Zemun. Cartierul boem al Belgradului

Vă povesteam în articolele anterioare despre Belgrad și cum ne-a surprins plăcut această destinație, deși prima impresie nu a fost nici pe departe prea bună. Din categoria surprizelor plăcute din Belgrad este și orașul istoric Zemun, o suburbie a capitalei Serbiei.

Zemun

Despre Zemun

Cartierul Zemun a fost locuit încă din perioada Neoliticului. Primii locuitori au fost celții și romanii, pe vremea când orașul se numea Taurunum. A fost cucerit de-a lungul timpului de romani, popoarele migratoare, Regatele Ungariei și Bulgariei, Imperiile Otoman și Habsburgic. Abia în 1944, când a ieșit de sub ocupația Axei, orașul a fost anexat de Serbia, zona fiind cunoscută și în ziua de astăzi ca Serbia CentrCum ajungeți în Zemun?

Cel mai ușor se ajunge cu autobuzul, în cazul în care nu sunteți cazați prin apropiere. Sfatul nostru este să aveți la voi o hartă cât mai exactă, deoarece nu sunt indicatoare cu Zemun, ci cu străzile adiacente. Dacă nu sunteți atenți, vă puteți trezi într-o zonă ce seamănă, mai degrabă, cu cartierele mărginașe ale Bucureștiului (așa cum am pățit noi :D). Chiar și așa, nu trebuie să vă îngrijorați, pentru că localnicii sunt foarte amabili și buni vorbitori de limba englezCe puteți face în Zemun?

Odată ce ați ajuns în acest cartier, vă va întâmpina o atmosferă boemă, care vă îmbie să vă relaxați la una din terasele de pe malul Dunării, savurând un pahar de vin și gustând din specialitățile locale de pește. Localurile, așezate de-a lungul cursului Dunării, sunt care mai de care mai cochete, bunul gust fiind la el acasă în Zemun. Farmecul său nu se rezumă, însă, doar la această zonă de terase de pe malul Dunării. Principala atracție turistică a acestui frumos cartier este Turnul Gardos sau Turnul Mileniului. Pentru a ajunge la Turnul Gardos, trebuie să mergeți pe un drum pavat cu piatră cubică, destul de intortocheat, însă de data asta nu aveți cum să vă rătăciți, deoarece turnul tronează peste întreaga zonă și este vizibil din orice punct al Zemunului.

Zemun
Turnul Gardos

Dacă vreți să vă aventurați și voi prin boemul Zemun și să vă lăsați învăluiți de farmecul istoric al acestuia noi vă recomandăm această experiență. Este un cartier care nu seamănă cu niciunul dintre celelalte cartiere ale Belgradului.

Send a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.