cit de mici sunt shansele mele pentru a capata o viza?

  1. Buna Veronica, din pacate nu iti pot da un procent in legatura cu sansele pe care le ai pentru a obtine viza in Romania, comparativ cu Chisinau. Din ce stiu, viza turistica se obtine mai usor ca alte tipuri de viza, dar cred ca cel mai bine ar fi sa verifici la ambasada daca poti aplica pentru viza in Romania.

  2. Am avut mai multe cazuri similare in care cetatenii moldoveni cu pasaport romanesc au luat viza in Bucuresti.
   Dar daca nu esti deja angajata si cu venit stabil lunar nu iti recomand sa aplici. Nu ar conta ca o faci la Chisinau sau Bucuresti, tot refuz va fi.

 108. buna ziua ,eu locuesc in franta si vreau sa plec in vacanta in sua ?pot sa aplic viza la paris ?? cum e procedura poate cineva a facut si poate sa ma ajute …. merci

  1. Buna ziua, cel mai bine ar fi sa va interesati la Ambasada SUA din Franta ca sa vedeti exact ce conditii trebuie sa indepliniti.

 109. Salut multumita pentru informatile pause pentru noi toti.apreciez ceace ai facu.o intrebare am poate ai o ideeie asa ma poti linisti.eu am fost de 5 ori in sua cu viza de lucru.prima pe 2 ani.dupa care pe cite un an. Deci am 5 vize de munca p1.de fiecare data am venit la timp.ba chiar mai devreme de a expira viza.crezi ca daca aplica pentru viza de turist am ceva sanse? Am inteles ca trebuie un extras de cont in care sa am minimu 10000$ .eu nu am acesti bani.un alt aspect am copil in rominia.care e parerea ta. Multumesc Mult.

  1. Buna ziua, va multumesc pentru comentariu. Eu cred ca daca urmati toti pasii pentru a aplica pentru viza de turist si va duceti cu toate actele pe care le cer sunt sanse destul de mari sa obtineti viza. Cat despre extrasul de cont eu cred ca este doar o fabulatie, eu nu am un cont cu 10000 de dolari si am obtinut viza :). Succes!

 110. Buna ,

  In căutarea disperata de mai multe detalii despre viza pentru state ,am găsit articolul tău foarte bine structurat si care poate ajuta multe persoane .Multumim!
  Eu Am un caz mai aparte si daca cumva in researchurile tale ai dat peste asta ,te rog ajuta-ma :
  Vreau sa aplic pentru viza la ambasada SUA din Paris ,pentru ca locuiesc in Franța .Ai idee daca pot aplica cu pașaportul meu valabil pana in 2018 in condițiile in care m-am căsătorit recent si am decis sa nu imo schimb pașaportul ?sau crezi ca trebuie mai întâi sa il schimb pe numele nou si apoi sa aplic ?

  Iti multumesc mult anticipat!

  1. Buna Camelia!

   Iti multumesc pentru aprecierile articolului! In legatura cu intrebarea ta, cred ca cel mai sigur ar fi sa intrebi direct la ambasada. Parerea mea ar fi ca va trebui sa iti schimbi pasaportul, sa reflecte numele dupa casatorie, si apoi sa obtii viza, dar cred ca cel mai bine este sa te interesezi la ambasada si sa vezi exact ce reguli sunt in acest sens. Te astept pe blog sa imi spui cum ai rezolvat situatia, iar eu voi updata articolul si cu informatia aceasta, poate mai sunt persoane in aceeasi situatie!

   Cu drag,
   Malina

 111. Util articol. Multumim!
  In privinta valabilitatii vizei tin sa te corectez. Eu am obtinut viza turistica in primavara lui 2014 valabila un an de zile nu zece. Ramane la aprecierea lor pe ce perioada o acorda, nu stiu dupa ce criterii, ce-i drept cea mai des intalnita situatie este acordarea vizei pe 10 ani.

  1. Iti multumim pentru apreciere, Adriana! Am mai auzit si noi de cazuri in care s-a acordat viza pentru un an, insa motivul era ca paspaportul era temporar. Odata ce se obtinea un pasaport pe 5 ani, se prelungea automat si viza. Nu stiu daca sunt si alte considerente la mijloc legate de perioada acordarii vizei, insa din ce am citit, viza turistica se acorda pe 10 ani 🙂

   1. Nu exista un DEFAULT visa duration period.
    Se poate pune viza si pe 30 de zile, am avut mult ecazuri.
    Sau pe 6 luni, 1 an etc

    Oricum, daca se respect atermenii vizei initiale, la aplicarea pentru alta viza, via drop-box (deci fara prezentarea fizica in ambasada a aplicantului) se ia viza pe 5 sau 10 ani.

 112. Am si eu o intrebare. Daca am aplicat la Loteria Vizelor, pentru emigranti, exista sansa sa fiu respins pentru o eventuala viza turistica? Mi-ar placea sa aflu inainte de a aplica pentru o viza turistica.

  1. Buna Radu, din pacate nu iti pot da un raspuns la aceasta intrebare intrucat nu stiu exact care este politica Ambasadei SUA in legatura cu loteria vizelor.

  2. Am aplicat la Loteria Vizelor( de vreo doua ori);bineinteles ca nu am luat viza la Loterie; cu toate acestea am luat viza turistica….nu influenteaza cu nimic faptul ca ai aplicat sau nu; cei de la Ambasada nu sunt interesati de acest aspect.

  1. Draga Geo, tu ar trebui sa aplici pentru viza de turist la Ambasada SUA (tipul vizei este B1/B2) iar informatiile necesare pentru a aplica sunt disponibile in articol. In momentul in care completezi cererea va trebui sa dai un nume de contact al persoanei din SUA cu care te intalnesti si aici poti da datele de contact ale prietenului tau. Iti stau la dispozitie daca ai nevoie de informatii suplimentare.

   1. Buna Malina am o intrebare ce poate mă poti ajuta. Dacă cineva îmi trimite invitatie pentru Florida și eu sunt in Spania de unde pot obtine viza Spania? . România? Si daca cu invitatie sunt mai putine complicati ptr a obtine viza invitatia e doar ptr vizita de cateva zile multumesc sper sa primesc o informatie

    1. Bună Geta! Poți obține viza de la Ambasada SUA din Spania, dar sfatul meu este să te interesezi pe site-ul lor care sunt formalitățile pe care trebuie să le îndeplinești. Scrisoarea de invitație poate reprezenta o șansă în plus pentru a obține viza, dar trebuie să ai toate documentele cerute de ambasadă.

     1. buna ziua. am o fetita de 16ani care este pe numele tatalui care este decedat. as vrea sa solicit o viza pentru SUA de turist. Imi trebuie alte acte pentru ea?

     2. Buna ziua, nu stiu sa va raspund la intrebare. Cel mai bine ar fi sa verificati la Ambasada SUA. Multa bafta!

 113. care credeti ca sunt sansele mele in momentul de fata sa obtin visa B1 in interes de serviciu dupa ce am fost respins la Loteria Vizelor(nu am ajuns pana la interviu) pentru care am aplicat anul trecut…?

  1. Nu stim care sunt conditiile pentru Loteria Vizelor, insa la Ambasada va puteti programa online (pe site-ul Ambasadei – gasiti pasii si in articol) si va prezentati la ora stabilita pentru interviu cu dosarul complet, continand toate actele necesare. Veti avea interviul si veti fi informat daca obtineti viza sau nu. Speram ca va sunt de ajutor aceste informatii.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.